Šįkart Gian Luca žiūrovus pakvies apsilankyti Vilniuje įsikūrusiame laisvalaikio, poilsio ir pramogų komplekse, kuriame dirba sena jo draugė, virtuvės šefė Aldona. „Aldona yra gyva legenda. Ji dirba tik su geriausiais ir būtent pas ją esu valgęs vieną mėgstamiausių savo patiekalų, kurio pats niekuomet nesugebėjau pagaminti taip skaniai. Tai – jaučio liežuvis“, – pagyrų moteriai negailės žinomas vyras.
Kaip laidoje pasakos Gian Luca, Aldona yra viena iš virtuvės šefų asociacijos Lietuvoje pradininkių, o šiame pramogų komplekse ji prižiūri net tris skirtingus restoranus – japonų, itališką ir prancūzišką. Ir nors Aldonos mylimiausia virtuvė yra prancūziška, šįkart jiedu su Gian Luca leisis į kulinarines keliones po Italiją ir gamins picą.
Itališka pica
Picos pado tešlai prireiks 600 gramų miltų, 14 gramų šviežių mielių bei 300 ml vandens. „Druskos niekuomet neberkite prieš maišymą, nes ji pražudo mieles“, – kaip visuomet vaizdžiai kalbėdamas žiūrovus įspės virtuvės šefas.
Padarę, kaip patarė Gian Luca – pirmiausiai sumaišę tešlą, o vėliau ją pagardinę 22 gramais druskos, dar kartą viską permaišykite. Vėliau rankomis suformuotą tešlą sudėkite į dubenį ir kelioms valandoms palikite šaldytuve.
Po kurio laiko imkite formuoti picos padą, tačiau nepamirškite palikti storesnių, apvalesnių jos kraštų. Tai, anot Gian Lucos, suteiks picai grožio. „Minkydami tešlą nenaudokite visų plaštakų – tą darykite tik pirštų pagalvėlėmis. Nepamirškite tešlos vis patempti“, – kaip teisingai paruošti tešlą, aiškins Gian Luca.
Picos padažui prireiks konservuotų pomidorų, raudonėlio, druskos, ir to, ko Italijoje niekuomet netrūksta – alyvuogių aliejaus. Beliks viską išmaišyti, o tuomet – užpilti ant tešlos. Tuomet išdėliokite mocarelos sūrį ir bet kokius kitus savo mėgstamus picos ingredientus.
Pica jau paruošta – tereikia ją iškepti! Picą kepkite įkaitintame grilyje 2-3 minutes, o ištraukę dar pagardinkite šviežiu baziliku.
Paskutinė šio sezono „La maistas“ laida ir gardžiausios picos receptas – sekmadienį, 9.30 val. per TV3!