• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mano košės visai paprastos, nebrangios, vos iš keleto sudedamųjų dalių. Kartais išsiverdu keturių grūdų košės, dar kartais – ryžių košės, bet dažniausiai – grikių košės su keptomis daržovėmis. O į tinklaraštį dažniausiai patenka receptai patiekalų, kurie yra tapę mūsų mėgstamiausiais, ir norisi jų ragauti vėl ir vėl“, – sako recepto autorė.

„Mano košės visai paprastos, nebrangios, vos iš keleto sudedamųjų dalių. Kartais išsiverdu keturių grūdų košės, dar kartais – ryžių košės, bet dažniausiai – grikių košės su keptomis daržovėmis. O į tinklaraštį dažniausiai patenka receptai patiekalų, kurie yra tapę mūsų mėgstamiausiais, ir norisi jų ragauti vėl ir vėl“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Reikės: 1 pakelio grikių (t.y. 100 g); 2 vidutinio dydžio svogūnų; 2 vidutinio dydžio morkų; 1/2 didelės paprikos; 1/2 žalios aitriosios paprikos; 4 valgomųjų šaukštų sviesto; 1 valgomojo šaukšto aliejaus; 1 kupino valgomojo šaukšto susmulkintų krapų; Druskos ir maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS

1. Įdėkite pakelį su grikiais į verdantį sultinį arba pasūdytą vandenį. 1 pakeliui reikia apie 1 litro skysčio. Virkite 25 minutes ant silpnos ugnies, uždengus dangčiu.

REKLAMA
REKLAMA

2. Kol grikiai verda nusilupkite ir kubeliais susipjaustykite svogūnus; nusilupkite ir burokine tarka sutarkuokite morkas, mažais kubeliais supjaustykite paprikas.

REKLAMA

3. Įkaitintoje keptuvėje išlydykite 3 valgomuosius šaukštus sviesto su 1 šaukštu aliejaus, suberkite svogūnus, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite, kepkite apie 4 minutes, kol svogūnai suminkštės.

Tada suberkite morkas, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto, išmaišykite, kepkite apie 6-7 minutes, kol morkos suminkštės. Kai morkos iškeps, berkite paprikas, aitriąsias paprikas ir krapus, kepkite apie 5-6 minutes, kol paprikos suminkštės. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

4. Kai grikiai išvirs, pakelį išimkite, nuvarvinkite nereikalingą sultinį (ar vandenį), prakirpkite maišelį ir grikius išberkite į keptuvę pas daržoves. Gerai išmaišykite, pakaitinkite viską dar 1-2 minutes. Jei reikia, paskaninkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Šaltinis: Mukatanas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų