• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjančios Kalėdos jaučiamos visur – ne išimtis ir TV3 laida „La maistas“. Jau šį sekmadienį virtuvės šefas Gian Luca Demarco keliaus į daugiausiai riešutų Lietuvoje užauginantį ūkį, o vėliau žiūrovams atskleis, kaip panaudoti riešutus ruošiant tiek saldžius, tiek sūrius patiekalus. Taip pat visiems smaližiams jis išduos paslaptį, kaip sodraus skonio šokoladinį riešutų kremą lengvai pasigaminti tiesiog namuose. 

3

Artėjančios Kalėdos jaučiamos visur – ne išimtis ir TV3 laida „La maistas“. Jau šį sekmadienį virtuvės šefas Gian Luca Demarco keliaus į daugiausiai riešutų Lietuvoje užauginantį ūkį, o vėliau žiūrovams atskleis, kaip panaudoti riešutus ruošiant tiek saldžius, tiek sūrius patiekalus. Taip pat visiems smaližiams jis išduos paslaptį, kaip sodraus skonio šokoladinį riešutų kremą lengvai pasigaminti tiesiog namuose. 

REKLAMA

„Dzūkijos riešute“ dirba visa šeima – Auksė paskirsto darbus, Darius rūpinasi technika, o jų sūnus Joringis vairuoja priekabą ir atlieka visą pervežimo darbą. Tiesa, pasirodo, kad ūkis niekuomet nebuvo šeimos svajonė. Šeima ketino pirkti sodybą prie ežero, tačiau vietoje to draugai jiems pasiūlė riešutų medį – taip galiausiai gimė visas ūkis. Tad vietoje sodybos, šalia ūkio, jie dabar pasistatė vasarnamį.

Ūkyje išties yra ką veikti, mat čia auginama virš 2000 riešutmedžių, 7 skirtingos lazdynų rūšys. „Lazdyno riešutai mūsų organizmui yra labai naudingi – juose gausu A, E ir B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti gerą odos būklę, yra naudingi nervų sistemai, fiziniam aktyvumui ir protinei veiklai“, – pasakos laidoje Auksė.

REKLAMA
REKLAMA

Įkvėptas ūkio gėrybių, Gian Luca šįkart nuspręs pagaminti net kelis skirtingus patiekalus, kurių pagrindiniu ingredientu taps riešutai. Vienas iš netikėtų skonių – silkė su riešutais. 

REKLAMA

„Jei lazdyno riešutus esate įpratę naudoti tik kaip saldumynus, tuomet šio riešuto iki galo nepažįstate. Jį galima naudoti ir kitur, gaminant mėsą ar žuvį. Taip yra dėl to, jog šie riešutai yra ne tik labai maistingi, bet ir tinka skirtingiems patiekalams“, – patarimais dalinsis Gian Luca.

Taip pat laidoje žinomas vyras žiūrovams pasiūlys tobulos dovanos idėją, kurią kiekvienas galės sukurti tiesiog savo virtuvėje. O didžiausiems smaližiams Gian Luca parodys, kaip pasigaminti naminį šokoladinį riešutų kremą, dėl kurio viso pasaulio vaikai eina iš proto.

REKLAMA
REKLAMA

Tam paruošti į 250 gramų išlydyto šokolado reikės įdėti 195 gramus maltos lazdynų riešutų masės ir visa tai pagardinti 10 gramų kakavos. Neišsigąskite, jei kremo konsistencija iš pradžių bus labai skysta – kiek ją pamaišę, pastatykite į šaldytuvą 10-15 minučių, per kurias kremas sustandės.

Gian Luca išduos ingredientą, kuriuo verta pagardinti kremą. Tai – žiupsnelis druskos. „Nebijokite – druskos į saldumynus reikia visuomet. Tai – vienas paslaptingiausių ingredientų“, – sakys jis, o laidoje paaiškins ir to priežastį.

Ką svarbu žinoti apie riešutus? Kaip juos derinti tiek su saldžiais, tiek su sūriais patiekalais? Galiausiai, kokią ypatingą dovaną iš riešutų Kalėdų proga sukurti artimiesiems?

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų