Keptų slyvų desertui reikės:
- Slyvų
- Kelių šaukštų cukraus
- 50 gr graikinių riešutų
- 50 gr avižinių dribsnių
- Šaukšto sviesto
- Kelių šaukštų medaus
- Riebios grietinėlės
- Šaukštelio vanilės pastos ar ekstrakto
Gaminimo eiga:
Slyvas supjaustyti skiltelėmis, išimti kauliukus ir sudėti į puodą. Įberti kelis šaukštus cukraus ir troškinti ant nedidelės ugnies, kol jos taps minkštos, bet dar nepraras savo formos. Galima įpilti šlakelį vandens. Ištroškintas slyvas palikti atvėsti.
Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinti ir pakepinti keptuvėje su sviestu, kol jie sušils, tada suberti avižinius dribsnius ir vėl šiek tiek pakepinti. Kepinti ant nedidelės ugnies, kad sviestas nepradėtų rūkti. Supilti medų ir viską kaitinti, kol riešutai karamelizuosis ir taps sodrios rudos spalvos. Atsargiai, riešutai ir medus labai greitai dega, tad viską reikia daryti ant vidutinės kaitros.
Visą masę paskleisti ant kepimo popieriaus ir leisti atvėsti. Prieš patiekiant desertą, išplakti grietinėlę su vanile. Į desertinę supilti vaisius, ant viršaus sudėti plaktą grietinėlę ir pabarstyti karamelizuotais riešutais.
Daugiau K. Starkienės patarimų išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.