• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Kung Pao – tai kinų virtuvės patiekalas, gaminamas naudojant vištieną, žemės riešutus, svogūnus/porus ir čili pipirus. Klasikinė šio patiekalo versija yra iš Sičuano regiono ir gaminama naudojant sičuano pipirus.Šią savaitę pristatome alternatyvią šio patiekalo versiją, gaminamą iš žiedinio kopūsto.

Dėl idealaus traškumo rekomenduojame kalafiorą apvolioti tešloje ir paskrudinti du kartus, tačiau greitesniam paruošimui užtenka pakepinti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus,

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės (2-3 porcijoms)

  • 1 kalafioro galvos (susilaužome dailiausius gabaliukus);
  • 1 paprikos;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 cm imbiero;
  • 1 svogūno laiško;
  • saujelės poro;
  • saujelės skrudintų žemės riešutų;
  • saujelės žirnių ankščių;
  • 1/2 v. š. sičuano pipirų;
  • keletos džiovintų čili pipirų;
  • Kalafijoro marinatas;
  • 1 v. š. sojos padažo;
  • 1 a. š. sezamų aliejaus;
  • 1/2 v. š. mirino.

Kalafioro tešlai:

  • 1/2 stiklinės miltų;
  • 3 a. š. kukurūzų krakmolo;
  • žiupsnelio juodųjų pipirų;
  • 1/2 a. š. rūkytos paprikos;
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • 180 ml augalinio pieno;
  • 2 v. š. miltų (apvoliojimui);
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo (apvoliojimui).

Padažui:

  • 2 v. š. sojos padažo;
  • 1 v. š. ryžių acto;
  • 1 v. š. tamsaus sojos padažo;
  • 1 a. š. cukraus;
  • 2 v. š. vanduo;
  • 1 a. š. kukurūzų krakmolo

Kaip gaminti:

REKLAMA
  1. Nusiplauname kalafiorą, perpjauname per pusę ir išsirenkame dailiausius žiedelius. Likusį kalafijorą su stiebeliu ir lapeliais pasiliekame sriubai.
  2. Dedame žiedelius į dubenėlį ir užpilame marinatu.
  3. Susipjaustome papriką, porą, svogūno laišką ir susismulkiname česnaką bei imbierą.
  4. Susimaišome visus padažo ingredientus.
  5. Susimaišome tešlą kalafioro kepimui. Kitame dubenėlyje sumaišome miltus ir kukurūzų krakmolą apvoliojimui.
  6. Įkaitiname aliejų, apvoliojame kalafiorą sausuose miltuose, merkiame į tešlą ir dedame į aliejų. Kepame iki auksinės spalvos.

Rekomenduojame kalafiorą pakepti antrą kartą- taip jis bus dar traškesnis.

  1. Ant sausos karštos keptuvės dedame sičuano pipirus. Po 1 minutės dedame džiovintus čili pipirus ir pilame truputį sezamų aliejaus.
  2. Dedame smulkintą česnaką, imbierą ir kepiname kelias minutes. Po to dedame papriką, porą, žirnių ankštis, svogūno laišką ir kepame dar kelias minutes.
  3. Pilame padažą ir maišome iki kol sutirštės.
  4. Dedame keptą kalafiorą, žemės riešutus ir gerai sumaišome.
  5. Pagardiname svogūno laiškais ir skrudintomis sezamų sėklomis.

Skanaus! Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui  @grassfed_grass.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų