Lietinių tešlai reikės:
- 1 l pieno,
- 1 kiaušinio,
- 400 gr miltų,
- žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
- 300–400 gr vištienos faršo,
- 1–2 morkų,
- 1 svogūno,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos,
- aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Užmaišiau lietinių masę iš recepte nurodytų produktų kiekio ( gaunasi ~ 18–20 lietinių ). Įdarui morkas sutarkavau burokine trintuve, svogūną susmulkinau ir apkepiau keptuvėje ant aliejaus.
Daržovėms apkepus, suminkštėjus, sudėjau vištienos faršą, pagardinau prieskoniais ir viską kartu pakepiau. Ant lietinio dėjau įdarą ir susukau. Patiekiant lietinius apkepiau ant sviesto. Likusius lietinius užsišaldžiau.
Patarimas: Kad blyneliai, koldūnai, cepelinai, balandèliai, uogos ir t.t. nesuliptų, jas iš pradžių šaldykite sudėkite ant padėkliuko, lentelės, kad produktai nebūtų sulipę.
Produktams sušalus, ~ po poros valandų, drąsiai jau galite porcijuoti į šaldymui skirtus indelius ar maišeliu (aš dažniausiai naudoju šaldymui skirtus maišelius, nes jie mažiau užima vietos šaldiklyje). Skanaus!