Reikės: 1 pakelio grikių (t.y. 100 g); 2 vidutinio dydžio svogūnų; 2 vidutinio dydžio morkų; 1/2 didelės paprikos; 1/2 žalios aitriosios paprikos; 4 valgomųjų šaukštų sviesto; 1 valgomojo šaukšto aliejaus; 1 kupino valgomojo šaukšto susmulkintų krapų; Druskos ir maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS
1. Įdėkite pakelį su grikiais į verdantį sultinį arba pasūdytą vandenį. 1 pakeliui reikia apie 1 litro skysčio. Virkite 25 minutes ant silpnos ugnies, uždengus dangčiu.
2. Kol grikiai verda nusilupkite ir kubeliais susipjaustykite svogūnus; nusilupkite ir burokine tarka sutarkuokite morkas, mažais kubeliais supjaustykite paprikas.
3. Įkaitintoje keptuvėje išlydykite 3 valgomuosius šaukštus sviesto su 1 šaukštu aliejaus, suberkite svogūnus, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite, kepkite apie 4 minutes, kol svogūnai suminkštės.
Tada suberkite morkas, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto, išmaišykite, kepkite apie 6-7 minutes, kol morkos suminkštės. Kai morkos iškeps, berkite paprikas, aitriąsias paprikas ir krapus, kepkite apie 5-6 minutes, kol paprikos suminkštės. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
4. Kai grikiai išvirs, pakelį išimkite, nuvarvinkite nereikalingą sultinį (ar vandenį), prakirpkite maišelį ir grikius išberkite į keptuvę pas daržoves. Gerai išmaišykite, pakaitinkite viską dar 1-2 minutes. Jei reikia, paskaninkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Šaltinis: Mukatanas