• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jei jau išseko fantazija, ką daryti su daržovėmis, tai pasidaryti asorti tikrai verta. Traškios daržovės tikrai puikiai tiks panaudoti prie antrų patiekalų arba tiesiog užsimanius tiesiog pasiimti ir patriaukšti. Labai tikslių kiekių nesurašysiu, nes dėjau viską iš akies“, – rašo „Oditėlės blogas“ autorė.

„Jei jau išseko fantazija, ką daryti su daržovėmis, tai pasidaryti asorti tikrai verta. Traškios daržovės tikrai puikiai tiks panaudoti prie antrų patiekalų arba tiesiog užsimanius tiesiog pasiimti ir patriaukšti. Labai tikslių kiekių nesurašysiu, nes dėjau viską iš akies“, – rašo „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

Jums reikės:

2 paprikų (raudonosios ir geltonosios); 2-3 agurkų; 1-2 morkų; kelių didelių saujų geltonųjų šparaginių pupelių; kelių gabalėlių žiedinio kopūsto; 5-6 skiltelių česnako; juodųjų pipirų ir lauro lapelių;

marinatui:

1,5 l šalto vandens; 200 g cukraus; 200 ml acto (9proc.); 2 v.š. druskos;

Daržovių asorti žiemai

Į švarius stiklainiukus sluoksniais sudėkite gabalėliais supjaustytas daržoves. Įdėkite keletą juodųjų pipirų ir lauro lapelių.

Marinatui skirtus ingredientus išmaišykite dubenyje, kol ištirps cukrus ir druska. 

Stiklainiukus užpilkite marinatu ir pridenkite dangteliais, sustatykite į didelį puodą. Pripilkite vandens, kad apsemtų iki pusės stiklainiukus.

REKLAMA
REKLAMA

Kai stiklainiuose pradės kilti burbuliukai, virkite apie 10 min.

Išimkite iš puodo, užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. 

Tada perneškite į rūsį.

Skanaus.

p.s. nurodytu marinato kiekiu užpyliau 6 stiklainius 0,5l talpos.

Šaltinis: „Oditėlės blogas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų