Ko reikės:
- 1,5 kg virtų bulvių;
- 4–5 v.š. bulvių krakmolo;
- Druska, persiladas, ciberžolė;
- Morkų;
- Svogūnas;
- Avižų grietinėlė.
Bulvių kukulių receptas
Bulves išverdame ir gerai atvėsiname, tuomet sumalame. Dedame druskos, krakmolo ir gerai išminkome tešlą. Formuojame kukulius. Dedame į verdantį vandenį ir verdame, kol iškyla į viršų.
Keptuvėje pakepiname tarkuotas morkas ir svogūnus vandenyje, vis įpildami po šlakelį, kad neliptų. Kai viskas suminkštėja, pilame avižų grietinėlę, beriame persilado, ciberžolės ir viską patroškiname kelias minutes.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @daivitos_vegan_virtuve.