Makaronai su šonine ir pievagrybiais
- Ingredientai
400 g makaronų;
300 g pievagrybių;
150 g rūkytos šoninės;
1 didelio svogūno;
1 paprikos;
2 skiltelių česnako;
150 g fermentinio sūrio;
sojų ir grybų padažo;
alyvų aliejaus;
petražolių;
druskos;
pipirų.- Gaminimas
-
Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išverdame makaronus. Svogūną supjaustyti kubeliais, pievagrybius ir papriką šiaudeliais, rūkytą šoninę juostelėmis, česnako skilteles sukapojame. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir suberiame svogūnus ir šoninę, trumpai pakepiname, tada sudedame papriką, pievagrybius, česnaką. Šiek tiek pagardiname druska, pipirais, įpilame sojų padažo ir viską gerai išmaišę patroškiname keletą minučių. Suberiame petražoles, pamaišome ir dar trumai pakaitiname. Makaronus patiekiame su paruoštu padažu ir tarkuotu sūriu.
Gairės: makaronai, pievagrybiai, rūkyta šoninė, svogūnas, paprika, česnakas, fermentinis sūris, alyvuogių aliejus, petražolės, druska pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis
| Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais
| Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |
Raudonieji barščiai
| Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |
Virtiniai
| Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |
Kepti kalmarų žiedai
| Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |
Įdaryti kalmarai
| Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |
Paella
| 1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |
Šernienos troškinys
| Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |
Troškinti grybai su bulvėmis
| Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |
Įdaryti pomidorai
| Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |
Moliūgų apkepas
| Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |
Ryžiai su daržovėmis
| Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |
Kepta višta su džiovintais vaisiais
| Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |
Su alumi marinuotas kiškis
| Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |

