Reikės: ~ 1 kg smulkintos vištienos, 1 kiaušinio, 0,5 nedidelės cukinijos, 1–2 morkų, 1–2 svogūnų, prieskoninių žolelių, lauro lapelių, pipirų ir druskos, džiūvesėlių, aliejaus kepimui.
Receptas
Cukiniją sutarkavau burokine trintuve, skystį nupyliau. Keptuvėje, ant lydyto sviesto, pakepinau burokine trintuve tarkuotas morkas ir smulkiai pjaustytus svogūnus.
Į smulkintą vištieną sudėjau cukiniją, apkeptas daržoves, įmušiau kiaušinį, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau.
Iš masės formavau kotletukus (gavosi 10 vnt.), juos paniravau džiūvesėliuose. Kotletukus kepiau keptuvėje ant aliejaus, juos pavartant iki iškeps. Bulves užstačiau virti.
Baigiant bulvėms virti, į puodą su bulvėmis, sudėjau iškeptus kotletukus, įmečiau kelis lauro lapelius, mėgiamų prieskoninių žolelių. Man labai patinka ir daug kur naudoju džiovintus laiškinius česnakus. Uždengusi puodą patroškinau ~ 10–12 min.
P.S. Prie kotletukų galima gaminti padažiuką ir tirštą, su miltais arba kotketukus troškinti grietinėlėje, o ar to reikia? Manau, kad šitaip pagaminti kotletukai kur kas sveikiau ir gardžiau. Skanaus!