4 asmenims, apie 60 min: 450 g kiaulienos faršo, 1 šaukštas manų kruopų, 120 g baltagūžio kopūsto(naudojau pailgą), 2 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, žiupsnelis maltų pipirų, aliejaus kepimui.
Daržovėms: 1 nedidelė cukinija, 1 raudona paprika, 2 nedidelės morkos, 1 svogūnas, 2 skiltelės česnako, nedidelė skardinė pomidorų savo sultyse, žiupsnelis dž. raudonėlio, žiupsnelis aitrios paprikos miltelių, žiupsnelis dž.dašio, 1/2 stiklinės sultinio, 2 šaukštai tarkuoto sūrio, krapų žiupsnelis.
Į kiaulienos faršą sudedame smulkintus kopūstus, kiaušinius, beriame manus, druską bei pipirus. Gerai išmaišome. Formuojame kotletus ir dedame į keptuvę su aliejumi. Gerai apkepame iš abiejų pusių. Padedame šiltai.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname smulkintas daržoves(cukiniją, paprika ir svogūnus supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame, o česnakus- išspaudžiame). Kai daržovės suminkštės, supilame pomidorus su visu skysčiu, pilame sultinio, beriame prieskonius ir patroškiname apie 20 min.
Sudedame daržoves į kepimo indą, ant viršaus išdėliojame kotletus ir dedame į 180 C orkaitę ir kepame apie 10 min. Ant kotletų viršaus užberiame sūrio ir smulkintų krapų ir vėl dedame į orkaitę, kol sūris išsilydys. Skanaujame su norimu garnyru.