užkandis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „užkandis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „užkandis“.
Šis užkandis puikiai tiks vakarui su filmu: sveikiau ir skaniau nei traškučiai
Ieškote idėjų greitam užkandžiui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti sveikus ir labai greitai paruošiamus sausainius, jų skonis nustebins kiekvieną ragaujantį.
Puikus užkandis Helovyno vakarėliui: pagaminsite akimirksniu
Ieškote idėjų Helovino vakarėliui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti labai skanų ir greitą užkandį puikiai tinkantį teminiam Helovyno vakarėliui.
Keptam kamambero sūriui reikės:
1 vnt.
Puikus užkandis Helovino vakarėliui: pagaminsite itin greitai
Ieškote idėjų Helovino vakarėliui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti labai skanų ir greitą užkandį puikiai tinkantį teminiam Helovino vakarėliui.
Šį produktą vadina aukso gysla širdžiai: ragina valgyti dažniau
Bėgant metams anakardžių riešutų populiarumas nuolat augo, o dabar jie išties neretas produktas daugelyje namų ūkių visame pasaulyje. Augalinės mitybos populiarėjimas taip pat prisidėjo prie jų, kaip universalaus veganiškos ir vegetariškos virtuvės ingrediento, populiarumo. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, jog tai – puikus, sveikatai palankus produktas.
Prieš naktį suvalgykite šį produktą: vienas, du ir jau miegosite
Geram miegui įtakos gali turėti tai, ką valgote likus kelioms valandoms iki miego. Tam tikri produktai ramina smegenis ir padeda užmigti, todėl specialistai ragina valgyti šiuos produktus prieš miegą – išsimiegosite puikiai.
Nerekomenduojama prieš pat miegą daug ir sočiai prisivalgyti, nes tai gali sukelti diskomfortą ir virškinimo sutrikimus, tačiau kai kurie užkandžiai išties padeda užmigti, tad nereikėtų bijoti jų suvalgyti prieš miegą.
Prieš naktį suvalgykite šių produktų: užmigsite daug greičiau
Tėvams, kurie stengiasi, bet sunkiai pavyksta sugrąžinti vaikus į įprastą miego režimą prasidėjus mokslo metams, rekomenduojama jiems duoti gardų užkandį, kad jie greičiau užmigtų.
Prasidėjus mokslo metams daugelis tėvų susiduria su sunkumais, kaip vaikams sugrįžti į įprastą miego režimą, kuris itin išsiderina per vasaros atostogas, rašo mirror.co.uk.
Po vasaros daugelis darželinukų ir moksleivių būna iškritę iš įprastos rutinos.
1 produktą vadina aukso gysla organizmui: gali sumažinti net aukštą cholesterolį
Dietologės teigimu, graikiniai riešutai gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir sumažinti širdies ligų riziką.
Sumažinti cholesterolio kiekį galima keliais skirtingais būdais. Laimei, atrodo, kad graikiniai riešutai yra visapusiškai naudingi, paaiškino dietologė. Be to, šis užkandis gali sumažinti cholesterolio kiekį vos per kelias savaites.
Ragina rinktis šį užkandį: sveikata jums padėkos
Didelis cholesterolio kiekis gali tapti širdies ir kraujagyslių ligų priežastimi. Todėl šios riebios medžiagos kiekio sumažinimas taip pat gali sumažinti vienų mirtiniausių ligų riziką. Laimei, tyrimų metu atrastas vienas maisto produktas, kuris gali padėti tai padaryti.
Nepriklausomai nuo to, ar jais apibarstote salotas, ar dedate į pudingą, riešutai yra daugiau nei traškus užkandis.
Turbo greitas picos užkandis: idealiai tiks savaitgaliui
Norėdami nustebinti ir palepinti šeimos narius tai padaryti galite paprastai paruošiamais patiekalais! Norų įgyvendinimui siūlome išbandyti dvi puikias idėjas – vokiškos picos užkandį su šonine ir svogūnais bei pyragėlius su obuoliais. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais
Tešlai jums reikės:
200 ml šilto vandens
15 g šviežių mielių
1 arb.
Kankina aukštas cholesterolis? Išbandykite šį užkandį
Šventiniu laikotarpiu daugelis mėgausis sūriu, tačiau yra sveikesnių maisto produktų nei ši viena populiariausių rūšių.
Didelis cholesterolio kiekis yra dažnai siejamas su širdies ir kraujagyslių ligomis. Šios ligos atsiranda, kai riebalų-lipidų medžiagos, vadinamos cholesteroliu, kiekis organizme yra per didelis.
Profesionali šefė Lisa Marley papasakojo, kokį sūrį geriausia rinktis turintiems per didelį cholesterolio kiekį, rašo express.co.uk.
REKLAMA
REKLAMA
Šį vaisių vadina aukso gysla organizmui: ragina išbandyti
Aukštas kraujospūdis, arba hipertenzija, yra plačiai paplitusi bėda visame pasaulyje – vien Jungtinėje Karalystėje serga maždaug trečdalis visų suaugusiųjų. Tačiau kalis padeda mažinti kraujospūdį, nes padeda iš kūno su šlapimu pašalinti natrį, todėl sumažėja kraujagyslėms tenkanti apkrova.
Daugelis apie padidėjusį spaudimą nė nežino, nes ankstyvose stadijose nepasireiškia jokie simptomai.
Įveikite sąnarių skausmą: rekomenduoja šį užkandį
Artritas gali būti įvairių formų. Osteoartritas, labiausiai paplitusi ligos forma, paveikia apie aštuonis su puse milijono žmonių Didžiojoje Britanijoje. Tačiau bėgant metams daugybė tyrimų parodė, kad yra maisto produktų, kurie gali padėti numalšinti artrito simptomus.
Alyvuogės yra ypač daug žadančios, rašo express.co.uk. Maistas, kuriame yra priešuždegiminių junginių ir antioksidantų, ypač tinka sergant artritu. Alyvuogės yra vienas iš šių maisto produktų.
Šio užkandžio nauda neišmatuojama: ragina valgyti kuo dažniau
Sunkios sveikatos būklės, susijusios su dideliu cholesterolio kiekiu, yra širdies priepuoliai ir insultai. Kraujyje randama dviejų rūšių cholesterolio, dažnai vadinamo „geruoju” ir „bloguoju”. Vartojant „gerąjį” cholesterolį, vadinamą didelio tankio lipoproteinu, sumažėja šių komplikacijų tikimybė.
Tuo tarpu „blogasis” cholesterolis arba mažo tankio lipoproteinas kelia didesnę riziką.
Šį produktą vadina organizmo šluota: valgykite į sveikatą
Jei norime išlikti sveiki, tiek cukraus kiekis kraujyje, tiek cholesterolio kiekis yra gyvybiškai svarbūs. Padidėjęs cukraus kiekis kraujyje gali negrįžtamai pažeisti nervus ir sukelti gyvybei pavojingas sąlygas, pvz., diabetinę ketoacidozę, o per didelis cholesterolio kiekis gali sukelti arterijų užsikimšimą ir galiausiai ‒ širdies priepuolį ar insultą.
Vienas iš maisto produktų, galinčių padėti sumažinti cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje, yra razinos, rašo express.co.uk.
1 produktą vadina dovana organizmui: mažina net cholesterolį
Didelis cholesterolio kiekis yra sunkių sveikatos problemų, pradedant širdies ligomis ir baigiant insultais, priežastis. Tačiau ne visas cholesterolis yra blogas, nes jūsų organizmui iš tikrųjų reikia šios medžiagos, kad jis galėtų dirbti.
Problema yra cholesterolio tipas, vadinamas „blogu”. Laimei, pasak dr. M. Mosley, pigus užkandis gali padėti sumažinti blogą cholesterolio kiekį 23 procentais, rašo express.co.uk.
Rinkitės šį užkandį: kontroliuos apetitą ir padės deginti riebalus
Daugelis britų nustoja užkandžiauti, kad numestų tuos nemalonius kilogramus, bet ekspertė atskleidė vieną maisto produktą, kuris gali padėti sumažinti apetitą, jei bandote numesti svorio.
NHS teigia, kad Jungtinėje Karalystėje nutukimas yra įprasta problema, kuri paliečia maždaug vieną iš keturių suaugusiųjų. Nors sveika turėti kūno riebalų, ne visi riebalai vienodi.
Visceraliniai riebalai yra pilvo ertmėje, todėl jų dažnai nematote.
Šis krabų lazdelių užkandis sužavės visus svečius: puikiai tiks Naujiems metams
„Kiek primirštos krabų lazdelės keptos tešloje, bet tikrai labai tinkamas užkandis pasisėdėjimams su draugais”, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.
Reikės: 300 g krabų lazdelių; 3 kiaušinių; 3 v.š. majonezo; 100 g miltų; 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių; žiupsnelio šviežių krapų; druskos.
Padažui: 4 v.š. majonezo; 1 v.š. grietinės; 1 išspaustos skiltelės česnako.
Rinkitės šį užkandį: padeda užkirsti kelią vėžiui
Didžiosios Britanijos Nacionalinio vėžio instituto duomenimis šios ligos atvejų 45–49 metų amžiaus grupėje padaugėjo nuo 350 iki 100 000, o 60 ir vyresnių žmonių tarpe – nuo 1 000 iki 100 000. Pagal naujausią statistiką, vidutinis diagnozės amžius yra 66 metai. Dr. Williamas Li, gydytojas ir mokslininkas – pasakė, kurie sveikas užkandis gali padėti kovoti su vėžiu.
Rinkitės šį užkandį: sako, kad gali padėti užkirsti kelią vėžiui
Vėžys yra universalus terminas, taikomas daugeliui ligų, atsirandančių dėl greito ląstelių dauginimosi. Krūties vėžiu, labiausiai paplitusia ligos forma, kasmet suserga 54 000 žmonių. Daugeliui vėžys atsinaujina po dvejų gydymo metų. Tačiau vienas skanus riešutas gali perpus sumažinti tikimybę, kad taip atsitiks.
Daugumą žmonių, sergančių vėžiu, žudo ląstelės, išplintančios į kitas jų kūno dalis.
Sumažinkite aukštą cholesterolio kiekį: rinkitės šį užkandį
Milijonams britų yra diagnozuotas aukštas kraujospūdis, ir tikėtina, kad milijonai žmonių vaikšto net nežinodami, kad jiems gresia padidėjusi širdies priepuolio ar insulto rizika. Tačiau, pakeisdami mitybą ir gyvenimo būdą, galite sumažinti aukšto kraujospūdžio ir aukšto cholesterolio riziką.
Džiovinti vaisiai pasidarė per kieti valgyti? Pasinaudokite šia gudrybe
Džiovinti vaisiai – gana populiarus, skanus ir maistingas užkandis. Džiovinti mangai, obuoliai, bananai, vynuogės – kai kurie juos valgo vienus, kiti deda į jogurtus ar avižinius dribsnius. Tačiau kartais nutinka taip, jog jie sukietėja ir, atrodo, yra nebetinkami valgyti.
Prieš išmesdami visiškai gerus džiovintus vaisius į šiukšliadėžę, palaukite. Yra lengvas triukas, kuris padeda džiovintus vaisius vėl padaryti tobulos kramtomos būklės.
Neišmeskite moliūgų sėklų į šiukšliadėžę: pasakė, kaip jas panaudoti
Šį savaitgalį skobėte moliūgus? Kaip visi žinome, šventiniai moliūgai tinka ne tik namų puošimui – juos dar galima valgyti, įskaitant ir sėklas.
Tad kaip panaudoti moliūgų sėklas, užuot jas tiesiog išmetus į šiukšliadėžę? Maisto geriau nešvaistyti ir iš moliūgų sėklų pasigaminti gardžių užkandžių.
Viskas, ko reikės – tai palaistyti jas alyvuogių aliejumi ir druska, o tada paskrudinti orkaitėje. Štai viskas, ką apie tai reikia žinoti, rašoma dailystar.co.
Pasidalijo sveiko ir labai skanaus saldėsio receptu: be vargo pasigaminti galės ir vaikai
Kiekvieną vasaros savaitgalį TV3 televizijos eteryje rodoma nauja edukacinė-pramoginė visai šeimai skirta laida „Kitsy“. Kiekvienoje laidoje paliečiamos vis skirtingos temos, o taip pat jose pateikiami ir labai paprasti, bet ypač skanūs receptai. Štai vienoje jų žaismingoji laidos vedėja Kitsy parodė, kaip pasigaminti sveikus avižinius batonėlius, kurie patiks visai šeimai.
