Kalbant apie šventinius likučius, dažnai namuose po Kalėdų virtuvėje lieka kalakutienos, kumpio, briuselinių kopūstų ir sūrio.
Užtruks vos 15 minučių
Garsusis virtuvės šefas Jamie Oliveris pasidalijo paprastu kalėdinių skrebučių receptu, kurį paruošti užtruks mažiau nei 15 minučių, bet dėl kurio kelias valandas jausitės sotūs kaip kalakutas.
„YouTube“ vaizdo įraše vyras pasidalijo savo skrebučių kepimo technika, pagal kurią galima pagaminti du skanius sumuštinius.
Reikės:
- Keturių duonos riekių
- 70 g virtos mėsos likučių, pavyzdžiui, kalakutienos, kumpio arba faršo
- 60 g čederio sūrio (galima naudoti ir brie, camembert sūrius)
- 120 g virtų briuselinių kopūstų ir morkų (arba kitų daržovių)
- 20 g suminkštinto sviesto
- Vieno valgomojo šaukšto spanguolių padažo
- Vieno obuolio
- 40 g špinaų
- Du šaukšteliai alyvuogių aliejaus
- Vienas šaukštelis raudonojo vyno acto
Ruošimas:
Smulkiai supjaustykite daržoves ir mėsą, užberkite sūrį ir rankomis sumaišykite. Ant vienos duonos riekelių pusės užtepkite spanguolių padažo, kad atsirastų „saldus skonis“, ir uždėkite įdarą su sūriu. Tada ant viršaus uždėkite kitą riekę.
Jamie siūlo išorines duonos riekes lengvai patepti sviestu, kad jos būtų auksinės ir traškios. Dėkite sumuštinį į didelę neuždengtą keptuvę, ir kepkite ant vidutinės kaitos maždaug po tris minutes iš abiejų pusių. Skrebučius būtinai prispauskite.
Atskiroje keptuvėje pašildykite likusį padažą, kuris bus naudojamas sumuštiniui paskaninti. Ant skrebučių viršaus užtarkuokite daugiau sūrio ir kepkite, kol apskrus.
Tada pradėkite ruošti salotas: obuolį supjaustykite smulkiais pagaliukais ir sudėkite į dubenį su vandens kruopomis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir actu, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų ir išmaišykite.
Patiekite viską kartu ant lėkštės kartu su pašildytu padažu ir mėgaukitės!