Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa
- Ingredientai
1 kg mėsos (stirnienos arba šernienos išpjovos);
3 vidutinio dydžio svogūnai;
4 kiaušiniai;
1 kg miltų;
2 stiklinės šalto vandens;
1 šaukštelis cukraus;
druskos;
pipirų ir raudonėlių pagal skonį.- Gaminimas
-
Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes ji sutraiško produktus.) Įberkite druskos, pipirų, džiovintų raudonėlių, įplakite 2 kiaušinius. Įdarą gerai išmaišykite. Paruoškite tešlą. Gerai išmaišę miltus su vandeniu ir 2 plaktais kiaušiniais, žiupsneliu cukraus bei druskos, minkykite tešlą negailėdami jėgų. Medinę lentelę arba darbastalį apibarstykite miltais, kočėlu plonai iškočiokite tešlą ir apversta stikline įspauskite miltinių skritulių. Į apskritimus dėkite mėsos įdaro, dailiai užsukite kraštelius ir paruoštus koldūnus sudėkite į padėklą. Beje, koldūnai turi būti maži, vieno kąsnio. Jų negalima pjaustyti, nes sultinys į lėkštę išbėgs. Užvirinkite puode vandenį, pasūdykite ir sudėkite koldūnus. Vandens turi būti daug, kitaip koldūnai sulips. Kai koldūnai puode iškils į verdančio vandens paviršių, pavirkite 7-10 minučių. Patiekite su grietine arba su spirgučių ir grybų padažu. Maži koldūnai burnoje tirpte tirps, perkandus, sultinys maloniai pasklis po gomurį. Prie žvėrienos koldūnų labai tiktų bokalas šalto alaus.
Gairės: Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa, stirnienos išpjova, svogūnai, kiaušiniai, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Aštri mėsytė





Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |

Įdaryti vamzdiniai makaronai





Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |

Plovas





Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |

Sojos užkepėlė





Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Guliašas pagal mamą





Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |

Kotletai su grybais ir česnakais





Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |

Debesėliai





Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |

Makaronų apkepėlė





Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |

Virtinukai su mėsa





Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |

Mėsytė kebabams





Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Troškinys ir sriuba viename





Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |

Šilkiniai kukuliai





Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |