Reikės: 1 l vanilės skonio geriamo jogurto, 35 gr želatinos, 10–12 vnt. sausainių, 100 ml vandens (želatinai brinkinti), 1–2 v.š. cukraus pudros (pagal skonį), braškių ar kt. uogų.
Želatiną išbrinkinau kambario temperatūros vandenyje ~ 10 min., po to pakaitinau iki tol, kol granulytės ištirpo. Želatiną palikau atvėsti ir tik tuomet supyliau į jogurtą. Produktų temperatūros turi būti vienodos temperatūros, kitaip jogurtas gali sušokti.
Į formą (30×12) patiesiau maistinę plėvelę, sudėjau gabaliukais laužytus sausainius ir gabaliukais pjaustytas braškes. Ant sausainių ir braškių supyliau jogurtą ir palikau stingti šaldytuve nakčiai. Ryte jogurtinį desertą išėmiau iš formos ir papuošiau braškėmis, šilauogėmis ir mėtų lapeliais. Skanaus!