• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruduo prasidėjęs, o aš vis dar nepasidalinus rudeninio pyrago receptu. Oi, gėda pelėda man. Tad atsiprašau savo sekėjų ir dalinuosi ką tik iškeptu, dar šiltu, minkštu, puriu ir labai gardžiu rudeninio pyrago receptu. O pyragas tai išties labai rudeniškas, nes jame daug obuolių, slyvų, kurių šiuo metu apstu visur. O jūsų namuose ar jau kepami pyragai?“, rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Ruduo prasidėjęs, o aš vis dar nepasidalinus rudeninio pyrago receptu. Oi, gėda pelėda man. Tad atsiprašau savo sekėjų ir dalinuosi ką tik iškeptu, dar šiltu, minkštu, puriu ir labai gardžiu rudeninio pyrago receptu. O pyragas tai išties labai rudeniškas, nes jame daug obuolių, slyvų, kurių šiuo metu apstu visur. O jūsų namuose ar jau kepami pyragai?“, rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 4 kiaušinių, 150 gr cukraus, 150 gr jogurto, 100 gr sviesto, 200 gr miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, 2–4 obuolių, 4 –5 slyvų, 2 a.š. rudojo cukraus (nebūtina), migdolų riekelių (nebūtina).

Sviestą ištirpinau ir palikau atvėsti. Kiaušinius su cukrumi išplakiau iki purumo, iki masė patrigubėjo (plakiau ~ 6–7 min.). Į plakinį supyliau tirpintą sviestą, išmaišiau. Paskui supyliau jogurtą, vėl išmaišiau ir galiausiai subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais.

REKLAMA
REKLAMA

2 obuolius (obuolių odeles nulupau, sėklas išėmiau) ir 4 slyvas supjausčiau nedideliais gabaliukais ir sudėjusi į tešlą gerai išmaišiau. Kepimo formoje ( 20 cm. ) patiesiau kepimo popierių ir supyliau masę.

Ant viršaus sudėjau griežinėliais pjaustytus obuolius, ant jų užbarsčiau rudojo cukraus ir šonuose užbarsčiau migdolų riekelių. Pyragą kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje ~ 45 min. (ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku). Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų