sriuba
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sriuba“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sriuba“.
Jokiu būdu nevirkite šių grybų: vandenyje išskiria nuodus
Ne paslaptis, kad lietuviai – aistringi grybautojai, dažnai naudojantys šias miško gėrybes įvairiems kulinariniams šedevrams paruošti. Vienas iš seniausių, liaudyje pamėgtų grybų panaudojimo būdų – sriuba. Vis tik, daugelis pamiršta, kad ne iš visų grybų galima virti sriubas, mat kai kurie iš jų karštame vandenyje išskleidžia sveikatai pavojingus toksinus.
Gamtininkas Deividas Makavičius papasakojo, kad yra tam tikros grybų rūšys, kurių pridėjus į sriubą gresia apsinuodijimas.
Ši sriuba taps šeimos favorite: greita ir skanu
Ieškote kuo nustebinti šeimą? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius siūlo išbandyti greitą ir paprastą konservuotų žirnelių sriubos receptą.
Tobulas patiekalas savaitgalio stalui: pirštus apsilaižysite
Norite, kad namai savaitgalį kvepėtų restoranu Prancūzijoje? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti Prancūzijos įkvėptą svogūnų sriubą su netikėtu prieskoniu.
Jaukiems savaitgalio pietums: ši sriuba patiks visai šeimai
Norite į mitybą lengvai įtraukti daugiau daržovių? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti itin švelnaus skonio burokėlių sriubą, kuri patiks visiems.
Nežinote, kur panaudoti porus? Ši sriuba patiks visiems
Ši porų sriuba, anot TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėjos Kotrynos Starkienės, susilaukė itin didelio populiarumo. Dabar, kai yra pats bulvių ir porų sezonas, išbandyti šią sriubą yra tiesiog privalu! Pagaminti patiekalą neužtruks daug laiko ir bus tikrai skanu.
Kiekvieną dieną – po naują receptą vos per pusantros minutės: pirmadienio sriuba nukels į Italiją
Nuo šiol laikas, praleistas virtuvėje, taps kur kas malonesnis – virtuvės šefas Justinas Kapkovičius pasiruošęs kiekvieną dieną pateikti po naują receptą, kurį nesunkiai pritaikysite ir savo namuose.
Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ įrodys, kad gaminti iš tiesų galime kiekvienas.
Atrado naują šaltibarščių receptą: išeina labai skanūs
„Kokia vasara be šaltibarščių? Na aš bent jau neįsivaizduoju. Neslėpsiu, buvo laikas,kai nemėgau jų. Ir tetos dėka pradėjau juos valgyti. Ir kokiu tik neišbandžiau. O šiandien dalinuosi veganiška versija“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Į šaltibarščius įdėjo 2 slaptus ingredientus: išėjo daug skanesni
Kai už lango – tikra vasara, šaltibarščiais gaivintis norisi nors ir kasdien. Kavinėse toks įprotis gali gerokai palengvinti kišenę, tačiau gaminant namuose, jais mėgautis galima iki valiai.
Visam puodui skaniausio vasaros patiekalo pasigaminti tereikės mažiau nei 10 eurų, skaičiuoja Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Atrado, kur verda skaniausius cepelinus Lietuvoje: „Tuo įsitikinu ne pirmąkart“
Norėdami pasakyti, kad skaniai pavalgėme kokioje maitinimo įstaigoje daugelis dažniausiai naudojame panašų išsireiškimą – pavalgiau skaniai kaip namie.
Ir taip dažniausiai apibūdiname ne pietus prabangiame restorane, o dienos pietus kavinukėje ar valgyklėlėje. Nors kas mėnesį apsilankau keliuose naujuose maitinimo įstaigose, per metus jų skaičius perkopia 50 ir taip eksperimentuoju jau keli metai iš eilės.
Pasigirti jog vietų, kurias galėčiau apiberti panašiais išsireiškimais, nėra daug.
Ar išdrįstumėte paragauti? Šiame restorane patiekiama 79 metų senumo sriuba
Ar išdrįstumėte paragauti net 79 metų senumo sriubos? Bankoko mieste Tailande galima užsukti į apdovanojimus pelniusį restoraną „Wattana Panich“ ir jame užsisakyti 49 metų senumo jautienos ir ožkos sriubą. Sriubą, kuri apibūdinama kaip „skani ir aromatinga“, taip pat turinti „tikrą skonio gelmę, kurią sunku paaiškinti“, virė trys restorane dirbančių virėjų kartos. Tuo metu Japonija gali pasiūlyti net 79 metus virusį troškinį.
REKLAMA
REKLAMA
Pamačius, ką valgyti atnešė Kauno klinikose, negali tylėti: parodė visiems
Kauno klinikų neurologiniame skyriuje su vaiku gulėjusi moteris liko nepatenkinta klinikos maisto kokybe, dalinasi tinklaraštininkas „Riebus katinas“.
Tinklaraštyje pasidalinta klinikose gauto maisto nuotraukomis ir trumpu moters pasakojimu apie pateiktą meniu:
„Kauno klinikos. Vaikų neurologijos skyrius. Kas nevalgo morkų, sėdės alkani, morkos praktiškai visur, susidaro įspūdis, kad klinikos jas kaip labdarą gauna.
Prancūzų aktyvistai sriuba sutepė dar vieną garsų paveikslą
Prieš porą savaičių protestuotojams sriuba apdrabsčius garsiąją Leonardo da Vinci „Moną Lizą“, prancūzų klimato aktyvistai tą patį padarė ir su dar vienu garsiu meno kūriniu – vienu iš Claude Monet paveikslų.
Grupuotė „Riposte alimentaire“ šeštadienį socialiniame tinkle „X“ pranešė, kad jos aktyvistės sriuba apliejo C. Monet paveikslą „Pavasaris“, kabantį Liono dailės muziejuje.
Muziejus prancūzų žiniasklaidai patvirtino šį faktą.
Nausėdienė kitus vaišino sriuba: dalyvavo ypatingame renginyje
Pirmoji ponia Diana Nausėdienė ketvirtadienio vakarą dalyvavo Vilniaus Katedros aikštėje vykusioje maltiečių rengiamoje kasmetinėje senelių paramos akcijoje „Maltiečių sriuba“.
Tradicinės Maltos ordino organizuojamos „Maltiečių sriubos“ paramos akcijos banga nuvilnija į beveik 3000 maltiečių globojamų senelių namų. Patiems silpniausiems globojamiems senoliams vežamas jau paruoštas maistas, kitiems pristatomi maisto produktų lauknešėliai, o valgį padeda pagaminti lankantys savanoriai.
Skurstanti Genutė atneštą sriubą suvalgo per du kartus: 5 metus nebuvo lauke
Maltos ordino pagalbos tarnyba (maltiečiai) jau 18-ąjį kartą telkia visuomenę vargstantiems seneliams paremti ir skelbia akciją „Maltiečių sriuba“. Jos tikslas surinkti lėšų senelių pagalbai – ši tema vis nepraranda aktualumo: maltietiško rūpesčio ir visų mūsų atjautos reikia tūkstančiams senolių. Nors valstybinio socialinio draudimo vidutinė senatvės pensija 2023 m. didėjo, ji vis dar yra mažesnė už nustatytą skurdo rizikos ribą ir negali užtikrinti sočios orios senatvės.
Genutei 93-eji.
Kas pelnė „Atliekų kultūros“ apdovanojimus ir kodėl „Keistuolių teatro“ aktorius Darius Auželis renka sraigių kiautus?
Šį šeštadienį TV laidoje „Atliekų kultūra“: įdomus pokalbis su „Keistuolių teatro“ aktoriumi Dariumi Auželiu. Žinomas vyras pasidalins savo atliekų kultūros filosofija ir atskleis, kad tvariausi žmonės yra tie, kurie mažiau turi.
Pats gimęs ir užaugęs daugiavaikėje šeimoje, Darius nesibodėjo ir vyresnių sesių išaugtas pėdkelnes dėvėti, ir avėti jų batukais.
O vienintelis jo, kaip pats sako, „netvarumas“ buvo... šortai su gandriukais.
Taip gaminti grikiai išeis daug skanesni: užsirašykite receptą
Nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – kremine moliūgu sriuba su krevetėmis ir miso grikiais su grybais. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis
Jums reikės:
1 vnt. didelio sviestinio moliūgo (~1kg nuvalyto)
1 vnt. didelio svogūno
2 vnt.
Ši sriuba patiks net išrankiausiems: ragina išbandyti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Jeigu mėgstate grybus ir kreminę sriubą – šis receptas kaip tik jums.
Ši sriuba taps rudens hitu: rašykitės receptą
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Morkose gausu mineralų, įskaitant fosforą, geležį, magnį, varį, cinką, natrį ir kalį.
Šefo Roberto klausimas Renatą Norvilę nukėlė į vaikystę: „Su žuvimi nedraugauju“
Žinoma dainininko Deivio Norvilo žmona Renata atskleidė, kokio maisto negali pakęsti nuo vaikystės. Laidos „Lengviau su Robertu“ šefas papasakojo, kad vaikystėje šis maistas jam taip pat nelabai patiko.
Į TV3 eterį sugrįžo legendinis šefas Robertas Ščesnavičius ir kiekvieną sekmadienį kviečia pamatyti gardžiausius receptus laidoje, šįkart paragauti šefo kurto patiekalo užsuko dainininkė, grupės „La forza“ narė Renata Norvilė.
Ragina išbandyti šią sriubą: skonis tikrai nenuvils
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Ši sriuba taps didžiausia šaltibarščių konkurente: svarbiausias ingredientas – pomidoras
Italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco metė iššūkį savo bičiuliui, kulinarijos studijos šefui Arūnui Stoškui – vyrui teks trumpam perimti TV3 laidos „La maistas“ vedėjo vairą! Jau šį sekmadienį Arūnas atskleis viską apie pomidorus, jų rūšis bei pagamins šaltą daržovių sriubą, kuri galės konkuruoti net su lietuvių numylėtais šaltibarščiais!
Tam, kad apie pomidorus sužinotų viską, Arūnas keliaus į Kietaviškes, kur susipažins su daugybę metų pomidorų versle besisukančiu Mindaugu Pupieniu.
Lietuviai šį sūrį graibsto parduotuvėse: paaiškino, kodėl
Tarp daugybės Graikijos gėrybių neabejotinai rikiuojasi ir šalies kulinarinis paveldas, o kalbai pasisukus apie maistą, bet kuris graikas visuomet paminės fetą. Žinoma, šis sūris jau seniai pelnė simpatijas ir už Viduržemio jūros regiono ribų – mat gurmanai iš viso pasaulio negali atsispirti fetos skoniui. Jei lig šiol galvojote, jog šis pikantiškas sūris tinka tik salotoms gardinti, smarkiai klystate – naudokite jį gamindami užtepėlę, sriubą ar net pyragą.
Ši Odetos sriuba taps mėgstamiausia: vienos lėkštės nepakaks
„Dažnai mano namuose būna gaminama iš likučių, o jie puikiai tinka troškiniams arba sriubom. Pas mus ir vieno, ir kito būna dažnai namuose, nes tiek sriubas, tiek troškinius mėgstame visi“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės: 400 g vištienos faršo; 1 didelė morka; 1 svogūnas; 4 skiltelės česnako; 5 pievagrybiai; 3 šaukštai lydyto sūrelio; 1.5 l vištienos sultinio.
Sriubos receptas
Vištienos faršą pakepiname keptuvėje, kol apskrus iš visų pusių.
Sostinėje – tradicinė „Maltiečių sriubos“ akcija: kai kurie neslepia paaukoję įspūdingas sumas
Šalia sostinės eglutės šiandien garavo sriuba ir atitirpinėjo šalčio sukaustyta širdis. Tokiu būdu maltiečiai paskelbė tradicinę labdaros akciją, kurios metu surinktos aukos atiteks vienišiems senoliams pamaitinti.
Pirmąjį sriubos samtį simboliškai įpila pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė. Tai – „Maltiečių sriubos“ akcijos pradžia šalia pagrindinės Lietuvos Kalėdų eglės. Žvarbią pavakarę pasivaišinti šilta sriuba gundosi nemažas būrys praeivių.
Tokios moliūgų sriubos dar nebūsite ragavę: puikiai sušildys šaltais vakarais
TV3 laida „La maistas“, kartu su virtuvės šefu Gian Luca Demarco, ir toliau dalinasi pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca įsileido į savo namus, į svečius pasikvietė tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorę Renatą ir parodė, kaip pasigaminti rudenišką moliūgų sriubą su jautienos troškiniu.
