Šis pieno produktas turi būti laikomas šaldytuve, tačiau net ir ten jis gali sudžiūti ir pradėti pelyti. Nors kai kurios pelėsių rūšys suteikia unikalų skonį tam tikroms sūrių rūšims, ne visada pelėsis yra laukiamas svečias.
Vis dėlto vienas pieno produktų ekspertas teigia, kad žino būdą, kaip išsaugoti geriausias sūrio savybes ir prieš jį atidarant, ir po to, nesvarbu, ar tai čederis, brie ar bet koks kitas sūris, rašo express.co.uk.
„Modern Milkman“ ekspertas sakė: „Sūris ilgiau išlieka šviežias, jei yra laikomas vėsioje ir tamsioje vietoje, kur nėra drėgmės, bet yra pakankamai vietos jam „kvėpuoti“.
Sūris išsilaikys kur kas ilgiau: štai, kur jį reikia laikyti
Skirtingoms sūrio rūšims reikalingos skirtingos laikymo sąlygos, tačiau geriausias būdas laikyti bet kokį sūrį – jį suvynioti ir įdėti į šaldytuvo daržovių stalčių.“
Tačiau sūrio nereikėtų laikyti originalioje plastikinėje pakuotėje arba maistinėje plėvelėje. Vietoj to, išimkite sūrį iš tokių pakuočių ir pakeiskite ją kokia nors kita medžiaga, labiau pralaidžia orui.
Tinklaraščio „Modern Milkman“ autorius paaiškino: „Rekomenduojame išimti sūrį iš pakuotės iškart, kai tik grįžtate namo. Plastikas gali „uždusinti“ ir pakeisti sūrio skonį arba jį atimti, taip pat ir šviežumą. Be to, gali kilti rizika, kad į maistą pateks mikroplastiko.“
Vaškinis popierius yra puiki alternatyva plastikinėms pakuotėms, tačiau taip pat kuo puikiausiai tiks ir kepimo popierius. Tiesiog atkirpkite dalį popieriaus ir į jį įvyniokite sūrį, tarsi pakuotumėte dovaną.
Sūrio ekspertas rekomenduoja kas tam tikrą laiką keisti popierių, kad nepradėtų veistis bakterijos ir „sūris ilgiau išliktų šviežias“. Į popierių suvyniotą sūrį reikėtų laikyti šaldytuve 5-8 laipsnių temperatūroje.
Pasak tinklaraščio „Modern Milkman“ autoriaus, „tamsi, erdvi ir nuolat vėsi“ lentyna, vadinama daržovių stalčiumi, yra „ideali vieta“ tokių pieno produktų laikymui.
Taikant tinkamas sūrio laikymo sąlygas, jo galiojimo laikas gali būti trys mėnesiai, jei renkatės parmezaną ar į jį panašius sūrius, o čederio – nuo šešių iki aštuonių savaičių.
Pasak „All Recipes“, atidarius „Gouda“ sūrį, jo galiojimo laikas turėtų būti nuo keturių iki šešių savaičių, sūrio su mėlynuoju pelėsiu ar brie sūrio – nuo dviejų iki trijų savaičių, o šviežios mocarelos – nuo šešių iki aštuonių dienų.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!