• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tauragiškės Sandros Krasauskaitės-Dabulskienės pirmadienis buvo itin darbingas. Iš miško Šilalės rajone moteris į namus sugrįžo pilna pintine grybų, kurioje kone didžiąją dalį sudarė ne kas kitas, o visai neseniai pasirodę raudonikiai. 

7

Tauragiškės Sandros Krasauskaitės-Dabulskienės pirmadienis buvo itin darbingas. Iš miško Šilalės rajone moteris į namus sugrįžo pilna pintine grybų, kurioje kone didžiąją dalį sudarė ne kas kitas, o visai neseniai pasirodę raudonikiai. 

REKLAMA

„Va toks pirmadienis“, – rašo grybautoja Sandra, pasidalinusi savo vakarykšiais grybų laimikiais grupėje „Grybautojai…“.

Be nuotraukų, tauragiškė pasidalijo ir keliais pastebėjimais. Pasak Sandros, miškuose ima mažėti augančių baravykų. Tačiau dėl to labai liūdėti neverta, kadangi pastebima prasidėjusi raudonikių „invazija“.

„Ir labai sveiki (aut. past. – raudonikiai). Po tris išsirikiavę. Draugauja baravykai ir raudonikiai, o dar kas man vakar sakė, kad grybai nebeauga“, – pasakoja ji. 

REKLAMA
REKLAMA

Juokaudama moteris taip pat pridūrė: „Šilalės rajonas toks turtingas, kad nėra kada Tauragės miškuose man apsilankyti.“

Turi ir dar 1 pomėgį

Be to, grybavimas nėra vienintelis Sandros pomėgis, kiek anksčiau ji naujienų portalo tv3.lt skaitytojams pasakojo apie kitą savo mylimą veikla – skanėstų gamybą.

REKLAMA

Penkerius metus gėlių parduotuvėje dirbanti floriste Sandra tą kartą juokėsi, kad želė tortų ir kitų saldumynų gamybai grybų augimo sezonu ji laiko randa tik retais atvejais: „Prioritetai.“

Visgi, tąkart paklausta, kaip ji šalia pagrindinės veiklos ir grybavimo ji sugalvojo pradėti kurti želė tortus, Sandra pasakojo, kad susidomėjimą jai sukėlė netikėtai atrastas vaizdo įrašas „YouTube“ platformoje:

REKLAMA
REKLAMA

„Pamačiau ir pagalvojau, kad reikėtų ir man pamėginti pagaminti želė tortą. Žinoma, kol perpratau, kaip apskritai elgtis su ta žele, ką ir kaip daryti, nes vaizdo įrašuose viską rodo dirbant su specialiais įrankiais.

Iš pradžių, kol mokinausi, prigamindavau tiek tortų, kad jų valgyti nebenorėdavo ir vaikai. Iki pat dabar jau jie atsivalgė tų tortų. Nebent tik per šventes būna, kad paragauja, o taip tai – į valias.“

Perskaityti visą moters pasakojimą ir pasižvalgyti po nuotraukų galeriją galite čia.

kažkokia masinė psichozė dėl tų grybų. Lekia į miškus plėšia iš samanų reikia nerekia ,ėda iki apsišikimo, aišku , visų nesėda, bando pasenusius parduoti ar išdalinti ir kam viso to reikia ?GĖDA!!!
Kokia dar gėda. Ką tu išvis nusimanai apie grybavima. Ir kaip visa tai veikia. Gėda tai tik tokiems kur nesugeba šiknos nuo kompo pakelti ir komentuoja visokias nesąmones.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų