Nepakankamai išvirus bulves, košė bus su gumulėliais, jei bulves pervirsite – košė bus ne vientisa, labiau primins sriubą, o to niekas nenori, praneša „Daily Mail“.
Laimei, yra keletas virtuvės šefo patvirtintų patarimų, kaip pagaminti tobulą bulvių košę. „Reddit“ platformoje virėjai dalinosi savo gudrybėmis, kaip pasigaminti nuostabią, kreminę košę, rašo mirror.co.uk.
Negailėkite riebalų
Daugelis virtuvės šefų sutaria, kad riebalai yra būtini, kad bulvių košė būtų kreminės konsistencijos.
Vienas šefas teigė: „Riebalai, riebalai yra būtini“, kitas pridūrė: „Iš tiesų. Dėkite daugiau sviesto. Galite naudoti ir kitokius riebalus, bet dažniausiai naudojamas sviestas. Ludo Lefebvre visada sako, kad tobulos bulvių košės paslaptis – kilogramas bulvių, kilogramas sviesto.“
Tačiau galite naudoti ne tik sviestą, kiti šefai sako, kad yra alternatyvų, kurios taip pat suteikia puikų skonį.
„Taip pat tinka kreminis sūris – jis ne tik riebus, jame taip pat yra nemažai pieno rūgšties (taip pat emulsiklių ir tirštiklių), o tai suteikia daugiau skonio“, – rašė vienas, o kitas pridūrė: „Puikiai tinka ir majonezas.“
Yra dar keletas klaidų, kurias kartodami bulvių košę tik sugadinsite. Gaminant visada svarbu paprieskoniuoti patiekalus. Jei neturite daugybės įvairių prieskonių, kurie suteiktų patiekalui skonį, pakaks tik druskos.
Vienas šefas teigė: „Įberkite druskos. Tam tikrų veislių bulvės yra visai nesūrios, todėl jas būtina geria pasūdyti.“
Taip pat daugelis nepašalina krakmolo pertekliaus. Dėl krakmolo pertekliaus bulvių košė gali priminti klijų konsistenciją. Tad nuplaudami arba pamirkydami supjaustytas žalias bulves pašalinsite nedideles krakmolo molekules.
Maisto gamybos mylėtojas pridėjo: „Pašalinkite krakmolo perteklių. Nuskuskite bulves ir supjaustykite. Nuplaukite. Ir tik tada virkite. Taip košė bus puri, o ne lipni.“