Porų sriubai reikės:
- Didelio poro
- Svogūno
- 7 vidutinio dydžio bulvių
- Litro sultinio
- Stiklinės riebios grietinėlės
- Šaukšto sviesto
- Kelių skiltelių česnako
- Mėgstamų džiovintų žolelių
Gaminimo eiga:
Baltą ir šviesiai žalią poro dalį supjaustyti ir pakepinti svieste. Smulkiai supjaustyti svogūną, sukapoti česnakus ir pakepinti kartu su poru. Bulves nuskusti, supjaustyti vidutinio dydžio gabalais ir sudėti į puodą kartu su aromatinėmis daržovėmis.
Supilti sultinį ir grietinėlę, berti prieskonius ir uždengus puodą virti ant vidutinės kaitros, kol bulvės taps minkštos. Sriubą nuimti nuo viryklės ir sutrinti. Sriubą galima pagardinti keptomis krevetėmis ar vištiena.
Taip pat tinka duonos skrebučiai ar traškūs šoninės gabalėliai. Jeigu turite šviežio šalavijo, jis taip pat labai tiks šiai sriubai: nuskabykite šalavijo lapelius, keptuvėje ištirpinkite sviestą ir po vieną sudėkite lapelius, kad neliestų vienas kito. Apkepkite vieną pusę, tada apverskite ir apkepkite kitą. Iškepusius lapelius išimkite ir palikite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Lapeliais gardinkite sriubą.
Gaminimo eigą ir K. Starkienės patarimus išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.