• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Šios lengvos, sluoksniuotos ir kupinos skonio filo tešlos bandelės su tofu ir špinatais patiks visiems. Šis receptas skirtas visiems tofu mėgėjams, ir ne tik. Jei dar nespėjote prisijaukinti tofu, šis receptas tikrai pakeis jūsų nuomonę. Šios dieviškos bandelės puikiai tiks bet kokiai proga – tiks ir kaip puošmena šventiniam stalui, ir kaip puikus užkandis.

Reikės:

  • 1 bloko tvirto tofu (arba 300 g);
  • ¼ puodelio maistinių mielių (arba 15 g);
  • 2 česnako skiltelių, susmulkintų;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • ½ a.š. druskos;
  • ½ a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • ½ puodelio baziliko lapelių, smulkiai supjaustytų;
  • 2 puodelių špinatų lapelių, grubiai supjaustytų;
  • 450 g pakuotės filo tešlos, atšildytos pagal instrukciją;
  • ¼ puodelio lydyto augalinio sviesto arba margarino (arba 55 g);
  • ¼ puodelio sezamo sėklų (arba 35 g).

Kaip gaminti:

Nusausinkite tofu ir švelniai paspauskite, kad išspaustumėte didžiąją dalį vandens. Sutrupinkite ir sudėkite į didelį dubenį.

REKLAMA
REKLAMA

Į dubenį sudėkite maistines mieles, česnaką, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, jūros druską ir maltus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite su šakute.

REKLAMA

Suberkite smulkiai pjaustytus baziliko ir špinatų lapelius ir dar kartą gerai išmaišykite.

Išvyniokite atšildytą filo tešlos pakuotę ir uždenkite tešlą plastikine plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų kol gaminsite bandeles.

Paimkite vieną filo tešlos lapą ir padėkite jį ant švaraus, sauso paviršiaus trumpiausia puse į save. Ištepkite plonu lydyto sviesto/margarino sluoksniu. Tada ant viršaus uždėkite antrą lapą. Užtepkite dar vieną sluoksnį sviesto/margarino. Tada supjaustykite tešlą į 4 eilutes išilgai, maždaug 7,5 cm pločio.

REKLAMA
REKLAMA

Paimkite šaukštą špinatų ir tofu įdaro, ir padėkite ant arčiausiai jūsų esančio galo. Paimkite dešinįjį tešlos kraštelį, lenkite įstrižai ir paspauskite (bet ne per stipriai) – reikia, kad susidarytų trikampis. Tada lenkite trikampį į viršų. Tokiu principu sulankstykite visą tešlos eilutę į trikampį. Pakartokite su likusiomis tešlos eilutėmis.

Dėkite trikampius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Prieš kepdami viršūnes patepkite plonu sviesto/margarino sluoksniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 12–14 minučių, kol bandelės taps auksinės rudos spalvos ir traškios.

Skanaus!

Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir organizacijos partneriams Challenge 22.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų