• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigus šventėms, daugelis susiduria su klausimu – ką daryti su likusiais vaišių patiekalais? Nors kartais atrodo viliojanti mintis pasidalyti šventiniu maistu su savo augintiniais, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba socialiniame tinkle „Facebook“ įspėja, kad tokie likučiai gali būti kenksmingi jų sveikatai.

Pasibaigus šventėms, daugelis susiduria su klausimu – ką daryti su likusiais vaišių patiekalais? Nors kartais atrodo viliojanti mintis pasidalyti šventiniu maistu su savo augintiniais, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba socialiniame tinkle „Facebook“ įspėja, kad tokie likučiai gali būti kenksmingi jų sveikatai.

REKLAMA

Riebi mėsa, sūrūs patiekalai, saldumynai ir net kai kurie prieskoniai, dažnai randami šventiniuose valgiuose, gali sukelti rimtų sveikatos problemų – nuo virškinimo sutrikimų iki rimtesnių apsinuodijimų. VMVT pataria visus stalo likučius laikyti atokiau nuo augintinių ir užtikrinti, kad jų dieta po švenčių būtų subalansuota ir saugi.

Stalo vaišės netinka augintiniams

„Šiomis dienomis mūsų šventiniai stalai yra nukloti gardžiausiais patiekalais, viliojančiais ne tik mus, bet ir mūsų mylimus augintinius. Tačiau primename: stalo vaišės augintiniams netinka – toks maistas gali jiems pakenkti!“, – skelbiama įraše.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, privalu pasirūpinti, kad šventės būtų saugios ir džiaugsmingos visiems šeimos nariams.

REKLAMA

„Šventinio stalo likučiai – nėra skanėstas gyvūnams! Augintinius šerkite saikingai ir geriausia – jų mitybai pritaikytais skanėstais, kad neapsunkintumėte jų virškinimo sistemos.

Gyvūnai turi būti šeriami jiems skirtu pašaru. Maiste, skirtame žmonėms gali būti pavojingų gyvūnų virškinimo sistemai sudedamųjų dalių, tokių kaip:

• Vynuogės ir razinos;

• Svogūnai ir česnakai;

• Šokoladas (itin pavojingas šunims);

• Vištienos kaulai (jų trapumas gali sužaloti gyvūną);

• Daug druskos ar cukraus turintys patiekalai.“, – skelbiama įraše.

Pasak valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, ypatingai pavojingi – sugedę, prarūgę, supeliję produktai bei patiekalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų