Pasigaminę šiuos patiekalus nepasigailėsite, nes juos pasigardžiuodama valgys visa šeima!
Sultingi čeburekai su aviena
Tešlai reikės:
- 500 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. druskos
- 25 g aliejaus
- 250 ml karšto (apie 70 °C) vandens
Įdarui reikės:
- 600 g avienos kumpio (be riebalų)
- 150 g sūdytų lašinukų
- 600 g svogūnų
- 1 valg. š. druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
Taip pat reikės:
- Aliejaus kepimui
Paruoškite tešlą. Į plakiklio indą suberkite Išsijotus miltus, druską, supilkite aliejų, karštą (apie 70 °C laipsnių) vandenį ir gerai išmaišykite, kol visi ingredientai susijungs. Išimkite tešlą ir šiek tiek paminkykite rankomis, kad taptų vientisa. Susukite į kamuolį ir palikite „pailsėti“ bent pusvalandžiui.
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite kapotą arba stambiai maltą avienos kumpį, smulkiai pjaustytus lašinukus, iki košės konsistencijos smulkintus svogūnus, druską bei pipirus ir viską labai gerai išmaišykite.
*Tam, kad svogūnai taptų saldesni ir ne tokie aštrūs, juos padalinkite į maždaug aštuonias dalis ir nuplikykite su karštu vandeniu.
*Mėsos įdarą galite paskaninti smulkintomis žolelėmis – kalendra arba petražolėmis.
Pailsėjusią tešlą suskirstykite maždaug 60 g dydžio gabalėliais, suformuokite kamuoliukus ir leiskite jiems „ pailsėti“ dar apie 10 minučių..
Iš pailsėjusios tešlos kamuoliukų iškočiokite maždaug 20 cm skersmens „blynus“. Dėkite po gerą šaukštą įdaro ir paskirstykite ant vienos apskritimo pusės, palikdami apie 2 cm nuo krašto be
įdaro. Kraštą truptį patepkite vandeniu ir perlenkite – tešla turi apgaubti mėsą, kad neliktų oro tarpų, o kraštus užspauskite šakutės pagalba. Taip suformuokite visus čeburekus ir padėkite juos 10 minučių į šaldiklį, kad atvėstų tešla.
Paruoštus čeburėkus kepkite iki 210-220 °C laipsnių įkaitintame aliejuje ne ilgiau kaip 2 minutes vis palaistant viršų, kad tolygiai iškeptų. Skanaus!
Šokoladinis pyragas su vyšniomis
Vyšnių paruošimui reikės:
- 400 g vyšnių (gali būti šaldytos)
- 70 g cukraus
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
Tešlai reikės:
- 120 g miltų
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių
- 45 g kakavos
- 200 g cukraus
- 100 ml espresso kavos
- 50 ml neutralaus skonio augalinio aliejaus
- 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 100 ml kefyro
- 0,5 arb. š. maistinės sodos
- Šlakelio vanilės ekstrakto
Taip pat reikės:
- 50 g juodojo šokolado granulių
- Mėgstamų ledų
Į dubenį suberkite atšilusias vyšnias, cukrų bei kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Į kepimo indą įklokite sviestinio popieriaus, suberkite paruoštas vyšnias ir tolygiai paskirstykite, kad uždengtų visą dugną.
Paruoškite tešlą. Į plaktuvo dubenį suberkite kartu su kepimo milteliais išsijotus miltus, išsijotą kakavą, cukrų ir išmaišykite. Supilkite kavą, aliejų, įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą sumaišytą su soda, įpilkite šlakelį vanilės ir greita eiga plakite apie dvi minutes.
Ant vyšnių su cukrumi suberkite šokolado granules ir užpilkite tešla. Taip paruoštą pyragą dėkite kepti į iki 175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių. Po 30 minučių mediniu pagaliuku patikrinkite ar pyragas tikrai iškepė.
Iškepusį pyragą po 10 minučių išimkite iš kepimo indo apversdami jį ir patiekite dar šiltą su vaniliniais ar kitais mėgstamais ledais. Skanaus!
„Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!