Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Reikės (apie 20 rutuliukų):
20 vnt. minkštų datulių
100 g graikiškų riešutų (+30 g įdarui)
4 š. kakavos miltelių (+ keli šaukštai apvoliojimui) žiupsnelio druskos
apie 3 a. š. imbiero miltelių
Kaip gaminti:
Nuplautas ir nukaulintas datules sudedame į maisto kombainą ir susmulkiname, kol susimaišys į vieną masę.
Beriame likusius ingredientus (išskyrus įdarui skirtus riešutus) ir pulsuojančiu režimu smulkiname toliau. Galima palikti didesnius ar mažesnius graikinių riešutų gabaliukus. Paragaujame, ir jei norisi, galime pakoreguoti skonį imbieru ar kakava.
Gautą masę sudedame į indelį ir palaikome šaldytuve apie 30 min., kad sustingtų ir būtų lengviau formuoti rutuliukus.
Ištraukus iš šaldytuvo, formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus (jei limpa, rankas sudrėkinkite vandeniu), į vidų įspaudžiame graikinio riešuto gabaliuką (maždaug vienos puselės ketvirtis) ir apvoliojame kakavos milteliuose.
Laikome sandariame indelyje šaldytuve iki 7 dienų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir valgykimesveikiau.lt