Elena Karalienė pasiraitojusi rankoves su tikra profesionale Juste gamino tradicinius Kėdainių blynus, o Gian Luca Demarco su jos broliu, talentingu virtuvės šefu Gerčiu parodė kitokį būdą, kaip panaudoti bulves – gamino tobulą bulvių kišą su mėsa.
Kaip įprasta, Elena ir Gain Luca savo patiekalus ruoš ne vieni. Elena šį sekmadienio rytą gamins su tikra profesionale Juste, o Gian Luca – su jos broliu, talentingu virtuvės šefu Gerčiu.
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai
(33 nuotr.) TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kepami Kėdainių blynai (nuotr. pranešimo spaudai)
Tradiciniai Kėdainių blynai
Reikės:
- 3 kg bulvių;
- 2 vnt. kiaušinių;
- 3 vnt. svogūnų;
- 200 g kiaulienos faršo;
- Miltų;
- Druskos;
- Pipirų;
- Šviežių čiobrelių;
- Grietinės.
Gaminimo eiga:
Sutarkuojame bulves su svogūnu. Mušame kiaušinius, beriame druską, pipirus ir dedame kelis šaukštus miltų. Gerai išmaišome. Atskirame dubenyje sumaišome kiaulieną su smulkintu svogūnu. Pagardiname druska ir pipirais, išmaišome.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame pirmąjį sluoksnį tarkių masės. Ant viršaus klojame kiaulienos kotletą ir uždengiame bulvių mase. Kepame iš abiejų pusių po 4-5 minutes ant vidutinės kaitros. Patiekiame su grietine ir šviežiu čiobreliu ar krapais.
Tobulas bulvių kišas su mėsa
- 2 kg bulvių;
- 300 g kiaulienos faršo;
- Parmezano sūrio;
- 3 vnt. kiaušinių;
- Skiltelės česnako;
- „Maggi“ vištienos sultinio;
- Druskos;
- Pipirų;
- Šviežio čiobrelio;
- 50 ml grietinėlės.
Gaminimo eiga:
Į verdantį vandenį dedame natūralų „Maggi“ sultinį. Sutarkuojame bulves ir sumaišome su parmezano sūriu. Mušame kiaušinį, dedame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.
Į įkaitintą keptuvę dedame mėsą, pagardiname česnaku ir čiobreliu. Kepame ir iš lėto pilame sultinį, leidžiame pasitroškinti.
Dubenyje sumaišome kiaušinį, grietinėlę, parmezano sūrį. Pagardiname druska ir pipirais. Gerai išplakame.
Kepimo formeles patepame sviestu ir klojame bulvių sluoksnį. Dedame apkepintą mėsą ir užpilame kiaušinio plakiniu. Kepame elektrinėje krosnelėje apie 10-12 minučių. Patiekiame su tarkuotu sūriu. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
Šaltinis:
tv3.lt
REKLAMA