Reikės: 800 gr miltų, 150 + 50 ml pieno, 11 g sausų mielių, 3 kiaušinių + 1 (pyrago aptepimui), 150 gr cukraus, 150 gr sviesto, 150 gr džiovintų spanguolių ir razinų mišinio (nebūtina), 1 a.š druskos.
Pasiruošiau mieles: Į vos šiltą pieną (50 ml.) įbėriau 2 a. š. cukraus ir mieles. Dubenėlį pastačiau šiltai 10 min., kad mielės „suputotų“ (kartu taip patikrinsite ar mielės yra tinkamos naudojimui).
Į šiltą pieną sudėjau mieles, išplakus kiaušinius su cukrumi, druską ir persijotus miltus. Užminkiau tešlą, po to į tešlą supyliau ištirpintą sviestą ir vėl gerai išminkiau. Į tešlą sudėjau ir verdančiu vandeniu nuplautas razinas su džiovintomis spanguolėmis.
P.s. Man labai pagreitino ir palengvino darbą virtuvinis kombainas, nes jis minkė tešlą. Tešlą pastačiau šiltai ~2 val., kad iškiltų. Iškilusią tešlą minkiau rankomis ir sudėjau į kepimo skardą, patiestą kepimo popieriumi.
Pyragą sutepiau kiaušinio plakiniu ir dar 20 min.apdengusi rankšluosčiu palikau pailsėti. Beliko pyragą išsikepti. Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje ~ 30 min. (ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku).
P.s.s. Tokio gardaus pyrago parduotuvėse ir su žiburiu nerasite! Skanaus!