bandelės
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bandelės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bandelės“.
            
 Parodė geriausią mielinių bandelių receptą: patiks ne tik smaližiams
                                TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“ žiūrovus kviečia rytą pradėti nuo bandelių. Burnoje tirpstantis gardėsis įtiks kiekvieno skoniui – laidos vedėja Kotryna Starkienė žiūrovams paruošė ir saldžių, ir sūrių bandelių receptą. 
Laidoje K. Starkienė parodė ne tik puikiai priešpiečiams tinkančių bandelių receptą, bet ir tokį, kuriam neatsispirs smaližiai.
                            
 Šviežia, nebrangu ir alkį numalšina akimirksniu: „Iki“ atskleidė, kokias bandeles perka į mokyklas grįžę mokiniai
                                Rugsėjis – ne tik naujų žinių, bet ir naujų skonių metas. Prasidėjus mokslo metams, prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse šviežių bandelių nuperkama virš dešimtadalio daugiau, o didžiausias paklausos šuolis – nesaldžių bandelių. Tai rodo, kad šiuolaikiniai mokiniai vis dažniau renkasi sočius, nebrangius užkandžius, kurie padėtų susidoroti su alkiu esant intensyviam mokymosi ritmui, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
                            
 Atsisakykite šių produktų: pamiršite, ką reiškia spuogai ir aknė
                                Aknė – tai ne neišvengiama paauglystės dalis, o liga, kurią galima ir reikia gydyti. Dermatovenerologas Tadas Raudonis laidoje „Sveikatos DNR“ kalbėjo apie tai, kodėl netinkama mityba, stresas ar tam tikros ligos gali pabloginti odos būklę, bei pateikė aiškias rekomendacijas, nuo ko pradėti kovoti su spuogais. 
Pasak gydytojo, nors genetika turi reikšmės, gyvenimo būdas – ne mažiau svarbus. Pavyzdžiui, pieno produktai turi didžiulę įtaką aknei.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Ne tik „pagrabinės“, bet ir vestuvinės bandelės: štai kur Lietuvoje paragausite šiuos unikalius kepinius
                                „Sveiki atvykę“ laidos kelionių gidas suka ratus po Kupiškio kraštą. Vedėja Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė drauge su išskirtinėmis viešniomis – Agne, būsima mokslininke iš Gargždų, ir Kristina, plaukų stiliste bei sunkvežimio vairuotoja iš Kretingos, tyrinėja krašto vietas, kuriose iki šiol nėra buvusios.
                            
 Nenorėdami mokėti už maišelius atrado dar vieną gudrybę: štai ką daro
                                Kartas nuo karto vis pasigirsta pirkėjų skundų, kad parduotuvėse prie bandelių nėra įprastų būtent kepiniams skirtų popierinių maišelių. O, kadangi kepinių be maišelio nepasiimsi, tenka imti plastikinį maišelį ir už jį mokėti. 
Dalis pirkėjų tokiu atveju nusprendžia už plastikinį maišelį to 1 ct nemokėti, kadangi, jų nuomone, prie bandelių privalėjo būti nemokamų maišelių.
                            
 Pamačiusi, kas vyksta „Iki“ parduotuvėje, vilnietė nustėro: vaizdas pribloškė
                                Vieną kartą užsukusi dienos pabaigoje į „IKI“ parduotuvę moteris pamatė, kaip yra išmetamos bandelės ir kiti švieži kepiniai. Šiuo įvykiu ji pasidalino socialiniuose tinkluose klausdama, kodėl bandelių negalima atiduoti organizacijoms, kurios padeda nepasiturintiems žmonėms.  
Kaip paaiškėjo, dėl visko kalti teisės aktų reikalavimai, kurie neleidžia nei atiduoti, nei paaukoti nefasuotus gaminius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Puikus užkandis sužavės kiekvieną: pasigaminti šias bandeles – visai paprasta
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai gardžias bandeles su vištiena. 
Tešlai reikės:
	200 g sviesto
	200 g varškės
	2 kiaušinių trynių
	1 kiaušinio
	400 g miltų
	Šaukšto cukraus
	Šaukštelio druskos
	Šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui reikės:
	Vištienos
	Pomidorų
	Kelių rūšių sūrio
Gaminimo eiga:
Varškę pertrinti per sietelį ir išplakti kartu su kambario temperatūros sviestu. Sudėti trynius, kiaušinį ir dar kartą išplakti.
                            
 Šis desertas – Kotrynos Starkienės vyro Martyno favoritas: išbandykite ir jūs
                                Šios Kotrynos Starkienės žiemos bandelės yra visos šeimos favoritas – taip ji teigė TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ir parodė, kaip pasigaminti šį visai paprastą, bet labai skanų desertą.
                            
 Kotrynos Starkienės bandelės – specialiai žiemai: „Vos užmaišau tešlą, pradeda snigti“
                                Iki žiemos pradžios likus vos dienai, norisi vis daugiau sušildančio maisto. Dar svarbiau – tokio, kurį labiausiai mėgsta šeima! Būtent tą išvysime šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. Kotryna Starkienė atskleis savo vyro Martyno mėgstamiausią patiekalą ir vaikų mylimiausią desertą. 
„Paskutinį rudens savaitgalį gaminsiu Šepardo apkepą. Tai – vienas mėgstamiausių Martyno patiekalų. O desertui – vaikų mėgstamos mielinės bandelės.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Kupiškio rajone išpopuliarėjo pagrabinės bandelės – žmonės užsisako įvairiomis progomis
                                To niekur kitur neparagausite – Kupiškio rajono Adomynės kaimo moterys vilioja pagrabinėmis bandelėmis. Anksčiau jomis vaišindavo susirinkuosius į laidotuves. Vėliau pagrabinės bandelės išpopuliarėjo ir kitomis progomis – per vestuves, krikštynas.  
Pagal 200 metų senumo receptą Adomynėje kepamos pagrabinės bandelės šiuo metu išgyveną atgimimą – jų prašo žmonės ir per metines, ir per vestuves. 
Mielines bandelės su varškės įdaru Vitalija išmoko gaminti iš savo uošvienės.
                            
 Šių bandelių receptas plinta žaibiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
                                Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. 
Šios lengvos, sluoksniuotos ir kupinos skonio filo tešlos bandelės su tofu ir špinatais patiks visiems.
                            
 Kelmėje vyras pagrobė bandelių už 96 centus
                                Kelmėje užregistruota neįprasta vagystė – vyras iš parduotuvės pavogė bandelių. 
Kiek bandelių pagrobta policija neįvardijo, tačiau bendra jų vertė siekia 96 centus. 
Nusikaltimas užregistruotas rugpjūčio 30 d., 8.41 val., S. Šilingo gatvėje esančioje parduotuvėje. 
Įtariamasis – 1988 m. gimęs vyras.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
   Išbandykite savaitgalį: Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena
                                Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą gardžiais patiekalais – Bao bandelėmis su plėšyta hoisin antiena ir citrininiais sausainiais. Kaip žingsnis po žingsnio pagaminti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“. 
Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena  
Bandelių tešlai jums reikės: 
	600 g miltų Manitoba
	350 g pieno
	60 g sviesto
	80 g cukraus
	10 g druskos
	8 g sausų mielių arba 24 g šviežių mielių
	4 g kepimo miltelių
Hoisin antienai jums reikės: 
	1.25 kg ...
                            
 Išgirdusi apsauginio žodžius parduotuvėje Donata liko šokiruota: „Apgailėtina“
                                „Noriu pasidalinti išskirtine situacija ir pasisakyti apie tai, kas man nutiko atėjus į vieną maisto prekių parduotuvę su vaiku. Buvau šokiruota apsauginio elgesio“, – rašo tv3.lt laišką atsiuntusi Donata. 
Viskas nutiko tada, kai su vaiku nuėjome į kepinių skyrių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Ragina pasigaminti šias bandeles: jūsų sveikata padėkos
                                Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. 
Šios bandelės pilno grūdo, be aliejaus, pridėtinio cukraus, tinka valgyti su sūriais produktais, bet labai skanu ir tepti kažką saldaus.
                            
 Pasigaminę šias bandeles nustebinsite visą šeimą: norėsis dar ir dar
                                Jau po truputį kapsi paskutinės rudens dienos, todėl būtina iki žiemos spėti pasilepinti rudeniškais patiekalais. Vienu tokių TV3 laidoje „Gardu Gardu“ pasidalijo virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis. Profesionalas žiūrovams parodė, kaip pasigaminti bandeles „Pynutes“ su moliūgais. 
Bandelėms jums reikės: 
240 g naminio moliūgų kremo 
2 valg. šaukštų migdolų miltų 
2 valg. šaukštų rudojo cukraus 
Mažo žiupsnelio malto kardamono 
Žiupsnelio malto cinamono 
4 vnt.
                            
 Pamačius, kaip lietuviai renkasi bandeles, vilnietę supykino: „Jūs gal išprotėjot?“
                                „Vakar atėjusi į savo mėgstamos parduotuvės bandelių skyrių, vos neapsivėmiau – po to, ką pamačiau, bandelių, turbūt, gyvenime nebepirksiu“, –  tv3.lt atsiųstame laiške rašo Rūta iš Vilniaus. 
Kartais susimąstau – tarp kokių kiaulių ir neišauklėtų žmonių mes gyvename! 
Atėjau aną dieną į vieną parduotuvę – norėjau nusipirkti pietums jau paruoštą kepinį, bet kai pamačiau, kaip keli mokiniai čiupinėja purvinais pirštais visas bandeles iš eilės, vos nesusivėmiau.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Naminiai dešrainiai su čederio sūriu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   garstyčių    1 vienetas   svogūnų (smulkinti)    8 vienetai   dešrelių    šiek tiek   majonezo    1 vienetas   čili pipirų (smulkintas)    8 vienetai   bandelių (dešrainiams)    šiek tiek   sūris (čederio)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.  Kiekvienos prapjautos bandelės vidų ištepti majonezu, dėti dešrelę, barstyti čili pipirus ir dėti smulkintus svogūnus. Viršų apibarstyti čederio sūriu sumaišytu su garstyčiomis.
                            
 Receptas. Vištienos užkepėlė bandelėje
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   svogūnų (žalieji laiškai)    300 gramų   vištos filė (kepta arba virta)    šiek tiek   majonezo    200 gramų   pievagrybių    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto    šiek tiek   bandelių    100 gramų   sūris     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištieną supjaustyti šiaudeliais. Pakepinti grybus, sumaišyti su vištiena, tarkuotu sūriu ir trupučiu majonezo.
                            
 Receptas. Bandelės su obuolių koše
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    šiek tiek   cukraus    2 stiklinės   obuolių (košė)    2 valgomieji šaukštai   razinų    4 vienetai   bandelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nupjaunamas bandelių viršus, išskobiamas vidurys, į padarytą skylę prikrečiama su razinomis sumaišytos obuolių košės. Bandelės apibarstomos cukrumi ir cinamonu, sudedamos į aliejumi išteptą skardą ar keptuvę ir kepamos nekarštoje orkaitėje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Įdarytas baklažanas
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   baklažanų    3   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   petražolių    4 vienetai   pomidorų pastos    2 vienetai   svogūnų    300 gramų   pieno    šiek tiek   druskos    60 gramų   sviesto    1 vienetas   bandelių ("prancūziškos")     PARUOŠIMO BŪDAS:   Bkalažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite minkštimą. Baklažano vidų pasūdykite, pabarstykite pipirais, ištepkite sviestu. Supjaustykite smulkiai svogūnus ir pakepinkite keptuvėje.
                            
 Receptas. Bandelės su įdaru
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    4 vienetai   kiaušinių    100 gramų   dešros (vytinta Biovela)    100 gramų   sūris (Parmezanas ar Gouda)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių (smulkinti žalumynai: krapai, petražolės)    4 vienetai   bandelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Nupjaukite bandelių viršūnėles ir išskaptuokite. Į vidurį dėkite smulkintos dešros, įmuškite po kiaušinį, apibarstykite prieskoniais ir sūriu.
                            
 Receptas. Karšti sumuštinukai "iš Havajų"
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   ananasų (konservuoti, žiedai)    200 gramų   sūris    3 vienetai   bandelių    300 gramų   kumpio (Biovela)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Bandeles perpjauname per pusę. Ant bandelės dedame kumpio, ananaso griežinėlį ir sūrio.  Kepame mikrobangų krosnelėje, kol sūris pradeda lydytis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Argentinietiškas sumuštinis su dešrele
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   česnakų (malti)    1/5 arbatinio šaukštelio   paprikų (rūkyta, malta)    6 valgomieji šaukštai   petražolių (smulkintos)    0.5 stiklinės   alyvuogių aliejaus (nerafinuotas)    4 vienetai   dešrelių (kiaulienos, šviežios)    2 valgomieji šaukštai   vandens (verdantis)    šiek tiek   druskos    1.5 valgomojo šaukšto   čili pipirų (dribsniai)    4 vienetai   bandelių    2 valgomieji šaukštai   raudonėlių (smulkinti)    4 vienetai   sūris (Provolone, griežin...
                            
