Šokoladiniai triufeliai
- Ingredientai
150 g. juodojo šokolado (geriausiai 70% kakavos);
50 g. plakamosios grietinėlės;
70 g. kambario temp. sviesto;
1 kupinas v. šaukštas medaus;
1,5 a. šaukštelis tirpios ekspreso kavos granulių;
1 v. šaukštas brendžio arba viskio kakavos apvoliojimui.- Gaminimas
-
Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti ekspreso kavą bei medų. Šokoladą susmulkinti bei ištirpinti vandens vonelėje iki vienalytės masės. Į grietinėlės, medaus, kavos mišinį maišant palaipsniui supilti šokoladą, kai masė šiek tiek atvės sudėti sviestą bei įpilti brendį arba viskį. Viską išmaišyti iki vienalytės masės. Paruošti kvadratinę ar pailgą formą, kurią iškloti maistine plėvele bei supilti paruoštą masę, padėti į šaldytuvą min. 2 val. kad triufelių masė gerai sustingtų. Vėliau su šaukštelių pakabinti masės bei suformuoti rutuliukus, arba masę supjaustyti maždaug 2×2 cm. dydžio kvadratėliais ir formuoti įvairių formų triufelius, kuriuos vėliau gausiai apvolioti karčioje kakavoje.
Gairės: Šokoladiniai triufeliai, juodasis šokoladas, plakamoji grietinėlė, sviestas, medus, brendis, viskis.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Valentino dienos tortas
| Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |
Kokosinukai
| Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |
Obuolių pyragas su karamelė
| Paruošti trapią tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais... |
Paprastai nepaprastas obuolių pyragas
| Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |
Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais
| Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, susmulkinti ir dėti į puodą, įpilti vandens, sudėti cukrų, cinamoną... |
Sūrio pyragas
| Mėsmale sumalame sūrį, kiaušinių trynius suplakame su cukrumi, ištirpiname sviesta, viską sudedame ir... |
Vyniotinis su obuoliais ir spanguolėm
| Atsildyti tešlą. Gana plonai iskočiokite ją. Įdarui skirtus obuolius nulupkite, išimkite seklalizdžius... |
Šokoladiniai kiaušiniai lizduose
| Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |
Pyragas su pudingu ir persikais
| Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome),... |
Obuolių pyragas
| Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš... |
Keksas šakočio skonio
| Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei... |

