E. Galgatavičiūtė sako, kad šie sveiki žali lapeliai yra vienas švaistomiausių ingredientų namų ūkiuose.
Kaip laikyti špinatus, kad jie išliktų kuo ilgiau švieži?
„Nelaikykite špinatų maišeliuose. Nusipirkę ir parsinešę namo, špinatus nuplaukite ir nusausinkite (pvz. tą padaryti galima su specialia salotų džiovykle).
Į dėžutę įtieskite skiautę popierinio rankšluosčio ar servetėlę, sudėkite špinatus ir uždenkite. Laikykite šaldytuvo stalčiuje ar apatinėje lentynoje.
Dėžutėje jie turės pakankamai erdvės, nesimals vienas su kitu ir išliks ilgiau švieži ir traškūs, apie 7–10 dienų.
Taip pat galima pasielgti ir su gražgarste, sultenėm ir kitomis gležnomis salotomis“, – pataria tinklaraštininkė.
Šaltinis: „Valgau be sąžinės graužimo“