Vištienos kepsneliai pagal Audronę: tiks pietums, o pravėsus – užkandžiui
„Visai neplanavau kepti vištienos kepsnelių, bet kai po ranka yra cukinijų ir taip mano mėgiamų paprikų, nuodėmė jų nepanaudoti“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės (10 kepsnelių): 1 vištienos krūtinėlės; 1 kiaušinio; 1 v.š. krakmolo; 1 v.š. miltų; paprikos; cukinijos; prieskoninių žolelių; pipirų ir druskos; aliejaus.
Vištienos krūtinėlę supjausčiau mažais gabaliukais. Į vištieną sudėjau burokine trintuve tarkuotą ir išspaustą cukiniją, smulkiai pjaustytą papriką.
Parodė, kaip išsikepti skaniausią duoną su sūriu: „Dabar kepsiu tik taip“
„Aš asmeniškai galėčiau keptą duoną valgyti kasdien. Labai, labai ją mėgstu. Visada kepdavau aliejuje keptuvėje, bet vakar pamačiau šį įrašą ir aišku šiandien jau bandžiau. 10 balų, patiko labai, dabar taip tik ir kepsiu!“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Reikės: 450 g juodos duonos; 100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto); 75 g lydyto sūrio; 3 valg. šaukštų majonezo; 6 skiltelių česnako; aliejaus; druskos.
GAMINIMAS
Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis.
Kefyro kokteilis tiems, kurie rūpinasi savo figūra
Dažnai klausiate kokius užkandžius rinktis, taigi šį kartą jums noriu pasiūlyti prisiminti, kad užkandžiai gali būti ne tik valgomi, bet ir geriami. Kefyro kokteilis tiems, kurie rūpinasi savo figūra.
Kokteiliui reikes:
100 ml „Dvaro“ kefyro,
banano,
pusės kivio,
pusės obuolio
keletos šilauogių.
Nors daug kas mėgsta pieno kokteilius, man skaniausi kokteiliai būtent su kefyru.
Šiurpiausios Helovino vaišės: idėjos, kurios papuoš vaišių stalą
Helovinas jau čia pat, todėl skubėkite semtis idėjų ir ruoškite pačias šiurpiausias vaišes! Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai kviečia jus išbandyti jų siūlomus variantus.
Garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir kviestinis svečias dalinsis kulinarinėmis idėjomis, laužys nusistovėjusius standartus ir kvies į maisto gamybą žiūrėti kaip į kūrybą.
Dubenėlis orgazmo – vienas sveikas užkandis gali pastebimai pagerinti lytinį gyvenimą
Gyvenimas yra trumpas, bet aktyvus lytinis gyvenimas - dar trumpesnis. Tyrimai rodo, kad 52 proc. 40-70 metų amžiaus vyrų kenčia nuo lytinės sistemos problemų. Perkopus 80 metų ribą tikimybė išlikti aktyviam už miegamojo durų yra vos 15 proc. Tačiau lytinė sveikata sušlubuoja ne tik pasiekus vidutinį amžių - daug jaunų vyrų tai taip pat patiria, nors ir bijo apie tai kalbėti. Tačiau mokslininkai turi keletą patarimų, kaip išlikti sveikiems ir patirti nuostabius orgazmus.
Sveikuoliškas užkandis: kai norisi saldžiai
Kartais pritrūkstame idėjų, kokiais sveikais užkandžiais galėtume save palepinti, o ypač toks maistas praverčia vasarą stovyklaujant ir aktyviai leidžiant laiką. Dalinamės avižinių batonėlių receptu – užkandžiu, kuris bus ne tik sveikas, suteikiantis energijos, bet ir labai gardus. 20 vnt.
Turbo greiti karšti sumuštinukai: nuo stalo dings žaibišku greičiu
Savaitgalį norite pasigaminti itin greitų užkandžių? Tuomet siūlome itin paprastą sumuštinių receptą, kuris tikrai patiks visiems. Sumuštiniams reikės: sumuštinių duonos; fermentinio sūrio; česnako; krapų; majonezo; maltų pipirų. GAMINIMAS Iš pradžių duonos riekutes perpjaukite perpus. Sūrį sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, česnaką sukapokite, krapus supjaustykite. Viską sumaišykite, dėkite majonezo ir berkite pipirų. Majonezo dėkite tiek, kad apjungtų sūrį.
Kuo sėkmingai pasisotinti per minutės pertraukėlę?
Ingredientai: vienas sviestinis raguolis; pora rūkytų lašišų; sauja šviežių špinatų; 1/2 avokado; ožkos sūrio; citrinos. Gaminimas: Perpjaukite ragelį pusiau. Sluoksniuokite visas sudedamąsias dalis vienoje pusėje. Užtepkite ožkos sūrio, ant lašisos išspauskite citrinos sulčių, sudėkite špinatus, avokadą ir uždėkite kitą puselę. Valgykite iš karto arba sulaukę pergalingos akimirkos! Be to, per minutės pertraukėlę galite skanauti ne tik užkandžiu, bet ir laimėti.
Senas ir geras receptas: taip paruošta silkė vertinama 10 balų
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė ruošiantis Kūčioms ir šv. Kalėdoms siūlo pagaminti silkę. Pasak jos, tai senas, geras ir laiko patikrintas receptas. Taip paruošta silkė tikrai verta 10 balų! Raskite vietos jai ir ant šventinio stalo. Ingredientai: 4 vnt. silkės filė, 2 morkos, 2 svogūnai, 40 gr. dž. slyvos, 40 gr. razinų, 40 gr. dž. spanguolių, 3 šaukštai aliejaus, 4 šaukštai kečupo, žiūpsnelis maltų pipirų, žiūpsnelis cinamono.
Blyneliai iš lavašo pagal Rimuką: tįsta seilė vien žiūrint
Penktadienio popietė yra puiki proga nudžiuginti šeimą ir draugus greitai paruošiamais užkandžiais. Tinklaraštininkas Rimas Narkus sako, kad lavašiniai blyneliai yra labai skanūs bei greitai paruošiami. Jums reikės: šviežio faršo, paprikos, tarkuoto sūrio, prieskonių, druskos, čili pipirų, česnako, svogūno, kiaušinio. Sumaišykite pakepintą faršą kartu su tarkuotomis daržovėmis, prieskoniais ir sūriu. Dėkite masę ant lavašo, po 3-4 šaukštus.
Greitasis savaitgalio užkandis – užuodus kvapą seilės tįs visai giminei
Savaitgalį laukiate svečių? O galbūt norite nustebinti savo artimuosius skaniais ir gardžiais užkandžiais? Išbandykite šį greitą receptą, kurio užteks tikrai visiems. Greitiems užkandžiams reikės: Itališkos duonelės ciabatta, 80 g sūdytos-parūkytos antienos file, 200, 300 g vyšninių pomidorų, 1 maža cukinija, tepamo mocarela sūrio (pasirinktinai), alyvuogių aliejaus, 2 skiltelės česnako, šviežių krapų, pipirų, druskos.
Duoklė dešrelių mėgėjams: greitas užkandis, kurio norėsis dar ir dar
VMG kulinarinio žurnalo leidėjas Alfas Ivanauskas sulaukė skaitytojo laiško. Jam parašęs Tomas klausė, ką skanaus galima pasigaminti iš pieniškų dešrelių. TV3 laidai „Kulinariniai triukai“ virtuvės mitų griovėjas parodė, kaip pasigaminti traškų užkandį, kuris tiks bet kuriam gyvenimo atvejui - tiek šventei, iškyloms ar jaukiam vakarui prie televizijos ekranų. Negana to, pasigaminti jį jums tereikės vienos minutės.
Tobulai tinkantis užkandis: užuodus kvapą tįsta seilės!
Savaitgalio užkandžiui – gardi duonelė su pačiomis įvairiausiomis užtepėlėmis. Tinklaraštininkė Ingrida, savo patiekalais gerbėjus lepinanti feisbuko grupėje „Ingridux virtuvėlė“ siūlo užkandį, kurį valgydami, apsilaižysite pirštelius. Iškepkite duoną aliejuje, apibarstykite druska, įtrinkite česnaku. Užtepėlėms puikiai tinka dviejų rūšių sūriai: mocarelos ir čėderio. Sutarkuokite juos per burokinę trintuvę. Sūrius paskirstykite į keturias lygias dalis.
