Reikės: Saldaus ir sultingo arbūzo – 300–400 g; Ilgavaisio agurko – 1 vnt.; Fetos sūrio – 150 g; Kedro riešutų arba saulėgrąžų – 2–3 valg. šaukštai; Mėtų lapelių.
Padažui reikės: Alyvuogių aliejaus – 50 ml; Balto vyno acto arba citrinos sulčių – 2 valg.šaukštai; Vandens – 1 valg.šaukštas; Skysto medaus – 2 valg. šaukštai; Dižono garstyčių – 1 arb.šaukštelis; Druskos – 0,5 arb.šaukštelis; Granuliuoto česnako – 1/2 arb.šaukštelio.
Į lėkštę dėkite kubeliais supjaustytą arbūzą, nuluptą ir kubeliais supjaustytą agurką, kubeliais supjaustytą fetos sūrį, užberkite paskrudintų kedro riešutų, išdėliokite mėtų lapelius.
Paruoškite padažą: visus padažo ingredientus sumaišykite, gerai atvėsinkite padažą šaldytuve ir prieš patiekdami apliekite juo salotas. Jei padažo išeis daugiau, tai ne bėda įdėkite jį į šaldytuvą ir galėsite jį panaudoti kitoms salotoms, nes jis tinka visoms. Skanaus!