kastinys
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kastinys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kastinys“.
Atskleidė skaniausių traškių bulvinių blynų receptą: apsilaižysite pirštelius
„Uch, čia taip ūkiškai, bet labai skaniai. Kartais toks maistas – geriau už bet kokį restoraną. Nes išties geriausias restoranas – namuose. Aš esu už naminį, skanų maistą. O Jūs?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos: 2. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 6 – 8 bulvės; 1 kiaušinis; žiupsnis druskos; žiupsnis juodųjų pipirų; žiupsnis džiov. raudonėlio; aliejaus kepimui.
Pasigaminkite kastinį namuose: tokį gamina tikri žemaičiai
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą. Šįkart šefas lankėsi Žemaitijoje, kur mokėsi gaminti tikrą šio krašto delikatesą – tikrą žemaitišką kastinį.
Gian Luca juokauja, kad žemaičiai iš visų lietuvių savo būdu panašiausi į italus, todėl labai norėjo susipažinti su šiuo kraštu. Sekmadienį virtuvės šefas susitiko su telšiške Sandra, kuri supažindino su autentiškais žemaitiškais skoniais.
Tikra žemaitė Gian Lucą išmokė gaminti lietuvių pamėgtą kastinį: puikūs pietūs – garantuoti!
Virtuvės šefas Gian Luca Demarco neslepia – iš visų lietuvių būtent žemaičiams jis jaučia didžiausias simpatijas. Juk pastarieji savo būdu labiausiai primena charizmatiškuosius italus! O šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ jis ne tik bendraus su tikra žemaite, bet ir savo paties namuose mokysis gaminti tradicinį šio regiono patiekalą – kastinį.
Žinomas virtuvės šefas juokaus, kad tai yra pirmas kartas, kai su žemaite išdrįsta susitikti be vertėjo.
Receptas. Lašišos užkandėlė
INGREDIENTAI: šiek tiek zigmo šaltai rūkytos lašišos filė šiek tiek duonos šiek tiek kastinio šiek tiek salotų šiek tiek juodųjų ikrų šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš forminės duonos su formele išspaudžiame apvalius skritinėlius ir paskrudiname orkaitėje. Ant kiekvieno užtepame varškės kąstinio.
Receptas. Užkandėlė su „Klasikine“ silke
INGREDIENTAI: 16 vienetų volvainių 200 gramų kastinio šiek tiek silkių 2 vienetai figų 0.5 vieneto apelsinų Papuošimui: šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Išsikepkite valovanus, į jų vidų įspauskite kastinio. Atpjaukite 2 plonus griežinėlius silkės (per visą skersmenį). Patiekite kartu su figos riekele, apelsino skiltele ir papuoškite maža petražolės šakele.
Receptas. Įdaryti kiaušiniai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 0.5 stiklinės kiaulienos kumpio (rūkytas, kapotas) 6 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai kastinio (su česnakais) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius perpjauname išilgai ir išimame trynius. Į dubenį sudedame trynius, kastinį, smulkiai sukapotą kumpį ir viską išsukame. Kiaušinių puseles pridedame įdaro ir sudedame į lėkštę. Kiaušinius puošiame žalumynais.
Receptas. Žemaitiškas kastinys
Pats skaniausias kastinys, kokį kada nors esu ragavusi.
INGREDIENTAI: 375 gramai grietinės 4 valgomieji šaukštai sviesto 1 pundelis petražolių 3 skiltelės česnakų 1 valgomasis šaukštas kmynų 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ir grietinę kelias valandas ar per naktį palaikykite kambario temperatūroje, kad abiejų produktų temperatūros susivienodintų.
Receptas. Jaunų burokėlių salotos su kastiniu
INGREDIENTAI: 3 vienetai agurkų (nedideli) 1 valgomasis šaukštas graikinių riešutų (smulkinti) šiek tiek krapų (smulkinti) 4 vienetai burokėlių (mažučiai, jauni) 1 valgomasis šaukštas kastinio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite burokėliams odelę. Supjaustykite burokėlius ir agurkus žiedeliais. Išdėliokite lėkštėje. Aplinkui pritupdykite kastinio. Pabarstykite graikiniais riešutais ir krapais.
Receptas. Bulvės keptos orkaitėje su lašiša ir kastiniu
INGREDIENTAI: šiek tiek bulvių (vidutinio dydžio) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek itališko žolelių mišinio šiek tiek sviesto (kambario temperatūros) šiek tiek sūdytos lašišos šiek tiek kastinio Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves gerai nuplauname ir apverdame pasūdytame vandenyje, jos turi būti minkštos, bet nepervirtos. Bulves šiek tiek ataušiname.
Laikas išnaudoti šviežias bulves: žemaičiai siūlo gaminti kastinį
Prasidedant rudeniniam bulvių derliui, Žemaitijos šeimininkės ragina mokytis gaminti kastinį – žemaičių patiekalą ruošiamą iš grietinės ir rūgpienio. Ir nors iš pirmo žvilgsnio kastinis atrodo riebus ir kenkiantis figūrai, šeimininkės sako ne patiekalas kaltas jeigu prilips vienas kitas kilogramas, dėl visko kaltas bus prarastas saikas. „Kastinys - tai toks mūsų žemaičių maists“, – giriasi Jadvyga.
REKLAMA
REKLAMA
„Žaliojoje savaitėje” – tradiciniai Baltijos šalių patiekalai
80-oji ,,Žalioji savaitė” tęsiasi. Šeštadienį parodos šalis – partnerė Latvija supažindino parodos lankytojus su Baltijos šalių kulinariniu paveldu, pristatydama vieną ,,skaniausių” renginių ,,Kulinarinį kelią”. Devynios aplink Baltijos jūrą išsidėsčiusios šalys pristatė savo nacionalinius produktus. Būtent Baltijos jūra yra centras, jungiantis skirtingas šalių kultūras. Lietuva renginio metu papasakojo apie lietuvišką varškės sūrį, midų ir kastinį su bulvėmis.