• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su naujuoju TV3 sezonu į eterį sekmadienio rytais sugrįžo ir žiūrovų pamilta kulinarinė kelionių po Lietuvą laida „La maistas“, o pirmojoje laidoje virtuvės šefas Gian Luca Demarco apsilankė ūkyje, kuriame auga daugybė įvairiausių pomidorų rūšių ir parodė, kaip pasigaminti gaivias itališkas daržovių salotas su duonos gabaliukais.

16

Su naujuoju TV3 sezonu į eterį sekmadienio rytais sugrįžo ir žiūrovų pamilta kulinarinė kelionių po Lietuvą laida „La maistas“, o pirmojoje laidoje virtuvės šefas Gian Luca Demarco apsilankė ūkyje, kuriame auga daugybė įvairiausių pomidorų rūšių ir parodė, kaip pasigaminti gaivias itališkas daržovių salotas su duonos gabaliukais.

REKLAMA

Garsusis virtuvės šefas lankėsi Kėdainiuose, kur ūkį turinti Eglė su šeima augina net 77 rūšis pomidorų! Tiesa, tai dar ne viskas – čia galima rasti ir 18 veislių baklažanų, 12 veislių paprikų, 26 rūšių bazilikų ir daugybę įvairiausių prieskonių.

Pamatęs, kiek pomidorų šeima augina ūkyje, Gian Luca neteko žado ir prisipažino, kad Eglė – didžiausia jo konkurentė, nes apie pomidorus žino net daugiau nei jis pats.

REKLAMA
REKLAMA

Apsilankius tikroje pomidorų karalystėje, būtų nuodėmė nepagaminti patiekalo su pomidorais, tad pirmojoje naujo sezono laidoje garsusis virtuvės šefas gamino gaivias itališkas daržovių salotas, pagardintas duonos gabaliukais.

REKLAMA

Gian Luca atskleidžia, kad duona čia panaudota ne šiaip sau – sėklomis praturtinta duona sugeria pomidorų išskirtas sultis ir puikiai atstoja pagardą prie salotų.

Gaivios itališkos daržovių salotos su duonos gabaliukais

Jums reikės:

Agotos 45 proc. sėklų duonos; įvairių rūšių pomidorų; mango; avokado; pailgos paprikos; citrinos; balzaminio acto; česnako; prieskoninių žolelių; druskos; pipirų; alyvuogių aliejaus.

REKLAMA
REKLAMA

Grilyje apkepiname papriką, kale kopūstą ir česnaką. Susmulkiname avokadą ir pomidorus, beriame į dubenį.

Pilame balzaminio acto, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių. Beriame prieskoninių žolelių, druskos ir pipirų.

Duoną supjaustome norimo dydžio kubeliais ir beriame šalia daržovių. Taip pat supjaustome mangą ir gerai viską išmaišome. Serviruojame su grilyje kepta paprika, česnaku ir kale kopūstu.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų