• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

REKLAMA

Sriuboms dažnai receptų net neprireikia, nes pakanka sudėti mėgstamas daržoves, šiek tiek prieskonių ir jau galima mėgautis sveiku, šildančiu maistu. Tačiau jei norėtumėt paįvairinti įprastą daržovių sriubą, siūlome gaminti ją su kario ir kokosų pieno skoniais.

Ši sriuba labai tinkama valgyti su ryžių makaronais – pakanka juos išvirti/palaikyti užpylus karštu vandeniu ir sumaišyti su tiek šios sriubos, kad juos pilnai apsemtų. Bet ji taip pat skani ir viena, jei norisi ko nors lengvesnio.

REKLAMA
REKLAMA

Reikės (~3 porcijoms):

  • 1 raudonosios paprikos
  • 5 pievagrybių
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 šaukštelių šviežio tarkuoto imbiero
  • 400 ml kokosų pieno (recepte naudotas „light“)
  • 2 šaukštų raudonosios kario pastos
  • 1 žaliosios citrinos
  • 1 litro vandens
  • 2 daržovių sultinio kubelių
  • Šiek tiek aliejaus
  • Šviežių petražolių (nebūtina)

Eiga:

  1. Susmulkinti visas daržoves – svogūną ir česnakus kuo smulkiau, papriką plonomis juostelėmis, o pievagrybius plonais griežinėliais.
  2. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus (~1 šaukštą) ir įkaitinti. Į ją sudėti smulkintą svogūną ir česnakus. Pakepti apie 3 minutes vis pamaišant. Sudėti tarkuotą imbierą ir pakepti dar 2 minutes. Tuomet sudėti ir smulkintą papriką bei pievagrybius. Pakepti 4-5 minutes (nereikia pilnai iškepti).
  3. Virimo puode užkaisti 1 litrą vandens, sudėti ir ištirpinti daržovių sultinio kubelius, taip pat raudonąją kario pastą. Į puodą sudėti apkepintas daržoves, supilti kokosų pieną ir pakaitinti, kol sriuba bus karšta, ant užvirimo ribos, ir tuomet išjungti viryklę.
  4. Į sriubą įspausti visos žaliosios citrinos sulčių (galima naudoti ir pusę citrinos, jei nemėgstate rūgštumo).
  5. Sriubą galima supilti ant paruoštų ryžių ar kitų azijietiško stiliaus makaronų, bet taip pat tinka valgyti vieną, su šviesia duonele. Patiekus ant viršaus užbarstyti petražolių ar kitų žolelių.

Skanaus!

REKLAMA

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame portalui @plantasticka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų