Šventinis šokoladinis tortas
- Ingredientai
- Biskvitui reikės: 
 6 kiaušinių;
 150 g miltų;
 100 g cukraus pudros;
 20 g kakavos;
 120 g šokolado;
 60 ml sviesto;
 1 šaukštelio kepimo miltelių.- Kremui: 
 2 l grietinės;
 100 g cukraus;
 40 g želatinos;
 romo esencijos.- Šokoladinei glazūrai: 
 200 g šokolado;
 200 g sviesto;
 vaisių tortui papuošti.
 
- Gaminimas
-  Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su tirpintu šokoladu ir sviestu. Grietinę išplakame ir sumaišome su tirpinta želatina. Viską sluoksniais dedame į formą ir paliekame nakčiai. Išverdame glazūrą: šokoladą ir sviestą šildome vandens vonelėje. Kitą dieną tortą padengiame glazūra ir puošiame vaisiais. 
Gairės: Šventinis šokoladinis tortas, kiaušiniai, miltai, cukraus pudra, kakava, šokoladas, sviestas, grietinė, cukrus, želatina, vaisiai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Šokoladinis tortas
 
  
  
  
  
  
| Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje... | 
 
  Šokoladiniai triufeliai
 
  
  
  
  
  
| Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti ekspreso kavą bei medų. Šokoladą susmulkinti bei... | 
 
  Varškės pyragas
 
  
  
  
  
  
| Minkštą margariną ištrinti su cukrumi, tryniais, miltais ir druska. Tešla turi subyrėti į... | 
 
  Napoleonas su lašiša
 
  
  
  
  
  
| Napoleono torto lakštą gausiai aptepti majonezu, dėti susmulkintą rūkytą lašišą, barstyti... | 
 
  Kalėdinis aguoninis vyniotinis
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... | 
 
  Kalėdinis imbierinis keksas
 
  
  
  
  
  
| Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... | 
 
  Kepti obuoliai su riešutais ir medumi
 
  
  
  
  
  
| Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir aptepti citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įdaryti obuolius... | 
 
  Kalėdiniai meduoliai
 
  
  
  
  
  
| Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... | 
 
  Kalėdinis obuolių pyragas
 
  
  
  
  
  
| Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... | 
 
  Naminiai guminukai
 
  
  
  
  
  
| Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... | 
 
  Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose
 
  
  
  
  
  
| Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... | 
 
  Velykinis keksas
 
  
  
  
  
  
| Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... | 
 
  Sausainiai „Avinėliai“
 
  
  
  
  
  
| Greitai suminkyti miltus, atvėsintą susmulkintą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinio trynį ir... | 
 
  Pyragėliai „Žąselės“
 
  
  
  
  
  
| Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti... | 
 
  Pyragėliai „Kiškučiai“
 
  
  
  
  
  
| Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti,... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 