• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikras šventinis tendemas mano lėkštėje: silkė, burokėliai ir grybai. Tikrai šį užkandį ruošiu ir Kūčių vakarienei. Man patinka Kūčių vakarienei paruošti po nedaug, bet bent kelis skirtingus pagardus su silke. Vienas iš jų tikrai bus su keptais burokėliais ir kelmučiais. O kaip paruošta silkė Jums yra skaniausia?“ – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Tikras šventinis tendemas mano lėkštėje: silkė, burokėliai ir grybai. Tikrai šį užkandį ruošiu ir Kūčių vakarienei. Man patinka Kūčių vakarienei paruošti po nedaug, bet bent kelis skirtingus pagardus su silke. Vienas iš jų tikrai bus su keptais burokėliais ir kelmučiais. O kaip paruošta silkė Jums yra skaniausia?“ – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 2-3. Užtruksite apie 10 min. Reikės:

  • 2 silkės filė;
  • 2 kepti / virti burokėliai;
  • 200 ml konservuotų žirnelių;
  • 200 ml konservuotų kelmučių;
  • 1 poras;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Šlakelis aliejaus, kepti.

Daržoves nulupame ir nuplauname. Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame morką su svogūnų, kol šie suminkštės ir apskrus. Atvėsiname.

Burokėlius supjaustome kubeliais, porą smulkiais gabalėliais. Maišome su kepintomis daržovėmis, žirneliais, kukurūzais. Pagardiname druska ir pipirais.

Pagardą dedame į lėkštę. Ant viršaus dėliojame silkės gabalėlius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų