Gian Luca juokauja, kad žemaičiai iš visų lietuvių savo būdu panašiausi į italus, todėl labai norėjo susipažinti su šiuo kraštu. Sekmadienį virtuvės šefas susitiko su telšiške Sandra, kuri supažindino su autentiškais žemaitiškais skoniais.
Sandra pasakojo, kad tikras žemaitis turi mokėti sukti kastinį – jis nei plakamas, nei verdamas ar kepamas, o tik sukamas į vieną pusę – tokia tradicija.
Žemaitiškas kastinys
Reikės: 200 g kambario temperatūros sviesto; 500 ml kefyro; 4 skiltelių česnako; nuplikytų kmynų; druskos; pipirų.
Kambario temperatūros sviestą supjaustome kubeliais ir dedame į molinį indą. Puode įkaitiname vandenį, o kitame dubenyje pasiruošiame šalto vandens. Molinį indą statome virš garų vonelės ir pradedame sukti. Iš lėto pilame kefyrą, įberiame nuplikytų kmynų ir toliau sukame.
Jeigu pastebite, kad masėje ima matytis grūdeliai, dubenį trumpam dėkite virš garų vonelės ir maišydami pakaitinkite iki masė taps blizgi ir glotni, tarsi susijungs. Įpilame kefyro ir sukame iki norimos konsistencijos. Patiekiame su žemaitiška spirgyne ir virtomis bulvėmis. Skanaus!