• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien kepiau lietinius ir kaip visada plonyčius. Prikepiau lietinių nemažai, todėl dar prisukau su įdaru ir juos užsišaldžiau. Mėgstu šaldiklyje turėti paruoštukų, kurie labai pasiteisina kai skubi arba tiesiog kai tingi kažką gaminti. O dabar prie recepto, aš kepiau iš dvigubos normos, bet jums surašysiu proporcijas 14 vnt. lietinių (23 cm.)“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Šiandien kepiau lietinius ir kaip visada plonyčius. Prikepiau lietinių nemažai, todėl dar prisukau su įdaru ir juos užsišaldžiau. Mėgstu šaldiklyje turėti paruoštukų, kurie labai pasiteisina kai skubi arba tiesiog kai tingi kažką gaminti. O dabar prie recepto, aš kepiau iš dvigubos normos, bet jums surašysiu proporcijas 14 vnt. lietinių (23 cm.)“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

 

Reikės: 600 ml pieno, 250 miltų, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos, 3 a.š. cukraus arba pagal skonį, aliejaus.

Lietinių blynų tešla

Kiaušinį suplakiau šluotele, įpyliau pieną, subėriau miltus ir išmaišiau. Maišiau šluotele, kad neliktų gumuliukų. Jei gerai neišsimaišė ir vistik liko gumuliukų, nesinervuokite, o tiesiog perliekit masę per sietelį ir vuolia, tešla gausis tobula. Lietinių masę pagardinau žiupsneliu druskos, cukrumi pagal skonį ir kepiau lietinius.

Patarimas: Kitas būdas, kad tešla gautųsi tobula, būtų be gumuliukų, lietinių masę maišykite nedideliais kiekiais pilant pieną ir miltus. Miltų berkite daugiau, kad masė būtų pakankamai tiršta, o paskui pilkite pieną, taip ją suskystindami.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, daugelis į lietinių masę supila aliejų, bet aš įpratusi kepti savaip, t.y. keptuvę sutepu aliejumi. O mano Mama ir dabar kepant lietinius, keptuvę sutepa spirgiuku. Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų