Daugiau apie tai – TV3 žinių reportaže.
Kas gali būti paprasčiau nei išvirti kiaušinį ir gausiai apšlakstyti jį majonezu. Tokį užkandį gali pagaminti net vaikai. Tačiau prancūzų virėjų rankose neįmantrus patiekalas virsta meno kūriniu. Šefai netgi varžėsi konkurse, kurio kiaušinis su majonezu – skaniausias.
„Turime įnešti įvairių elementų - majonezo, padažo, kuris būtų gražus, lipnus ir aromatingas – tai bus svarbiausia“, – sakė teisėjas Frederic'as Antonas.
Norėdami pasiekti tobulą rezultatą, dalyviai turi išvirti kiaušinį iki tam tikros temperatūros ir pasirinkti tinkamą garnyrą – tai gali būti ridikėliai, šoninės gabaliukai, špinatų lapai ar garstyčių sėklos. Kita vertus, majonezas turi palikti lengvą poskonį – nuo aitriosios paprikos aštrumo iki pikantiškų garstyčių natų.
„Kiaušinis su majonezu yra nuostabus patiekalas, leidžiantis restorane ar namuose kelias minutes pasėdėti, jaučiant ramybę ir pasitenkinimą“, – kalbėjo Majoznese asociacijos įkūrėjas Sebastienas Mayolas.
Skambant linksmai orkestro muzikai, dešimčių žiūrovų akivaizdoje majonezo konkurso nugalėtojai lipa į balkoną.
„Esu gana laiminga, nes po to, kiek kiaušinių esu gaminusi restorane, maniau, kad šį iššūkį galėčiau įveikti“, – teigė konkurso nugalėtoja Maelle Jambou.
Kiaušinis su majonezu paprastai patiekiamas Prancūzijos bistro, o užkandžio kaina svyruoja nuo 3 iki 14 eurų. O neįprastas konkursas Prancūzijoje vyksta jau šešerius metus.
Daugiau apie tai sužinokite vaizdo reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!