Ingredientai: kalafioras, 1 galva [supjaustyta gabaliukais]; augalinis aliejus, 1 v. š. (15 ml); česnako milteliai, 1 a. š. (5 ml); svogūno milteliai, 1 a. š. (5 ml); paprikos milteliai, ½ a. š. (2,5 ml); druska ir pipirai (pagal skonį); augalinis aliejus, 1 v. š. (15 ml); svogūnas, 1 [supjaustytas]; česnakas, 3 skiltelės [grūstos]; kario milteliai, 1 v. š. (15 ml); garam masala prieskoniai, ½ v. š. (7,5 ml); ciberžolės milteliai ½ v. š. (7,5 ml); kumino milteliai, 1 a. š. (5 ml); kalendros milteliai, 1 a. š. (5 ml); cinamono milteliai, 1 a. š. (5 ml); konservuoti smulkinti pomidorai, 1 skardinė (400 g); maži pomidoriukai, 10 [supjaustyti į 2 ar 4 dalis]; kokosų pienas, 1 skardinė (400 ml); konservuoti rudieji lęšiai, 1 skardinė (250 g) [nukošti]; špinatai, 60 g; druska (pagal skonį)
Gaminimo eiga
1. Apšlakstykite kalafiorą aliejumi, apibarstykite česnako ir svogūno milteliais, paprika, druska ir pipirais ir gerai išmaišykite, kad visi gabalėliai būtų tolygiai jais padengti. Kepkite 40-50 minučių 210° įkaitintoje orkaitėje, išmaišant juos, praėjus pusei gaminimo laiko.
2. Į didelį puodą įpilkite aliejų, jį kiek pakaitinus, įdėkite supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Jei svogūnas pradėtų svilti, galima įpilti truputį vandens, jis „pakels“ prie puodo prikibusius svogūnų gabaliukus bei suteiks jam karamelinės spalvos. Įdėkite česnaką ir visus likusius prieskonius ir nuolat maišant kepkite 1 minutę.
3. Įdėkite konservuotus smulkintus pomidorus ir supjaustytus mažus pomidoriukus, gerai viską išmaišykite ir virkite 5 minutes.
4. Galiausiai, įpilkite kokosų pieną, įdėkite konservuotus ruduosius lęšius, špinatus ir kalafiorus, išmaišykite ir virkite 5 minutes. Patiekite su ryžiais.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @Veganesuzrasai.