Torto blynams reikės:
- 250 g riebios grietinės
- 270 g cukraus
- 1,5 a. š. valgomosios sodos
- 75 g kakavos
- 550 g miltų
Torto kremui reikės:
- 1 litro riebios grietinės
- 400 g cukraus
Gaminimo eiga:
Grietinę, cukrų ir sodą supilti į didelį dubenį ir gerai išmaišyti, kol beveik nebesijaus cukraus kristalų. Į grietinės masę supilti kakavą ir mediniu šaukštu gerai išmaišyti. Po truputį berti miltus ir maišant užminkyti tešlą.
Miltų kiekis gali skirtis, tai priklauso ir nuo grietinės, ir nuo pačių miltų. Tad beriant miltus reikia žiūrėti, kad būtų užminkyta pakankamai kieta tešla blynams iškočioti. Tešlą kočioti taip plonai, kaip tik galima, nes tortas skaniausias kai jame daug sluoksnių ir jie plonyčiai.
Išpjauti norimo dydžio blynus ir kepti 180 C temperatūroje apie 10 min, kol blynas dar labiau patamsės. Iškepusius blynus dėti ant lygaus paviršiaus, kad jie pilnai atvėstų ir išliktų plokšti. Iš tokio kiekio tešlos galima iškepti apie 16 blynų, kurių skresmuo 22 cm. Blynus galima iškepti gerokai iš anksto ir laikyti suvyniojus į kepimo popierių sausoje vietoje.
Kremui naudoti šaltą grietinę. Nedideliais kiekiais į ją berti cukrų ir palengva maišyti mediniu šaukštu, kol cukrus visiškai ištirps. Bemaišant grietinę pastebėsite kaip ji lengvai keičia spalvą ir po truputį tirštėja. Ji taps gelsva ir tirštesnė.
Taip paruoštą kremą sluoksniuoti su iškeptais torto blynais. Visa tai geriausia daryti formoje atsegamais kraštais. Suteptą tortą palikti kambario temperatūroje penkioms valandoms, o vėliau dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