Įsibėgėjant rudeniui, virtuvėje pradeda karaliauti moliūgai.
Ši Audronės sriuba taps mėgstamiausia: vienos lėkštės neužteks
Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė dalijasi agurkinės sriubos receptu ir sako, kad toks patiekalas idealiai tinka vėsioms rudens dienoms.
Agurkinė su perlinėmis kruopomis – skanus ir sotus variantas.
Reikės:
0.5 kg. kiaulienos „ragu“, 200 gr. perlinių kruopų, 4 bulvių, 2 morkų, 2-3 raugintų agurkų, svogūnų, lauro lapų, prieskoninių žolelių, sultinio kubelio (pagal poreikį), druskos, lydyto sviesto.
Receptas. Trinta pomidorų sriuba
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo pomidorų pastos 2 vienetai svogūnų 1 vienetas morkų 3 skiltelės česnakų 2 vienetai sultinio kubelių 2 žiupsneliai pipirai 100 gramų sūris 3 riekės batono 500 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Į puodą sudėkite pomidorus, išspauskite česnaką, suberkite prieskonius, sultinio kubelius, užpilkite vandeniu.
Receptas. Lengva sriubytė - atgaiva
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 3 vienetai morkų 400 gramų grybų 1 žiupsnelis prieskonių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis krapų 4 arbatiniai šaukšteliai grietinėlės Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Užkaisti puodą su vandeniu. Kai užvirs, sudėti nuskustas ir supjaustytas bulves ir morkas. Jei grybai šaldyti (apvirti), kai bulvės suminkštėja dėti grybus. Pavirti apie 40 minučių. Viską sutrinti, dėti prieskonių.
Receptas. Barščiai
INGREDIENTAI: 2 litrai sultinio 2 vienetai burokėlių 2 vienetai bulvių 2 vienetai svogūnų 4 vienetai laurų lapų 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Pasiruošiame mėsos sultinį - jį pagardiname lauro lapais ir druska. Sutarkuojame burokėlius, supjaustome svogūną ir bulves. Daržoves dedame į puodą su sultiniu ir verdame apie 30 minučių. Valgome įsidėję šiek tiek grietinės.
Receptas. Šiupininė sriuba
Skanu patiekti su šaukštu grietinės ir griežinėliu citrinos.
INGREDIENTAI: 200 gramų jautienos 3 vienetai bulvių 100 gramų rūkytos dešros 100 gramų rūkytos kiaulienos šoninės 2 vienetai marinuotų agurkų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 50 gramų sviesto 2 saujos alyvuogių 1 saujelė žalumynų 0.5 arbatinio šaukštelio pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Puikaus skonio sriubytė
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 3 vienetai vištienos blauzdelių 2 vienetai burokėlių 1 vienetas morkų 1 pundelis petražolių 1 pundelis krapų 1 sauja špinatų 4 vienetai laurų lapų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos blauzdeles su lauro lapeliais virkite apie pusvalandį. Prieskoniai pagal skonį.
Receptas. Moliūgų sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas moliūgų 2 vienetai svogūnų 2 vienetai bulvių 1 vienetas morkų 1 vienetas sultinio kubelių 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode užverdame vandenį. Dedame kubeliais pjaustytas bulves, smulkintus svogūnus, per burokinę tarką sutarkuotą morką ir įdedame vištienos kubelius.
Receptas. Rūgštynių sriuba
INGREDIENTAI: 1 litras vandens 1 skardinė konservuotos rūgštynės 2 vienetai bulvių 200 gramų rūkytos kiaulienos šoninės 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš pradžių užviriname vandenį. Supjaustome bulves bei šoninę. Į verdantį vandenį dedame bulves, šoninę ir konservuotas rūgštynes. Įberiame druskos ir palaukiame kol išvirs. Sriubą gardiname grietine.
Receptas. Trinta bulvienė
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 1/5 vieneto saliero šaknies 1 sauja skrebučių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves, morkas, salierą, svogūną supjaustyti ir virti, kol bulvės suminkštės. Sutrinti elektriniu trintuvu, pagardinti druska ir pipirais. Patiekiant užberti skrebučių.
Receptas. Šalta pavasarinė sriuba
Šalta pavasarinė sriuba su avokadu, ridikėliais ir pavasario žalumynais.
INGREDIENTAI: 1 litras kefyro 2 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai agurkų 1 vienetas avokadų 1 pundelis ridikėlių 1 pundelis krapų 1 pundelis svogūnų laiškų 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į plaktuvą pilama 1 stiklinė kefyro, smulkintas avokadas, smulkinti agurkai ir viskas gerai suplakama iki vientisos masės.
Receptas. Vaisių sriuba
INGREDIENTAI: 2 saujos makaronų 1 sauja džiovintų abrikosų 1 sauja džiovintų slyvų 1 sauja spanguolių 2 saujos džiovintų obuolių 1 sauja vyšnių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus produktus sudedu į vandenį (1 litras) ir paverdu apie 10 min. Reikia, kad pastovėtų 10-15 minučių ir valgome šiltą, žinoma skanu ir šalta. Jeigu norite, dėkite cukraus, bet aš nededu - taip sveikiau :). Labai skanu ir paprasta.
Receptas. Tiršta moliūgų sriuba
INGREDIENTAI: 1 litras vandens 500 gramų moliūgų 2 vienetai bulvių 2 vienetai morkų 2 vienetai svogūnų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode užvirinti vandenį, sudėti kubeliais pjaustytą moliūgą. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje. Sutarkuoti morkas, supjaustyti bulves.
Receptas. Grybų sriuba pasninkui
INGREDIENTAI: 150 gramų šaldytų grybų mišinio 2 vienetai svogūnų 1 gabalas saliero stiebų 1 vienetas paprikų 100 gramų ryžių 3 vienetai bulvių 30 gramų aliejaus 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 žiupsneliai juodųjų pipirų 2 žiupsneliai laurų lapų 1 saujelė žalumynų (petražolės, krapai, bazilikai) 150 gramų moliūgų Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Greita daržovių sriuba
INGREDIENTAI: 2 vienetai morkų 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 2 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio kario Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode įkaitinti aliejų, apkepti smulkintą česnaką, svogūną, morkas. Pagardinti prieskoniais. Sudėti nuluptus pomidorus. Užpilti 2 stiklinėmis vandens ir pavirti 15 minučių. Sutrinti.
Receptas. Bulvių ir porų sriuba
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių 1 vienetas porų 100 mililitrų grietinėlės 0.5 vieneto svogūnų 1 žiupsnelis druskos Pabarstymui: 50 gramų sūris Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais, porus ir svogūną supjaustyti. Viską sudėti į puodą ir užpilti nedideliu kiekiu vandens. Virti apie 20 minučių. Sutrinti elektriniu trintuvu, supilti grietinėlę, pagardinti druska ir dar kartą užvirinti.
Receptas. Pievagrybių sriuba
INGREDIENTAI: 2 litrai vandens 3 vienetai bulvių 1 vienetas morkų 2 vienetai svogūnų 6 vienetai pievagrybių 2 vienetai sultinio kubelių 50 gramų sviesto 3 žiupsneliai prieskonių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą pilame vandens. Dedame sultinio kubelius. Kai užvirs vanduo, sudedame į puodą kubeliais pjaustytas bulves. Svogūną supjaustome ir pakepiname keptuvėje svieste.
Receptas. Dilgėlių sriuba
INGREDIENTAI: 500 mililitrų sultinio (vištienos ) 1 žiupsnelis sėklų (pankolio ) 1 vienetas anyžių (žvaigždinis) 1 vienetas svogūnų 1 vienetas morkų 2 arbatiniai šaukšteliai miltai 2 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis pipirai 1 pundelis krapų (švieži ) 1 valgomasis šaukštas grietinėlės Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Sriuba su perlinėmis kruopomis ir džiovintais baravykais
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės perlinių kruopų 1 saujelė džiovintų baravykų 2 vienetai bulvių 2 vienetai morkų 1 valgomasis šaukštas sviesto 2 skiltelės česnakų 2 vienetai pipirai 1 vienetas laurų lapų 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 pundelio krapų (kapoti) 0.5 pundelio petražolių (kapoti) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Išdavė skaniausių sriubų receptus: užsirašykite iš karto
Orams vis labiau šąlant dažniau norisi jaukaus ir šildančio maisto. Vienas tokių patiekalų – sriuba. Juolab kad įvairiausias sriubas nesudėtinga pasigaminti, nereikia nei ypatingo pasiruošimo, nei ingredientų.
