I. Stasiulytė ne tik atsiraitojusi rankoves gamino kartu su virtuvės šefu, bet ir papasakojo įdomių asmeninio gyvenimo istorijų. Žinoma moteris prabilo apie įsimintiniausius 2023 metų įvykius, didžiausius tikslus artėjantiems metams, o taip pat atskleidė, ar jos širdis šiuo metu yra užimta.
Abu draugai prisiminė ir šių metų pradžią bei aistringąjį šokių projektą „Tangomanai“, kurio nugalėtoja tapo Ineta.
Vis tik, didžiausias iššūkis teko Gian Lucai – jis savo draugei pirmą kartą gamino baltą mišrainę! Tiesa, ir pati Ineta pas Gian Lucą atvyko ne tuščiomis – atsivežė sausainių, kuriuos iškepė kartu su dukra Frėja.
O norintiems sutinkant Naujus metus nustebinti draugus ir artimuosius ne tik balta mišraine, bet ir gurmaniškesniais patiekalais, puikiai pravers Gian Lucos jautienos tartaro receptas – paragavus šių užkandžių norėsis pakartoti.
Jautienos tartaras pagal Gian Luca Demarco
Reikės:
- Šviesios ciabatta duonos;
- „Feel The Beef“ jautienos didkepsnio;
- Šalotinio svogūno;
- Mėlynojo svogūno;
- Kaparėlių;
- Marinuotų agurkų;
- Alaus;
- Rudojo cukraus;
- Sviesto;
- Grūdėtų garstyčių;
- Kiaušinio trynio;
- Vorčesterio padažo;
- Tabasco padažo;
- Balzamiko acto;
- Rozmarinų druskos;
- Alyvuogių aliejaus;
- Druskos, pipirų.
Gaminimo eiga:
Duoną supjaustome riekelėmis, pagardiname alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Šaunam į 180 laipsnių orkaitę, kol gražiai apskrus.
Smulkiai sukapojame šalotinį svogūną. Mėlynąjį svogūną ruošiame karamelizavimui – supjaustome pusmėnuliais. Į keptuvę dedame šaukštą sviesto ir gerai įkaitiname. Beriame svogūnus, pilame alaus, rudojo cukraus ir gerai pakepiname, kol karamelizuosis.
Jautieną sukapojame labai mažais gabalėliais.
Ruošiame mėsos marinatą: dedame smulkintą šalotinį svogūną, kaparėlių, grūdėtų garstyčių, vieną trynį, pilame Vorčesterio ir tabasko padažo, balzamiko acto. Pagardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome su mėsa.
Jautienos tartarą dedame į lėkštę, papuošiame marinuotais agurkėliais, rozmarinų druska ir skrebučiais.