Jums reikės:
2 paprikų (raudonosios ir geltonosios); 2-3 agurkų; 1-2 morkų; kelių didelių saujų geltonųjų šparaginių pupelių; kelių gabalėlių žiedinio kopūsto; 5-6 skiltelių česnako; juodųjų pipirų ir lauro lapelių;
marinatui:
1,5 l šalto vandens; 200 g cukraus; 200 ml acto (9proc.); 2 v.š. druskos;
Daržovių asorti žiemai
Į švarius stiklainiukus sluoksniais sudėkite gabalėliais supjaustytas daržoves. Įdėkite keletą juodųjų pipirų ir lauro lapelių.
Marinatui skirtus ingredientus išmaišykite dubenyje, kol ištirps cukrus ir druska.
Stiklainiukus užpilkite marinatu ir pridenkite dangteliais, sustatykite į didelį puodą. Pripilkite vandens, kad apsemtų iki pusės stiklainiukus.
Kai stiklainiuose pradės kilti burbuliukai, virkite apie 10 min.
Išimkite iš puodo, užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Tada perneškite į rūsį.
Skanaus.
p.s. nurodytu marinato kiekiu užpyliau 6 stiklainius 0,5l talpos.
Šaltinis: „Oditėlės blogas“