 Receptas. Žuvies sūris
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 valgomieji šaukštai   kmynų    šiek tiek   laurų lapų    1 vienetas   morkų (virtos)    šiek tiek   petražolių    2 vienetai   svogūnų    4 vienetai   kiaušinių    0.5 litro   pieno    šiek tiek   druskos    100 gramų   sviesto    2 kilogramai   žuvies (stambi)    1 vienetas   bandelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Žuvį nuvalyti ir, išėmus kaulus, mėsą sukapoti.
                            
 Receptas. Jautienos kukuliai su alyvuogėmis ir pomidorais
                                INGREDIENTAI:    150 gramų   alyvuogių (be kauliukų, žaliosios)    3   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   maltos kalendros    0.5 arbatinio šaukštelio   kmynų    400 gramų   konservuotų pomidorų    1 vienetas   svogūnų    800 gramų   jautienos faršo    2 vienetai   kiaušinių    200 gramų   pieno    šiek tiek   druskos    2 vienetai   bandelių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kepti riestainiai su mėsa ir sūriu
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   bandelių (riestainiai)    350 gramų   kiaulės faršo    150 gramų   jautienos faršo    500 mililitrų   pieno    150 gramų   sūris    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių (mėsai)    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sudedame riestainius į dubenį ir užpylę šiltu pienu paliekame maždaug 15-20 min., kad suminkštėtų, bet nepasileistų. Sutarkuojame sūrį. Kiaulienos faršą sumaišome su jautienos faršu, druska, pipirais bei mėsos prieskoniais.
                            
 Receptas. Mieliniai zuikučiai
                                INGREDIENTAI:    450 gramų   miltai    10 gramų   sausų mielių    250 mililitrų   pieno    2 valgomieji šaukštai   cukraus    1 žiupsnelis   druskos    1 vienetas   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 20   PARUOŠIMO BŪDAS:   Mieles sumaišyti su 1 v.š. cukraus ir 2 v.š. šilto pieno. Palikti kol suputos.  Miltus nusijoti, viduryje padaryti duobutę ir supilti pakilusias mieles.
                            
 Receptas. Česnakinės bandelės
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   bandelių (apvalios)    200 gramų   sūris    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    1 skiltelė   česnakų    4 valgomieji šaukštai   svogūnų laiškų (smulkinti)    1 arbatinis šaukštelis   aguonų (nebūtina)    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Bandeles įpjauti, jog gautųsi kvadratėliais.   Į tarpus sukaišioti lazdelėmis supjaustytą sūrį, pridėti smulkintų svogūnų laiškų, barstyti aguonų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Bulvinės bandelės
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   bulvių    2 vienetai   kiaušinių    4 valgomieji šaukštai   miltai    50 mililitrų   pieno    1 valgomasis šaukštas   manų kruopų    1 arbatinis šaukštelis   krakmolo    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Virtas bulves sumalti mėsmale, dėti išplaktus kiaušinius, miltus, krakmolą, išmirkytas piene manų kruopas. Jeigu reikia, miltų imti daugiau, kad tešla neliptų prie stalo.   Iš tešlos gaminti bandeles ir kepti keptuvėje.
                            
 Receptas. Venecijietiški kukuliai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    0.5 valgomojo šaukšto   krakmolo (kukurūzų)    0.5 vieneto   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių    50 gramų   pieno (tarkuotas)    šiek tiek   druskos    3 valgomieji šaukštai   grietinės    250 gramų   mesos (malta)    1 vienetas   bandelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsa gerai sumaišoma su sūriu, smulkiai supjaustytais svogūnais, kiaušiniu ir mirkyta, nuspausta bei sumaigyta bandele, įberiama druskos ir pipirų.
                            
