lašiša
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „lašiša“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „lašiša“.
Šis patiekalas nepaliks abejingų – vienas ingredientas suteiks išskirtinį skonį
Ieškote kuo paįvairinti namų virtuvės patiekalus? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi pasiūlymą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti išskirtinį žuvies patiekalą, vienas ingredientas nustebins.
Svajojate namuose valgyti kaip restorane: šis patiekalas viršys visus lūkesčius
Ieškote išskirtinio užkandžio vakarienei? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius atskleidė, kaip restorano lygio patiekalą pasigaminti namuose: ne tik nesudėtinga, bet ir pasakiškai skanu.
Šie kotletai tapo tikru atradimu: nustebsite, iš ko jie pagaminti
Lašiša – mėgstamiausia lietuvių žuvis. Karališka žuvis ruošiama ir prabangiausiuose restoranuose, tačiau stalo žvaigžde ją paversti galima kiekvienuose namuose. Nebūtina išlaidauti norint skanaus ir sotaus patiekalo.
Pavyzdžiui, pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, visa lašiša pasižymi geresne kaina už kilogramą, todėl ją renkasi sutaupyti norintys šios žuvies gerbėjai.
Atskleidė skaniausią sūdytos lašišos receptą: apsilaižysite pirštelius
Atsliūkinus peršalimo ligų sezonui padėti sustiprinti imunitetą ir apsisaugoti nuo šaltuoju periodu siaučiančių virusų gali padėti ir pilnavertė mityba. Pavyzdžiui, daugelio taip mėgstama lašiša tamsiomis rudens dienomis gali padėti papildyti vitamino D atsargas, o ją pagaminti neprireiks nei daug laiko, nei ingredientų. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai dalinasi trimis idėjomis, kaip nebrangiai įtraukti lašišą į savo valgiaraštį.
Šefas Oliveris išdavė tobulos orkaitėje keptos lašišos receptą: kartosite ne kartą
Pirmą kartą savo receptų knygoje „ONE by Jamie Oliver“ kultinis virtuvės šefas atskleidė, kaip paruošti gardžiausią lašišą.
„Lašiša yra viena dažniausiai perkamų žuvų, todėl norėjau pasidalyti vienu iš savo mėgstamiausių jos gaminimo būdų, – sakė jis. – Naudodami aliuminio foliją ne tik gražiai paruošite žuvį garuose, bet ir suteiksite nuostabų įdomių ingredientų derinių skonį.
„Iki“ akcija lašišai: 2 receptai, kad sutaupytumėte ir pietums, ir pusryčiams
Net 41 proc. nuolaida – su tokia akcija lašišai „Iki“ pradeda dar vieną naudingų pasiūlymų kupiną Taupymo žaidynių savaitgalį. Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, rugpjūčio 1-4 dienomis, su „Iki“ lojalumo kortele lašišų pjausniai ar išpjovos 3 širdelių „Iki“ parduotuvėse tekainuoja 9,99 Eur/kg. Žuvies skyrius – tik viena iš taupymo arenų „Iki“ parduotuvėse: dar labiau sumažinti išlaidas leis ypač patrauklūs pasiūlymai agurkams, marinuotai vištienai, taip pat net 40 proc.
Lauryno Suodaičio lašišos receptas nustebino Vytarą Radzevičių: tokio derinio jis dar negirdėjo
Lietuvoje populiariausia ant grilio ruošti mėsos patiekalus, tačiau nederėtų užmiršti ir žuvies. Būtent todėl TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ vedėjas Vytaras Radzevičius metė dalyviams iššūkį – pagaminti gardžiausius lašišos patiekalus. Toks receptas, kokį pagamino verslininkas Laurynas Suodaitis, nustebino kulinarą V. Radzevičių – tokio derinio jis dar negirdėjo.
Šie produktai padidina kalorijų deginimą: padės atsikratyti svorio
Geros naujienos norintiems atsikratyti kelių kilogramų – ekspertai pasidalijo keliais maisto produktais, kurių žmonės turėtų valgyti daugiau, kad numestų svorio. Pasak ekspertų, įrodyta, kad šie ingredientai „padidina kalorijų deginimą“.
Maistas ir gėrimai gali turėti įtakos žmogaus svoriui, nes juose yra kalorijų. Idealiu atveju žmonės turėtų stengtis suvartoti tam tikrą kalorijų kiekį per dieną, kad išliktų sveiki – 2 500 kalorijų per dieną vyrams ir 2 000 kalorijų per dieną moterims.
Taip kepta lašiša sužavės visus svečius: recepto prašys ne vienas
„Pristatau gurmanišką (ir ne visai), super skanią lašišą kreminiame padaže su špinatais ir maskarponės sūriu. Jau vien iš ingredientų galite atspėti, kad bus nerealu. Ir šiaip, mano manymu, patiekalas, kuriam pagaminti naudojamas maskarponės sūris, tiesiog negali būti neskanus.
Maskarponė tai toks dangiškas, švelnaus kaip pūkelis skonio sūris, kuris paprastą patiekalą gali paversti tikru šedevru.
Ši Dalios mišrainė taps tikru Velykų atradimu: gamina kasmet
„Patogu, kad šias salotas galima paruošti iš keptos ar troškintos lašišos likučių“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
200 gr keptos ar troškintos lašišos,
110 gr konservuotų pievagrybių,
40 gr fermentinio sūrio,
½ obuolio,
1/3 citrinos,
1/3 raudonos paprikos (arba bulgariško pipiro), tačiau galima ir be jo,
truputį pipirų mišinio,
majonezo.
REKLAMA
REKLAMA
Sužinoję, kas slepiasi Neries upėje, lieka be žodžių: kiti to net nežino
Ar žinojote, kad Vilniuje galima išvysti vienas didžiausių lašišų pasaulyje? Arba tai, kad dažnas vilnietis yra ne kartą vaikščiojęs vienu seniausių miškų Europoje, besidriekiančiu palei Neries vingį? Kviečiame artimiau susipažinti su vilniečiams puikiai pažįstama Neries upe ir į ją pažvelgti netikėtu rakursu.
Atskleidė skaniausią orkaitėje keptos lašišos receptą: kartosite ne kartą
Orkaitėje kepta lašiša – ganėtinai greitai pagaminamas patiekalas, o patiekta su šiltais ryžiais ji sudaro tobulą duetą. Kepta lašiša puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei.
Lašišos marinatui: 1 arbatinio šaukštelio smulkinto česnako; 1/2 šaukštelio maltos imbiero; 1 šaukšto alyvuogių aliejaus; 1 šaukšto sojos padažo; 2 šaukštų čili padažo; 1 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus; 1 žiupsnelio susmulkintų raudonųjų čili dribsnių.
Kiti ingredientai: 6 vnt.
Atrado geriausią sūdytos lašišos receptą: idealiai tiks Velykoms
„Pagrindinis vaidmuo čia tenka lašišai, kurią namų sąlygomis pasigaminti yra labai paprasta. Patiekti galite ant sumuštinių su avokadu, prie keptų ar benedikto kiaušinių, gaminti salotas ir t.t.“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Lašišai:
500 g šviežios lašišos su oda;
4 v.š. stambios druskos;
2 v.š. rudojo arba baltojo cukraus;
2 v.š. šviežiai pjaustytų krapų;
Dubenėlyje sumaišykite druską, cukrų ir krapus.
1 produktas mažina riziką susirgti Parkinsono ir Alzheimerio ligomis: valgykite dažniau
Nors lašišą dažniausiai kepame, o rūkyta arba sūdyta keliauja ant sumuštinukų, galima pasilepinti ir gardžiomis salotomis, kurios tikrai papuoš šventės ar savaitgalio stalą. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad apetitą sužadina ir teigiamas emocijas kelia spalvingas ir įvairiaskonis maistas lėkštėje – tokios yra šios lašišos salotos su mangais ir avokadu.
Žuvies megėjams: paprastas ir labai skanus lašišos receptas
Jei ieškote puikios užkandžio idėjos, šis receptas kaip tik jums. Aromatinga, su prieskoniais sūdyta lašiša ir krienų majonezo padažas – puiki ir išskirtinė skonių kombinacija. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis parodė, kad paruošti šį patiekalą yra taip lengva, jog sunkiausia gaminimo dalis yra laukimas, kol lašiša gulėdama šaldytuve įgers visus aromatus ir skonį. Tai tikras naminis delikatesas, kurį tiesiog būtina išbandyti kiekvienam sūdytos žuvies mėgėjui.
Tokie bulviniai blynai – itin skanūs: receptas nepaliks abejingų
Bulviniai blynai – lengvai pagaminimas, bet itin mėgstamas patiekalas. Kaip sakė TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė, šis bulvinių blynų receptas – jos mėgstamiausias. Blynai išeis itin ploni bei traškūs ir šalia jų labai derės lašišų užtepėlė, kurią pagaminti bus visai paprasta.
Kas ta balta medžiaga, pasirodanti kepant lašišą? Atskleidė tiesą
Lašiša yra viena iš labiausiai mėgstamų ir populiariausių žuvų. Specialistai giria jos poveikį mūsų organizmui, vaikams patinka, kad joje beveik nėra kaulų, o net paprasčiausiai paruošta sukuria gurmanišką patiekalą.
Tiesa, kai kurie ją ruošdami pasimeta – ar ją saugu valgyti, kai ant kepamos žuvies išsiskiria balta medžiaga? Kas tai ir ką daryti, aiškina specialistai.
Sveiki riebalai ir daugiau kalio nei banane
Lašiša laikoma viena riebiausių žuvų.
Parduotuvėje išsirinkite geriausią lašišą: štai, ką reikia žinoti
Nors dažniausiai ant kalėdinio stalo nugula kepti kalakutai, antys ar kiaulienos kumpis, nepamirškime žuvies. Jei silkės su įvairiais pagardais ragavome per Kūčių vakarienę, Kalėdoms galima išsikepti šviežios lašišos ar su sūdyta bei rūkyta pasigaminti suktinukų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
Trūksta vitamino D? Rinkitės šiuos produktus
Atšalus orams ir padidėjus peršalimo ligų rizikai, svarbu atidžiau pasirūpinti savo sveikata. Negavus pakankamai saulės, vitamino D3 trūkumas gali sukelti tam tikrų sveikatos problemų.
„Turbūt daugelis girdėję apie saulės vitaminą, dažnai prilyginamą hormonui (pagal savo biologines funkcijas) –vitaminą D3.
Taigi, kuo ši medžiaga išsiskiria ir kokia jos nauda sveikatai?
Vitaminas D gali būti kelių formų D2, D3, kalcitriolis ir kalcidiolis.
Kotrynos Starkienės firminės bulvių ir lašišos salotos – nuo stalo dings pirmos
TV3 televizijos eteryje – gardi naujiena. Šeštadienio rytais žiūrovus prie ekranų kvies, o po to į virtuves gins charizmatiškoji Kotryna Starkienė ir jos kulinarinė laida „Kotrynos burtai“. Pirmajam laidos receptui moteris pasirinko savo firmines bulvių ir lašišos salotas, kurias gebės pasigaminti ir virtuvės naujokai.
Pirmą kartą šių salotų K. Starkienė paragavo apsilankiusi savo sesės Ados namuose. Jos taip patiko Martynui Starkui, kad žmonai neliko nieko kito, kaip išmokti jas ruošti pačiai.
Taip ruoštą lašišą pamils ir vaikai: prašys pakartoti
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca susipažino su „Fish Wish“ įkūrėjais Aneta ir Martynu, kurie atskleidė, kaip pasigaminti gardžią lašišą su pesto padažu.
Anetai ir Mariui idėja imtis šio verslo kilo dėl to, kad tuomet, kai pradėjo savo verslą, Lietuvoje nebuvo taip paprasta rasti kokybiškos žuvies.
Nustebinkite šeimą kitokiu sumuštinių receptu: apsilaižysite pirštelius
Artėjant savaitgaliui kviečiame šeimą nustebinti net dviem puikiais receptais – susuktais sumuštiniais su lašiša ir špinatais bei desertru pasigardžiavimui – obuoliniu sūrio pyragaičiu. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos skanėstus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Susuktas sumuštinis su lašiša ir špinatais
Sumuštinio paplotėliui jums reikės: 350 g – 400 g cukinijos; 80 g avių pieno sūrio; žiupsnelio druskos; žiupsnelio čili dribsnių; 3 vnt.
Šios klaidos prie Kūčių stalo gali baigtis liūdnai: įspėja visus
Šv. Kūčios – metas, kai prie bendro stalo ramybėje susėda visa šeima. Stalą nukloja 12 patiekalų, karaliauja silkė ir kiti iš senų senovės atkeliavę tradiciniai patiekalai. Tačiau gydytoja dietologė turi keletą patarimų, kad šventinė vakarienė būtų ne tik skani, bet ir naudinga.
Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Hepatologijos, gastroenterologijos ir dietologijos centro gydytoja dietologė dr.
Turbo greiti kotletukai pagal Audronę: nustebsite, iš ko jie pagaminti
„Dar vienas penktadienis, Advento laikotarpis, kada susilaikau nuo mėsos patiekalų. Galiu pasakyti, kad man tai net patinka, dienos meniu visai kitoks nei įprastą dieną. Šiandien gaminau lašišos faršo kotletukus. Lašišos faršu mane aprūpina mano kaimynė, kuriai esu už tai labai dėkinga. Taigi, pietūs buvo labai gardūs, sotūs ir teisingi“, – prieš kurį laiką rašė tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Arsenalas neleistinų žvejybos įrankių Švenčionių rajone: rasta 1,5 km tinklų, 9 ežerinės gaudyklės, 2 neleistino dydžio bučiukai
Pirmadienį per akcijos „Lašiša“ reidą Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai patikrino įtariamą sodybą Švenčionių rajone ir jos pastatuose rado 36 neleistinus įrankius.
Kartu su aplinkosaugininkais reide dalyvavo ir neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius.
„Labai vertiname neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių pagalbą, nes jie ne tik kartu dalyvauja reiduose, bet ir suteikia mums daug vertingos informacijos.
Prekyba nudurtomis lašišomis pažeidėjui gali atsieiti iki 12,8 tūkst. eurų
Prekyba nudurtomis lašišomis pažeidėjui gali atsieiti iki 12,8 tūkst. eurų, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.
Ketvirtadienį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdydami akciją „Lašiša 2022“ Klaipėdos rajone nustatė asmenį, prekiavusį žeberklu ir nudurtomis lašišomis. Be to, pas įtariamą lašišos pirkėją aptikta šovinių ir nešaunamųjų ginklų, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.
Lietuvoje įsigalioja draudimas žvejoti šlakius ir lašišas
Pirmadienį Lietuvoje pradeda galioti draudimas žvejoti šlakius ir lašišas.
Įprastai šis draudimas įsigalioja spalio 16-ąją, tačiau šiemet tai buvo sekmadienis, todėl draudimas pradeda veikti pirmadienį, informavo Aplinkos ministerija.
Minėtų žuvų žvejoti nebus galima iki gruodžio 31 dienos.
Visus sugautus šlakius ir lašišas privaloma paleisti.
Šis draudimas galioja didesnėje Neries dalyje ir dar dvylikos Lietuvos upių ruožų.
5-mečio berniuko sėkmė: Neryje su tėvu besimokydamas žvejoti pagavo už save didesnę lašišą
Istorija apie neįtikėtiną penkerių metų berniuko nuotykį. Žvejoti kartu su tėvu besimokantis Jokūbas pačiame sostinės centre, Neries krantinėje, pagavo lašišą, kuri ir svoriu ir dydžiu ne ką mažesnė, nei jis pats.
Jau befilmuojant TV3 žinioms, pagavo kiek mažesnį, tačiau retą laimikį – jūrinį upėtakį šlakį. Jokūbo tėtis sako: sūnus net ne lygiaverčiu žvejybos partneriu tapo, bet savo tėtį pranoko. O pats berniukas pagautas žuvis jau ir sunkiai suskaičiuoja.
Mantas Bartuševičius pabandė pagaminti žmonos lašišos receptą: „Jei nepavyks laimėti, kaltinsiu ją“
Dažniausiai ant grilio išvysite mėsą, bulves ar daržoves, tačiau TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ dalyviai įrodė, kad ir žuviai ten vieta. Komikas Mantas Bartuševičius pasakojo, kad vieną lašišos receptą mėgsta gaminti jo žmona.
Komikas juokavo, kad žmonos receptas jam turėtų atnešti sėkmę.
„Jei ne, tada aš ją kaltinsiu“, – sakė M. Bartuševičius.
Neryje šiemet įsikurs 150 tūkstančių lašišų: atliks ypatingą funkciją
Neryje šiemet įsikurs pusantro šimto tūkstančių naujų gyventojų – lašišų. Iš pradžių jos nerš upėje, vėliau išplauks į Baltijos jūrą. Šie lašišų rituoliai ypatingi tuo, kad tai pirmosios į upę paleistos žymėtos lašišos.
Lašišas su skiriamuoju ženklu po metų galės gaudyti ir pasilikti sau žvejai mėgėjai, mat nuo šių metų pradžios natūraliai besiveisiančias lašišas gaudyti draudžiama.
Receptas. Sumuštiniai "Boružytės"
INGREDIENTAI: 10 riekių batono 170 gramų lašišų šiek tiek sviesto šiek tiek alyvuogių šiek tiek majonezo šiek tiek pomidorų pastos šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Batono riekes ištepti sviestu, ant jų dėti po puselę pomidoriuko, iš alyvuogių padaryti papuošimus boružei, iš majonezu nupiešti veidelį. Papuošti žalumynais ir patiekti. Skanaus.
Receptas. Sluoksniuotos tešlos riešutėliai su varškės kremu ir lašiša
INGREDIENTAI: 1 pakelis tešlos (MANTINGA sluoksniuota) 150 gramų varškės 50 gramų žalumynų ( (krapų, petražolių, baziliko) ) 2 skiltelės česnakų 100 gramų lašišų (sūdyta) 3 valgomieji šaukštai majonezo Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 15 PARUOŠIMO BŪDAS: Žalumynus smulkiai supjaustyti. Trintuvo pagalba varškę, česnaką, žalumynus sumalti iki vientisos masės. Pagardinti majonezų. Įkaitinti riešutėlių keptuvę.
Receptas. Neringos sumuštinukai
INGREDIENTAI: šiek tiek krapų (arba petražolės) šiek tiek lašišų (sūdyta) šiek tiek batono (forminė) šiek tiek sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo duonos nupjaunam kraštus. Paimam kočėlą ir duonos gabaliuką iškočiojam. Patepam sviestu, dedam plonai supjaustytą lašišą ir barstom krapus. Tada susukam į vyniotinį. Kiekvieną sumuštinį susukam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą. Supjaustom gabaliukais.
Receptas. Lašišos kepsnys su troškintomis daržovėmis
INGREDIENTAI: 400 gramų lašišų (file) šiek tiek prieskonių (žuviai) šiek tiek aliejaus šiek tiek porų šiek tiek cukinijos šiek tiek paprikų šiek tiek morkų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Lašišos filė barstyti žuvies prieskoniais ir palikti keletui valandų.
Receptas. Salotos su lašiša kalėdoms
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto avokadų 1 vienetas pomidorų pastos 0.5 vieneto salotų (Iceberg) 0.5 vieneto svogūnų (mėlynieji) 150 gramų lašišų šiek tiek alyvuogių aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Salotas suplėšyti, avokadą, pomidorą, lašišą bei svogūną supjaustyti ir viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Galima dėti jūsų mėgiamų prieskonių. Skanaus.
Receptas. Mildos pusrytinis sumuštinis
INGREDIENTAI: 3 vienetai agurkų 50 gramų lašišų 10 vienetų forminės duonos (riekės) šiek tiek grietinėlės (kremas) PARUOŠIMO BŪDAS: Ant abiejų forminės duonos riekių tepame grietinėlės kremą. Ant vienos riekelės viršaus dedame lašišos gabalėlį, o ant kitos ilgas plonai atpjautas agurko riekeles ir užvožiame duonos riekes vieną ant kitos.
Receptas. Salotos su alyvuogėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 100 gramų alyvuogių 200 gramų salotų 100 gramų lašišų šiek tiek alyvuogių aliejaus 1 vienetas batono (riekelės) PARUOŠIMO BŪDAS: Salotas suplėšom, agurką supjaustom, lašišą irgi supjaustome nedideliais gabalėliais. Batoną supjaustome kubeliais ir pakepiname be aliejaus keptuvėje, kol apskrus. Viską sudedame į lėkštę, sudedame alyvuoges ir užpilame alyvuogių aliejumi.
Receptas. Lavašo suktinukai
INGREDIENTAI: šiek tiek lavašo šiek tiek lydyto sūrio šiek tiek sūris (olandiškas ) šiek tiek salotų šiek tiek citrinų šiek tiek agurkų šiek tiek lašišų Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Farširuoti kiaušiniai su lašiša
INGREDIENTAI: 10 vienetų kiaušinių 100 gramų lašišų 40 gramų majonezo šiek tiek druskos 50 gramų grietinės šiek tiek baltųjų pipirų 1 vienetas sardinių (aliejuje) 40 gramų kaparėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Virtus kiaušinius perpjauti per pusę, trynius išimti. Trynius sutrinti ir sumaišyti su sardinėmis, majonezu bei kaparėliais. Lašišą su grietine susmulkinti blenderyje, įpilti truputį citrinos sulčių, pasūdyti, įberti pipirų ir viską sumaišyti.
Receptas. Lašišos kepsniukai iš orkaitės
INGREDIENTAI: 1 kilogramas lašišų (faršas) 4 valgomieji šaukštai krakmolo 1 svogūnų 1 žiupsnelis prieskonių (žuviai) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvies faršą pagardinti priekoniais, sudėti susmulkintą svogūną ir krakmolą. Viską gerai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir dėti suformuotus kotletus. Orkaitę įkaitinti iki 200°C ir kepti apie 30 – 40 min. Patiekti su pomidoriukais. Skanaus.
Receptas. Žuvies marinatas
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų šiek tiek česnakų šiek tiek mairūnų šiek tiek lašišų (filė) šiek tiek sojos padažo šiek tiek citrinpipirių PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišome pusę spaustos citrinos su ketvirtadaliu puoduko sojos, įspaudžiame kelias česnako galvutes. Lašišos filė gerai įtriname citripipiriais, mairūnu ir druskyte. tada dedame lašišą į marinatą ir palaikome šaldytuve apie 4 valandas.
Receptas. Naminis „Sušis“
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 vienetas avokadų 1 vienetas ryžių (pakuotė) 100 gramų lašišų (sūdyta arba rūkyta) 2 valgomieji šaukštai acto (ryžių) šiek tiek vandens 1 vienetas krabų lazdelių (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai reikės 1 pakuotės nori lapų (dumblių lapų). Prieš verdant ryžius, juos 2 kartus nuplauname šaltu vandeniu.
Receptas. Orkaitėje kepta lašiša
INGREDIENTAI: 3 česnakų 1/3 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 700 gramų lašišų 1 arbatinis šaukštelis druskos 100 gramų sviesto 0.5 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti) 1 sauja žalumynų (čiobreliai, rozmarinas, petražolės) 0.5 arbatinio šaukštelio kumino (maltas) PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį gerai išbalome, nuplauname, nupjauname galvą ir įtriname išspaustu česnaku, druska, pipirais, kuminu bei žalumynais.
Receptas. Salotos su lašiša
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų 2 vienetai morkų 1 vienetas paprikų 150 gramų lašišų (rūkyta) 4 valgomieji šaukštai majonezo 200 gramų konservuotų kukurūzų PARUOŠIMO BŪDAS: Morkas stambiai sutarkuoti, agurką supjaustyti šiaudeliais. Sumaišyti su nusunktais kukurūzais ir smulkiais lašišos gabalėliais. Sudėti į salotinę ir užpilti majonezu, sumaišyti su citrinos sultimis.
Receptas. Rukolos ir avokado salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 1/4 vieneto citrinų 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 50 gramų kedro riešutų 5 gramai medaus 200 gramų pomidorų pastos (vyšniniai) 200 gramų lašišų 20 mililitrų alyvuogių aliejaus 20 mililitrų sojos padažo 50 gramų anakardžio riešutų 100 gramų gražgarsčių PARUOŠIMO BŪDAS: Pakepinti sausoje keptuvėje anakardžio riešutus 5 min.
Receptas. Švelnios salotos su lašiša
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų (ilgavaisiai) šiek tiek pomidorų pastos (trinti) šiek tiek svogūnų (laiškai) šiek tiek lašišų (sūdyta) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų (Provanso žolelės) PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus ir agurką supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūnų laiškus susmulkinti, lašišą taip pat supjaustyti juostelėmis. Viską sudėti į salotinę, pabarstyti žolelių mišiniu, įberti druskos ir apšlakstyti aliejumi.
Receptas. Sumuštiniai su lašiša
INGREDIENTAI: 60 gramų agurkų šiek tiek krapų šiek tiek petražolių 150 gramų lašišų (sūdyta) 6 vienetai forminės duonos (riekelės) šiek tiek sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Ant forminės duonos riekelių užtepkite sviesto, uždėkite lašišos, agurkų griežinėlių. Paruoštus sumuštinius apibarstykite krapais, papuoškite pertražolėmis. Tinka juodosios alyvuogės be kauliukų.
Receptas. Lašiša
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas lašišų (šviežia) 2 valgomieji šaukštai druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Išdorokite žuvį, nupjaukite galvą, išimkite žarnas ir gerai išplaukite. Perpjaukite išilgai ir išimkite pagrindinį kaulą. Dubenėlyje sumaišykite druską su cukrumi ir ant lenteles plonu sluoksniu tolygiai išberkite ir uždėkite žuvį (kad žuvies mėsą būtų ant druskos ir cukraus mišinio) lengvai paspauskite ir palikite valandai.
Receptas. Suktinukai su atlantine lašiša
INGREDIENTAI: 1 pakelis lašišų (ZIGMO atlantinė) 1 pakelis lavašo 200 gramų jogurto (natūralus (galima naudoti Filadelfijos sūrelis)) 1 vienetas pekino kopūstų 10 gramų prieskonių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 24 PARUOŠIMO BŪDAS: Lavašą ištepkite tepamu sūreliu, ant viršaus išklokite salotų lapus bei lašišos gabalėlius, pabarstykite šviežiai maltais pipirais. Kruopščiai susukite lavašą ir apvyniokite maistine plėvele.
Receptas. Makaronai su parūkytos lašišos ir krevečių padažu
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 50 gramų lašišų (filė, rūkyta) 250 gramų makaronų 200 mililitrų grietinėlės (13% riebumo) 1 sauja krevečių be kevalo (tigrinės) šiek tiek druskos 1 sauja svogūnų laiškų (pjaustytų) šiek tiek krapų Paruošimo laikas: Apie 5 min.