• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu mėgstate špinatus, tikriausiai žinote tą nemalonų jausmą, kai nespėjus per kelias dienas visų jų suvalgyti, galiausiai tenka juos išmesti. Tinklaraščio ir knygos „Valgau be sąžinės graužimo“ autorė Esta Galgatavičiūtė patarė, ką daryti, kad ši situacija jūsų virtuvėje nebesikartotų.

Skaityk lengvai

Jeigu mėgstate špinatus, tikriausiai žinote tą nemalonų jausmą, kai nespėjus per kelias dienas visų jų suvalgyti, galiausiai tenka juos išmesti. Tinklaraščio ir knygos „Valgau be sąžinės graužimo“ autorė Esta Galgatavičiūtė patarė, ką daryti, kad ši situacija jūsų virtuvėje nebesikartotų.

REKLAMA
Skaityk lengvai

E. Galgatavičiūtė sako, kad šie sveiki žali lapeliai yra vienas švaistomiausių ingredientų namų ūkiuose.

Kaip laikyti špinatus, kad jie išliktų kuo ilgiau švieži?

„Nelaikykite špinatų maišeliuose. Nusipirkę ir parsinešę namo, špinatus nuplaukite ir nusausinkite (pvz. tą padaryti galima su specialia salotų džiovykle).

Į dėžutę įtieskite skiautę popierinio rankšluosčio ar servetėlę, sudėkite špinatus ir uždenkite. Laikykite šaldytuvo stalčiuje ar apatinėje lentynoje.

REKLAMA
REKLAMA

Dėžutėje jie turės pakankamai erdvės, nesimals vienas su kitu ir išliks ilgiau švieži ir traškūs, apie 7–10 dienų.

Taip pat galima pasielgti ir su gražgarste, sultenėm ir kitomis gležnomis salotomis“, – pataria tinklaraštininkė.

Šaltinis: „Valgau be sąžinės graužimo“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų