Reikės: 10–12 vnt. virtų bulvių (viriau su lupenomis), 1 kiaušinio, 3 v.š. miltų, 3 v.š. krakmolo, 1–2 a.š. bulvių prieskonių, pipirų ir druskos.
Įdarui: ~ 0,5 kg. kiaulienos kumpio, 1–2 svogūnų, lydyto sviesto, prieskonių.
Žemaičių blynų receptas
Kiaulienos kumpį išviriau su druska ir prieskoniais, paskui sumaliau. Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepinau svogūną ir sumaišiau su malta kiauliena. Įdaras paruoštas.
Bulves išsiviriau su lupena, kai atvėso, jas sumaliau. Bulvių masę pagardinau bulvių prieskoniais, druska, įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, krakmolą ir išmaišiau. Iš bulvių masės formavau paplotėlį, dėjau įdaro ir formavau blynelį.
Pastebėjimas: bulvių masė gaunasi kiek lipni, tai formuojant blynelius, rankas sudrėkinkite vandeniu. Paruoštus blynelius apkepiau keptuvėje ant lydyto sviesto iš abiejų pusių, iki gražiai apskrudo. Skanaus!