• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kardiologas atskleidė keturis vaisius, kurie gali padėti kovoti su aukštu kraujospūdžiu ir ragina valgyti juos dažniau, jei jūsų kraujo spaudimas padidėjęs.

Kardiologas atskleidė keturis vaisius, kurie gali padėti kovoti su aukštu kraujospūdžiu ir ragina valgyti juos dažniau, jei jūsų kraujo spaudimas padidėjęs.

REKLAMA

Aukštas kraujospūdis, arba hipertenzija, yra rimtų sveikatos bėdų, tokių kaip miokardo infarktas ir insultas, rizikos veiksnys. Todėl būtina išlaikyti optimalų, sveiką kraujospūdį, rašo express.co.uk.

Laimei, sveika mityba yra veiksminga kraujo spaudimo mažinimo priemonė. Kardiologas dr. Davidas Sabgiras teigia, kad keturi vaisiai yra ypač naudingi, nes dėl savo maistinių savybių padeda stabilizuoti arba sumažinti kraujospūdį.

Bananai

Įrodyta, kad bananai, kuriuose gausu širdžiai naudingos medžiagos – kalio, padeda kontroliuoti hipertenziją. Kardiologas sakė: „Kalis pripažintas dėl savo gebėjimo mažinti natrio poveikį organizmui ir mažinti kraujagyslių sienelių įtempimą.“

Šis mineralas atlieka svarbų vaidmenį skysčių kaupimuisi organizme. Jei organizmas kaupia per daug vandens, kraujyje bus daugiau skysčių, todėl padidės kraujospūdis.

REKLAMA
REKLAMA

Čia į pagalbą ateina kalis, padedantis pašalinti dalį skysčių pertekliaus.

Avokadai

Panašiai kaip ir bananai, avokadai turi daug kalio – vos vienoje porcijoje, t. y. trečdalyje vidutinio dydžio avokado, yra 250 mg šio mineralo.

REKLAMA

Gydytojas sakė: „Kaliu turtinga mityba padeda neutralizuoti dalį žalingo natrio poveikio kraujospūdžiui.“ Be to, šiame kreminės tekstūros maisto produkte yra daug maistinių skaidulų ir nesočiųjų riebalų, kurie taip pat yra naudingi širdies ir kraujagyslių sveikatai.

Uogos

Pasak gydytojo, nesvarbu, ar pusryčiams dėsite uogas į jogurtą, ar valgysite jas vienas, avietės, mėlynės ir gervuogės gali padėti sumažinti aukštą kraujospūdį.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė: „Uogose yra antioksidantų, įskaitant antocianinus, kurie, kaip rodo moksliniai tyrimai, gali padėti sumažinti kraujospūdį.“

Jei gydytojo žodžiai neįtikino, žurnale „Molecular Nutrition & Food Research“ paskelbtame tyrime aprašomas nustatytas ryšys tarp didesnio suvartojamo antocianinų kiekio ir mažesnės širdies ligų rizikos.

Kiviai

Gydytojas aiškino, kad šie žali vaisiai yra puikus vitamino C šaltinis ir gali padėti sumažinti kraujospūdį tiems, kurie serga pirmine hipertenzija.

Dr. D. Sabgiras sakė: „Naujausi tyrimai parodė, kad kasdienis kivių vartojimas gali sumažinti sistolinį kraujospūdį.“ Ekspertas remiasi žurnale „Nutrients“ paskelbtais tyrimais, kuriuose pažymima, kad kiviuose taip pat yra kalio, kuris gali turėti įtakos kraujospūdžio mažinimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų