• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar vienas pomidorų padažas, šiek tiek sodresnio skonio, kuris tiks ne tik troškiniams ar sriuboms, bet puikiai derės prie kepsnių. Jei mėgstate aštriau, siūlau baigiant virti padažą paskaninti jį aitriosiomis paprikomis“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

Dar vienas pomidorų padažas, šiek tiek sodresnio skonio, kuris tiks ne tik troškiniams ar sriuboms, bet puikiai derės prie kepsnių. Jei mėgstate aštriau, siūlau baigiant virti padažą paskaninti jį aitriosiomis paprikomis“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA

Reikės: 2 kg pomidorų, 2 raudonųjų saldžiųjų paprikų, 3 didelių svogūnų, ½ galvutės česnako, ½ stikl. alyvuogių aliejaus, 1 ½ v. š. druskos, ½ stikl. cukraus, 1 a. š. 5 pipirų mišinio, 1 a. š. malto cinamono, 1 a. š. maltos kalendros, 1 a. š. džiovintų bazilikų, 100 ml 9% acto.

Susmulkintą svogūną ir česnaką apkepkite su aliejumi.

Kol svogūnai kepa, supjaustykite paprikas ir pomidorus (išpjaudami kotelių vietas). Sutrinkite juos blenderiu ir kai svogūnai suminkštės supilkite juos į puodą. Suberkite druską, cukrų ir pipirus. Virkite apie 15- 20 min.

Baigiant virti suberkite prieskonines žoleles, supilkite actą. Paruoštą padažą supilstykite į sterilius stiklainius ir užsukite steriliais dangteliais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų