Kaip ir daugumą augalų, hortenzijas ir ypač rožes reikėtų tręšti, kad jos būtų sveikesnės ir stipresnės. Pasak „David Austin Roses“ ekspertų, rožių tręšimas paskatins krūmo augimą ir gausų žydėjimą.
Kavos tirščiai – natūralios trąšos
Nors tiek hortenzijoms, tiek rožėms galima nusipirkti specialių trąšų, „Gardena“ sodininkystės profesionalai rekomenduoja jas pasigaminti patiems, rašo express.co.uk.
Jų teigimu, jei sodininkai nori, kad šią vasarą jų sodą puoštų gausybė spalvingų žiedų, augalus būtina tręšti.
„Naminės natūralios trąšos paskatins augalus gausiai žydėti ir galėsite džiaugtis savo pastangų rezultatais“, – sakė profesionalai. Jie pažymėjo, kad hortenzijos ir rožės ypač gerai reaguoja į kavos tirščius.
„Kavos tirščiai yra puikiai žinoma stebuklinga augalų trąša, – aiškino jie. – Juose gausu azoto, fosforo, mineralinių medžiagų ir kalio, todėl tai labai kokybiška natūrali trąša.“
Dar vienas privalumas – šios virtuvės atliekos pritraukia sliekus, kurie purena žemę ir savo ekskrementais aprūpina dirvožemį bei augalus maistinėmis medžiagomis.
Be to, toks tręšimas net nereikalauja daug pastangų – tiesiog surinkite kavos tirščius, paskleiskite juos ant seno laikraščio ir leiskite išdžiūti, kad jie lengviau pasiskleistų ant dirvos. Nuo augalo rūšies priklauso, kaip dažnai turėtumėte jį tręšti kavos tirščiais.
Hortenzijas ir rožes jais galima tręšti iki keturių kartų per metus. Kavos tirščius tiesiog pabarstykite aplink augalą ir švelniai įterpkite į dirvą. Jei sodinate rožes ir hortenzijas į vazonus, kavos tirščius įmaišykite į žemę, o jų likučius galite plonai paskleisti žemės paviršiuje.