Didžiojoje Britanijoje gimęs Robbie Bellas yra populiaraus Melburno restorano „City Larder“ savininkas ir šefas, rašo dailymail.co.uk.
„Jei pasaulyje yra receptas, kurį būtina mokėti, tai – bulvių košės receptas“, – vaizdo įraše sakė R. Bellas.
Skonį suteiks du neįprasti ingredientai
Buvęs garsaus virtuvės šefo Hestono Blunethalio protežė naudoja muskato riešutą ir į bulvių košę įspaudžia citrinos sulčių, kad ji būtų rūgštesnė.
Jis naudoja bulves, sviestą, pipirus, alyvuogių aliejų, pieną, muskato riešutą ir citriną. Pirmiausia šefas nuskuta bulves ir supjausto jas, visi gabaliukai turi būti panašaus dydžio.
Tada jis sudėjo jas į didelį puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu, vandeniui užvirus sumažino ugnį ir bulves šiek tiek apvirė.
@robbiebell8 Mashed potatoes is a must know recipe. #potato #potatos #mash #mashandgravy ♬ original sound - 🔪 Robbie Bell 🥘
Tada R. Bellas nupylė vandenį nuo bulvių, pašalino drėgmės perteklių sudėjęs jas į sausą keptuvę ir įdėjo šiek tiek sviesto. Tada bulves js sutraiškė bulvių spaustuve ir sudėjo į puodą.
„Taip pat galite jas sutrinti trintuvu, jei jums toks variantas priimtinesnis“, – sakė jis.
Tada į bulvių košę jis įmaišo alyvuogių aliejaus, pieno ir įtarkuoja šiek tiek muskato riešuto.
Šefas pridūrė: „Reikėtų gerai pamaišyti košę mentele ir paragauti, kad įsitikintumėte, kad netrūksta prieskonių.“
Didžiausią pokytį duoda paprastas ingredientas – R. Bellas į bulvių košę įspaudžia citrinos, kad ji būtų gardi.
„Mėgstu šiek tiek rūgštelės, todėl įspaudžiu šiek tiek citrinos – tai labai paprasta“, – sakė jis.