Šį šeštadienį, aprimus visoms kalėdinėms šventėms, žiūrovai galės atsipalaiduoti ir pasimėgauti tikru juodojo humoro trileriu – „Meniu“. Šis filmas, režisuotas Mark Mylod, nagrinėja elitizmo, vartotojiškumo ir kulinarinės prabangos temas per netikėtą, intensyviai konstruojamą istoriją.
Veiksmas vyksta izoliuotoje saloje, kur garsus šefas Julian Slovik rengia įmantrią vakarienę kruopščiai atrinktiems svečiams. Tačiau vakarienė įgauna makabrišką posūkį – kiekvienas patiekalas atskleidžia tamsias tiesas ne tik apie svečius, bet ir apie patį šefą. Filmas stebina žiūrovus tiek istorijos vingiais, tiek vizualiai įspūdingais kulinariniais šedevrais, tapusiais svarbia istorijos dalimi.
Įkvėpti filmo atmosferos ir kūrybiškų patiekalų, laidos vedėjai Laurynas ir Vaida paruoš įspūdingą receptą – ėrienos čiopsus su pistacijų plutele. Tai patiekalas, kuris sužavės ne tik savo skoniu, bet ir elegancija, puikiai derančia prie gero kino vakaro.
Ėrienos čiopsai su pistacijų plutele
Ingredientai:
- 500 g ėrienos čiopsų
- 300 g pistacijų
- 2 a.š. tarkuoto parmezano
- 3–4 v.š. garstyčių „Mamos konservai“
- 5 svogūnai
- Kelios česnako skiltelės
- Bruknių ir paprikų pagardas su čiobreliais „Mamos konservai“
- 200 g vyšninių pomidorų su šakelėmis
- 2 mandarinai
- Alyvuogių aliejus
- Šviežias rozmarinas
- 50 g sviesto
- Druska ir pipirai „Sauda“
Gamyba:
Ėrienos čiopsų riebalinę dalį įpjaukite 45 laipsnių kampu į abi puses, suformuodami rėžius. Įtrinkite mėsą „Saudos“ druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite kelias šviežias rozmarino šakeles, česnako skilteles ir apkepkite čiopsus iš visų pusių, kol mėsos paviršius gražiai apskrus.
Apkepusią mėsą aptepkite garstyčiomis ir palikite pastovėti keletą minučių.
Kol mėsa ilsisi, su blenderiu susmulkinkite pistacijas ir sumaišykite jas su 2 v.š. alyvuogių aliejaus, smulkintu rozmarinu bei tarkuotu parmezano sūriu. Paruoškite pistacijų plutelę: mėsą apvoliokite pistacijų mišinyje, kad plutelė gerai priliptų.
Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių, dėkite paruoštus čiopsus ant kepimo skardos ir kepkite, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 50 laipsnių.
Kol mėsa kepa, pasiruoškite pagardą: nedideliame puode sumaišykite „Mamos konservų“ bruknių ir paprikų pagardą, sviestą bei likusius riebalus nuo mėsos kepimo keptuvėje. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pagardas sutirštės.
Tada, perpjaukite svogūnus pusiau ir nuimkite išorinius sluoksnius (geldeles). Geldeles apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol krašteliai apsvils.
Toje pačioje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinkite ir vyšninius pomidoriukus su šakelėmis bei mandarinų puseles, kol šie lengvai karamelizuosis.
Iškepusius ėrienos čiopsus supjaustykite pjausniais. Lėkštėje serviruokite su bruknių pagardu, kurį galite sudėti į svogūnų geldeles. Šalia išdėliokite apkepintus pomidorus su šakelėmis bei karamelizuotus mandarinus. Skanaus!
Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!