 Receptas. Prancūziškas dešrainis „Fransk Hotdog“
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   dešrelių (skirtos dešrainiaims)    300 gramų   majonezo (dviejų skonių)    6 vienetai   bandelių (prancūziškos dešrainiams)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Dešreles pakepiname ant keptuvės be riebalų. Bandeles pašildome mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje. Įpilam majonezą į bandelę, įstatome dešrelę ir viską pašildome apie 5-8 min. 150 laipsnių temperatūros orkaitėje (arba mikrobangų krosnelėje apie 1-2 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Įdarytas sumuštinis „Bombonešis“
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   konservuotų žirnelių    šiek tiek   dešros (rūkyta, arba karbonadas)    šiek tiek   pieno    šiek tiek   bandelių    šiek tiek   kečupo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įpjauname bandelės viršų, jos vidų išminkome, kad būtų daugiau vietos, į bandelės vidų įdedame 2-3 arbatinius šauktelius majonezo, tada įpilame kečupo (pagal skonį). Supjaustome dešrą arba karbonadą (jei darote su šaltu karbonatu, jį supjaustykite ir pakepkite keptuvėje, kad būtų karštas...
                            
 Receptas. Kiaušiniai lizde
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   kiaušinių    1 valgomasis šaukštas   pomidorų padažo (karštas)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus (keli)    1 vienetas   bandelių (apvali)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Bandelės viršų nupjauname ir atsargiai išskobiame minkštimą. Į bandelės viršų įkrečiame šaukštą karšto pomidorų padažo. Įmušame kiaušinį ir pabarstome druska. Į keptuvę įpilame aliejaus. Kai jis įkaista, įdėkite bandelę į keptuvę. Ant kiaušinio užpilkite keletą šaukštų aliejaus.
                            
 Receptas. „Perlas“
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   majonezo    100 gramų   krevečių be kevalo    5 vienetai   putpelių kiaušinių (papuošimui)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    50 gramų   ikrų (raudonieji)    5 vienetai   bandelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiekvienos bandelės viršų įpjauti, bet ne iki galo. Gaunasi kaip atidaryta kriauklė. Apatinę bandelės dalį išskaptuoti, kad tilptų įdaras. Bandelių minkštimą pakepinti keptuvėje, kol gražiai pagels.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kiaušinienė bandelėje
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų    1 arbatinis šaukštelis   garstyčių    4 vienetai   kiaušinių    4 valgomieji šaukštai   pieno    2 valgomieji šaukštai   majonezo    80 gramų   dešros (arba kumpis)    60 gramų   sviesto    šiek tiek   prieskonių    šiek tiek   žalumynų    2 vienetai   bandelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Bandelę horizontaliai padaliname pusiau ir išskobę minkštimą pagaminame „dubenėlius“. Dugną ir kraštus aptepame sviestu bei suvilgome trupučiu pieno.
                            
 Receptas. Linksmi sumuštiniai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   alyvuogių    1 vienetas   pomidorų pastos (skiltelė)    šiek tiek   svogūnų (laiškai)    2 vienetai   konservuotų kukurūzų    šiek tiek   dešros (virta, 2 griežinėliai)    šiek tiek   sūris (griežinėlis)    šiek tiek   sviesto    1 vienetas   bandelių (su sezamais)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Bandelę perpjauti į tris dalis. Apatinę ir vidurinę bandelės dalį aptepti sviestu, ant kiekvienos uždedama po dešros, sūrio griežinėlį.
                            
 Receptas. Grietiniečiai
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   miltai    50 gramų   sviesto (minkštas)    50 gramų   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   grietinės    0.5 vieneto   kepimo miltelių    šiek tiek   druskos    Įdarui:     200 gramų   varškės    1 vienetas   kiaušinių    1 valgomasis šaukštas   miltai    šiek tiek   vanilinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 12   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Barščiai su mėsis kukuliais
                                INGREDIENTAI:    2 skardinės   burokėlių (marinuoti)    6 vienetai   bulvių    2 litrai   vištiena ((sultinys))    400 gramų   mesos (malta)    1 vienetas   bandelių    50 mililitrų   pieno    1 vienetas   kiaušinių    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sultinį užverdame, sudedam kubeliais supjaustytas bulves ir verdame kol bulvės bus pusiau išvirusios.
                            
 Receptas. Pyragėliai su kriaušėmis ir varške
                                INGREDIENTAI:    2 lapai   sluoksniuotos tešlos    200 gramų   varškės    1 vienetas   kiaušinių    1 valgomasis šaukštas   grietinės    1 vienetas   kriaušių    1 valgomasis šaukštas   cukraus    2 valgomieji šaukštai   perlinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Varškę sumaišyti su kiaušinio tryniu, grietine, cukrumi.   Atšildytą tešlą pakočioti, supjaustyti gabaliukais.
                            
 Receptas. Skarelės su obuoliais
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   tešlos    6 vienetai   obuolių    1 vienetas   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolius nulupu ir sutarkuoju, dedu cukrų, cinamoną ir išmaišau.   Imu pirktą šaldytą mielinę tešlą, iškočioju ploniau, pjaustau kvadratėliais ir dedu po šaukštą obuolių įdaro. Užlankstau, kad įdaras neišbėgtų, o viršų tepu plaktu kiaušiniu.   Kepu orkaitėje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Bandeliniai suvožtiniai su varške
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   varškės    1 vienetas   bandelių (tuščiavidurė)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Varškę sumaišyti su cukrumi. Perpjauti perpus bandelę ir ant jos užtepti pagamintą varškės kremą. Skanaus.
                            
 Receptas. Soti apkepėlė
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    2 valgomieji šaukštai   garstyčių    200 gramų   kiaulienos kumpio (arba lašiniai)    4 vienetai   kiaušinių    4 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    100 mililitrų   pieno    20 gramų   kepimo miltelių    200 gramų   bandelių (arba duona)    100 gramų   sūris     PARUOŠIMO BŪDAS:   Duoną ir kumpį sluoksniuojame riekelėmis kepimo inde, tada išplakame kiaušinius su miltais, kepimo milteliais, pienu, druska, susmulkintu česnaku ir garstyčiomis.
                            
 Receptas. Sluoksniuotos tešlos bandelės su rikota ir špinatais
                                INGREDIENTAI:    4 lapai   sluoksniuotos tešlos    200 gramų   špinatų    200 gramų   rikotos    1 vienetas   kiaušinių    2 žiupsneliai   prieskonių    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Rikotą ištrinti su kiaušiniu ir prieskoniais, įmaišyti špinatus.   Tešlą iškočioti, supjaustyti juostelėmis. Į kiekvieną dėti rikotos įdaro ir susukti.   Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Bhaji pau (indiškas aitrus užkandis)
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    2   česnakų    1 sauja   kalendrų    1 vienetas   paprikų    3 vienetai   pomidorų pastos    2 vienetai   svogūnų    šiek tiek   svogūnų (laiškai)    200 gramų   žirnių (konservuoti)    šiek tiek   pomidorų padažo    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   sviesto    šiek tiek   prieskonių (mišinys "Pov bhaji masala")    1 vienetas   čili pipirų (pipiras)    1 vienetas   žiedinių kopūstų    4 vienetai   bandelių    0.5...
                            
 Receptas. Liny Burgeris
                                INGREDIENTAI:    80 gramų   mesos (kiaulienos + jautienos faršas)    1 skiltelė   pomidorų pastos    1 lapas   salotų (iceberg )    1 vienetas   marinuotų agurkų    2 skiltelės   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   majonezo    1 arbatinis šaukštelis   garstyčių padažo    1 saujelė   petražolių    1 vienetas   bandelių    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   pipirai    1 vienetas   svogūnų    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 Receptas. Mėsos vyniotinis su kiaušiniais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   mairūnų    šiek tiek   muskato    šiek tiek   petražolių    2 vienetai   svogūnų    350 gramų   kiaulės faršo    350 gramų   jautienos faršo    1 vienetas   kiaušinių    25 gramai   kiaulės šoninės (rūkyta)    1 vienetas   bandelių    0.5 arbatinio šaukštelio   raudonųjų pipirų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Rūkytą šoninę supjaustome kubeliais ir apkepiname. Sudedame nuluptus ir kubeliais supjaustytus svogūnus ir patroškiname 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sumuštinis "Boruželė"
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   agurkų    šiek tiek   alyvuogių (konservuotos)    šiek tiek   margarino    šiek tiek   pomidorų pastos    šiek tiek   salotų (lapai)    šiek tiek   konservuotų kukurūzų    šiek tiek   dešros (rūkyta)    šiek tiek   dešros (virta)    šiek tiek   pieno    1 vienetas   bandelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Bandelę perpjaunam pusiau. Patepame apatinę dalį margarinu ir uždedame plonai supjaustytą dešrą. O paskui formuojame boružėlę.
                            
 Receptas. Naminis mėsainis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   pomidorų pastos (griežinėliai)    1 vienetas   salotų (lapai)    50 gramų   vištos filė (virta)    1 valgomasis šaukštas   majonezo    1 vienetas   bandelių (mėsainiams)    1 valgomasis šaukštas   kečupo    40 gramų   sūris (kietasis)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsainių bandelės perpjauti per pusę ir aptepti majonezu ir kečupu.
                            
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 