Internautai nesiliauja dalintis šiuo įrašu: striptizo šokėja padarė kai ką netikėto
Viena striptizo šokėja, rengianti pasirodymus Los Andžele „Jumbo Clown Room“ klube, tapo itin populiari socialiniuose tinkluose. Populiarumo ji susilaukė ne dėl seksualių šokių. Pasirodymo metu mergina nusprendė užkąsti picos ir nutraukė savo pasirodymą, tiesiog prisėdo ant grindų. Turbūt kiekvienas atpažinome joje save, kai dirbdami visgi nusprendžiame mesti užduotis ir šiek tiek užkąsti. Žiūrovai apdovanojo ją dolerių kupiūromis.
Šis patiekalas taps mėgstamiausiu: skanu ir lengva pagaminti!
Egzotiško maisto pavadinimas gali atbaidyti ne tik ragauti, bet ir bandyti pasigaminti patiekalą patiems. Bet Lietuvoje falafeliai vis populiarėja, daugėja juos gaminančių užkandinių, o pagrindinį falafelių ingredientą – avinžirnius – rasite daugumoje parduotuvių. Todėl pasigaminti gardžių falafelių pietums, o ypač pagal šį paprastą receptą, dar niekada nebuvo taip lengva. Falafeliai – iš Artimųjų Rytų atkeliavęs patiekalas, pasotinantis ir didžiausią gurmaną.
Jei valgyti sumuštinius, tai tik tokius: patiks jums ir svečiams!
Savaitgalis yra tas laikas, kai galima pasimėgauti gardžiais patiekalais arba užkandžiais. Šiandien siūlome jums tinklaraštininkės Ritos Žitaveckaitės, administruojančios feisbuko grupę ,,Meškos virtuvė“, gardžią idėją. Ji teigia, kad šis užkandis yra pagaminamas labai greitai, o rezultatas yra puikus. Jums reikės grūdų duonos be pridėtinio cukraus, tepamo ožkos pieno sūrio, žaliojo čiobrelio, kelių meduotų spanguolių.
Nepamainomas savaitgalio užkandis: kartą paragavus, negali sustoti!
Savaitgalis yra puiki proga pasilepinti gardžiais ir nuodėmės vertės užkandžiais. Vienas tokių - tinklaraštininkės Audronės Zemenskienės, kuriuo ji pasidalijo savo feisbuko grupėje ,,Gamink su Audrone“. Ji neslepia - idėją pamatė feisbuko grupėje ,,Skanus gyvenimas“ ir nusprendė pati išmėginti.
Lietuvių pamėgti riešutai – ne tik užkandis: apsaugo net nuo širdies ligų!
Nuo sėkmės simbolio iki privalomo šokolado ingrediento. Viena seniausių riešutų rūšių – pistacijos – mėgstamos visame pasaulyje. Nuo senų laikų buvo tikima, kad egzotiški žalieji riešutai ne tik traškus ir skanus užkandis. Štai keletas įdomių faktų, kurie atskleis ne tik pistacijų kilmę, bet ir privers nustebti. Kaip auginamos pistacijos? Šiuo metu pasaulyje daugiausia pistacijų užauginama Irane, JAV, Turkijoje, Sirijoje ir Kinijoje.
Pirštelius apsilaižysite: vienas ingredientas grybų užkandį pavers ypatingu
Šviežios voveraitės arba baravykai, pakepinti ant sviesto su bulvėmis bei grietine ir dar paskaninti spirgučiais. Jeigu bent vieną dieną praleidote miške rinkdami grybus, tuomet būtų didžiulis nesusipratimas rudens pradžioje neparagauti minėto patiekalo.
Grybus lietuviai mėgsta, tad renka pačius įvairiausius ir su jais ruošia šaltus patiekalus, mišraines, marinuoja, džiovina, verda sriubas arba gamina rizotą.
Pasigaminkite patys: sveikas užkandis su krabų lazdelėmis
Krabų lazdelės iš surimio - Lietuvoje mėgstamas produktas, kuris, nepaisant nemenko populiarumo, apipintas gausybe mitų. Krabų lazdelės gaminamos iš žuvies atliekų? Krabų lazdelėse daug konservantų? Jų mitybinė vertė menka? Netiesa! Tai mažai kalorijų turintis, tačiau baltymais turtingas produktas, kuris puikiai tinka savo sveikata ir kūno formomis besirūpinantiems, sportuojantiems, aktyviems ir laiką taupantiems žmonėms.
Valgymo įprotis vos nenužudė moters ir jos kūdikio
Dažna moteris pripažins, kad turi išskirtinį ryšį su maistu. Gražiosios lyties atstovės gali sunkiai atsilaikyti prieš šokoladą, keksiukus ir kitus patiekalus, tad svoris tai grįžta, tai krenta. Vicky Cullen irgi turi savo nuodėmingąjį „skanėstą“ – moteris valgo savo minkštasuolį. Dabar 28-erių metų britė pripažįsta, kad nėštumo metu jautė didelį norą skanėstų, tačiau paragavusi porolono, moteris suprato, kad nieko daugiau jei nereikia.
Top 5 užkandžiai darbe
Ko nors užkąsti noras kyla net ir visą dieną dirbant tik sėdimą darbą, tačiau ne kiekvienas užkandis yra naudingas. Ką rinktis, kad nepriaugtumėte svorio ir numalšintumėte alkį? Paprastai tarp pietų ir vakarienės pirmenybė teikiama tam, kas itin greitai numalšina vidinį alkaną vilką: bandelėms, spurgoms, šokoladiniams batonėliams, šokoladui, sausainiams, sūreliams, pyragėliams, bulvių traškučiams ir kt.
21 patarimas, kaip sveikai užkandžiauti
Nebijok užkąsti tarp valgių. Užkandžiavimas yra sveikas dalykas, kol protingai renkiesi ką ir kaip suvalgyti. Štai čia pateikiamas sąrašas patarimų, kuris padės geriau suprasti, kaip neperlenkti lazdos: 1. Ieškok popietinio energijos šaltinio.
Nedidelis kiekis įvairių riešutų popiet suteiks daug jėgų. Be to, toks užkandis turi tris gramus širdžiai naudingų skaidulų.
2. Nedaryk didelių tarpų tarp valgymų.
Gurmaniškas iššūkis: kauniečiams – vabzdžių užkandžiai
Živilė Milerytė Gal norėtumėte paragauti skrudintų skėrių ar svirplių? O galbūt pasivaišinsite ledinukais su skorpionais, skruzdelėmis ar lervomis? Tokį meniu pasiūlė „Pestaurant“ šiandien startavusioje „ArgoBalt“ parodoje. Projektą organizavusi kontrolės įmonė „Dezinfa“ norėjo žaismingai atkreipti dėmesį į kenkėjus, paskatinti daugiau apie juos kalbėti. Lietuviai dažnai vis dar nedrįsta kalbėti apie šią problemą. Pirmas tokio pobūdžio restoranas buvo atidarytas Londone.
Vienose kavinėse krepšinio rezultatus spėlios gaidžiai, kitos čempionato nesureikšmina
Vytenis Radžiūnas, LRT.lt Daugelis šalies miestų kavinių jau pasiruošė krepšinio transliacijoms: padidino televizorių ir darbuotojų skaičių, prailgino darbo valandas. Tuo metu dalies restoranų atstovai teigia Europos vyrų krepšinio čempionato per daug nesureikšminantys, mat krepšinio publika – trumpai būnanti ir vartojanti pigiausią alų bei užkandžius.
Morkų suktinukai su varške ir krienais
Pikantiškas nepaprasto skonio užkandis iš įprastų produktų: 24–26 ritinėliams 4 vidutinės morkos 180 g riebios varškės (15 proc. ar daugiau) 1,5 šaukšto krienų (ar mažiau, jei krienai šviežiai tarkuoti) 1 šaukštas smulkintų petražolių 1 arb. šaukštelis susmulkintų krapų druskos Morkas mandolina/ bulvių skustuku supjaustykite itin plonomis juostelėmis. Varškę ir krienus sutrinkite rankiniu trintuvu, įberkite druskos, smulkiai supjaustytus žalumynus.
B. Nicholson laidoje – specialūs patiekalai ir krepšininkams
Žurnalistei Beatai Nicholson televizija nėra naujiena. Rudenį moteris pasirodys kulinarinėje laidoje „Beatos virtuvė“, kurioje supažindins su įvairioms progoms skirtais patiekalais. Krepšinio čempionas - ne išimtis, Beata taip pat sukūrė receptus sportininkams ir sirgaliams.
Ji žino, kaip greitai paruošti pusryčius ar itin gardžią bei sočią vakarienę. Jai taip pat nesvetimas pyragų, tortų ar kitų skanėstų kepimas.