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai ir šaltąjį sezoną gausiai renkasi įvairias daržoves, be to, populiarios ir kruopos, kurios taip pat puikiai tinka įvairiausioms sriuboms, rašoma pranešime spaudai.
Pieniška kukulių sriuba nukels atgal į vaikystę: receptas plinta žaibiškai
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė, tinklaraštyje „Gamink su Audrone“ pasidalijo pieniškos bulvių kukulių sriubos receptu, kuri akimirksniu surinko šimtus patiktukų ir reakcijų. Šis receptas nukėlė tinklaraščio sekėjus į vaikystę.
„Aš labai gerai prisimenu, kai Mama virdavo šią sriubą ir kaip mes ją su malonumu valgydavom. O dar mes darydavom taip: išgeriam, o tiksliau išsiurbiam su broliu pieną, o tada valgydavome kukulius“, – rašo Audronė ir dalijasi laiko patikrintu receptu.
Paprastas sriubos Ramen receptas: pasakiški Japonijos skoniai ant jūsų stalo
TV3 televizijos laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis pakvietė nukelti savo skonio receptorius į Tekančios Saulės šalį ir parodė, kaip pasigaminti japonišką sriubą Ramen.
Marinuotiems kiaušiniams reikės:
1. Kiaušinių;
2. Aliejaus;
3. 60 ml japoniško vyno padažo Mirin;
4. 60 ml japoniško ryžių vyno Sake;
5. 120 ml sojos padažo;
6. 500 ml vandens.
Neišmeskite moliūgų sėklų: jose slypi neįtikėtina nauda
Artėjant Helovynui dauguma žmonių perka moliūgus ir juos skaptuoja įvairiausiais raižiniais. Tačiau dėl tokios linksmybės, moliūgai šiuo laikotarpiu tampa itin švaistomi. Nuo minkštimo iki žievelės, yra daug būdų, kaip panaudoti atliekas. Sužinokite, ką galite padaryti su nepanaudotu moliūgo turiniu, jo sėklomis, kad išvengtumėte maisto švaistymo problemos.
Supjaustę moliūgą dalimis galite pasigaminti gardžiausių patiekalų ir netgi gėrimų.
Iš moliūgų žievelės galima padaryti traškučius.
Pats laikas virti dilgėlių sriubą – atskleidė neįtikėtiną jos naudą
Didžioji dilgėlė – pavasarinis augalas, kuris šiuo metų laiku yra tikras naudingų medžiagų šaltinis. Šiais metais „Eurovaistinės“ lietuviškiausiu vaistinių augalu pripažinta dilgėlė, pasak vaistininkų, naudinga ir grožiui, ir gerai savijautai.
Minėto vaistinių tinklo vaistininkė Kristina Staivė sako, kad didžioji dilgėlė gerai visuomenei pažįstamas vaistinis, vitamininis, maistinis augalas, kuris ypač prisimenamas po žiemos, tačiau gali būti naudojamas visus metus.
Atskleidė, ar iš tiesų sveika valgyti sriubas
Amerikiečiai kasmet suvalgo maždaug 10 milijardų dubenėlių sriubos. Vos vienoje šio šilto patiekalo porcijoje yra gausu maistinių medžiagų, kurios gali padaryti stebuklus jūsų kūnui ir sielai. Tai suteikia greitą ir lengvą sotumą, kuris gali palaikyti jūsų savijautą įvairiais būdais.
„Bright Side“ pateikia sąrašą priežasčių, kodėl sriubą verta valgyti kiekvieną dieną.
1. Ji sušildo.
Kai jaučiatės sušalę, dubuo sriubos gali padaryti stebuklus ir jus sušildyti.
Šiupininė sriuba pagal Jurgitą: labai skanu ir sotu
„Sriuba išėjo tiesiog fantastiška. Tokiomis šaltomis dienomis labai sotus ir šildantis patiekalas. Vandens kiekį žiūrėkite pagal tai, kokio tirštumo sriubos norite“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Jums reikės:
1,2 l. vandens; 100 gramų virtų arba konservuotų pupelių; 2 bulvės; 2 morkos; 1 didelis svogūnas; 2-3 česnako skiltelės; 1 raudonoji paprika; 3 rūkytos dešrelės; 1 didesnis marinuotas agurkas; 300 ml.