• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nebūtina obuolius naudoti vien pyragams kepti. Šios bandelės nuostabios, greitai pagaminamos. Ir kas gali būti skaniau už obuolio ir cinamono kvapą“, – sako recepto autorė Edita.

„Nebūtina obuolius naudoti vien pyragams kepti. Šios bandelės nuostabios, greitai pagaminamos. Ir kas gali būti skaniau už obuolio ir cinamono kvapą“, – sako recepto autorė Edita.

REKLAMA

Ingredientai: pakelis mielinės sluoksniuotos tešlos (5 lapeliai); 4 obuoliai; 1 v.š. sviesto; 100 g cukraus; 50 ml vandens; tarkuotos citrinos žievelė; cinamonas; 1 kiaušinis.

GAMINIMAS

1. Išimkite sėklas iš obuolių ir juos sutarkuokite.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.

3. Sudėkite obuolius, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite vandenį ir troškinkite, kol vanduo išgaruos. Į pabaigą įberkite cinamoną.

4. Imkite tešlos lapelį ir padalinkite pusiau. Tuomet vieną pusę supjaustykite peiliu, ant kitos pusės dėkite obuolių įdaro. Kraštelius aptepkite plaktu kiaušiniu ir gerai užspauskite kraštelius. Kiaušinio plakiniu aptepkite bandelės viršų. Viso gaunasi 10 bandelių.

5. Bandeles kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. arba kol gražiai apskrus.

Šaltinis: Oditėlės blogas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų